Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam do wydania 700zł moze troche wiecej na replike m1911 co możecie polecić, najbardziej zależało by mi by replika była full metal oraz z zaufanej firmy. Przeszkuałem forum lecz nic takiego nie znazazłem. Za tą pieniadzę jakie mam do wydania chciałbym kupic dobry model i moze go troche ulepszyć. Z góry dzięki!

Posted

Nie wiem, po jakiego ptaka chcesz ulepszać broń boczną? Żeby cię nie wpuścili na żadną strzelankę? Do walk w lesie broń boczna służy tylko w sytuacjach awaryjnych.

Ja niedawno kupiłem KWC CO2 BB. Waga jak oryginał, niezły BB, wygląda super. Za 700 zł kupisz jeszcze dwa zapasowe magazynki i kilkanaście naboi CO2 (Chociaż nie wiem, po co).

Posted

Nie wiem, po jakiego ptaka chcesz ulepszać broń boczną? Żeby cię nie wpuścili na żadną strzelankę? Do walk w lesie broń boczna służy tylko w sytuacjach awaryjnych.

Ulepszanie nie polega tylko na wyciskaniu fpsów.Może wstawić precrurę, zmienić body, wzmocnić flaki.

Co do KWC. Nie mówię, że to są złe klamki, ale będziesz w czarnej dupie jak ci coś wnim pójdzie.Do marujca możesz wybrać sobie nawet kolor bb unitu ^^.

Posted

Tylko dalej moje pytanie brzmi: po jakiego ptaka: wstawić precrurę, zmienić body, wzmocnoć flaki?

Precrura do strzelania na 15 m? Żeby wzmocnić siłę mojego pytania musiałbym nazwać po imieniu tego ptaka. Na 15 m, można pluć ryżem rurką z anteny sąsiada i mieć 10/10 trafień.

Zmienić body? Rozumiem ... lans.

Wzmocnić flaki? Raczej nie ma klamek poniżej 200 fps, a to wystarcza na 15 m. W większości coltów 1911 (w KWC na pewno) należałoby coś osłabić, żeby zmniejszyć fps.

PS.

Dla młodszych fanów asg o pluciu ryżem.

30 lat temu do asg używano aluminiowych lub miedzianych rurek odciętych na dachu bloku z telewizyjnej anteny sąsiada. Oczywiście nie używano swojej anteny, ale to nie znaczy, że syn sąsiada nie mogł zrobić tego z twoją. W każdym razie za posiadanie można było zarobić w dupę od ojca.

Rurka taka była używana saute, w przypadku strzelania ryżem, lub była obudowana bryłą plasteliny, w przypadku używania tej jako materiału na pociski. W tym przypadku ujawniało się zjawisko lansu: bryła plasteliny formowana była na kształt rękojeści pistoletu, mogła mieć nawet przyrządy celownicze ( i tu pojawia się znów uparty ptak).

Mając rurkę o długości 30 cm można było pluć plasteliną przez cały korytarz szkoły, czyli ok 30 m, ogniem pojedynczym Ryż miał mniejszy zasięg ale za to miał olbrzymi rof :-) - trudno to określić, ale na jednym wydechu 20 - 30 ziarnek.

Miałem kolegów, którzy na przerwach notorycznie kuleli, bo w nogawkach spodni mieli półmetrowe rurki, lub dłuższe.

Niezapomniane są chwile rewizji przeprowadzanych przez nauczycieli i woźnych.

I tyle na temat strzelania "precyzyjnego" do celów wielkości człowieka na krótkich dystansach.

Pozdrawiam wszystkich czytających.

Cortes

Posted (edited)

A o grach gas & spring party, aipsc itp słyszał? Marujec z dobrą rurką wali na 30+ celnie, więc w razie gdy główna nawali można efektywnie działac klamką, nie przerywając gry.

Poza tym autor tematu nigdzie nie napisał, że klamka ma służyć jako boczna.

@Padaka

Niekonieczne.Na alledrogo i innych serwisach można często okazyjnie trafić już marujce z metalowymi konwersjami.

Edited by Nitro
Posted

Super, w imieniu moim i kolegów dziękujemy za tę historię.

Szymon chcę replikę zaufanej firmy, oraz full metal, więc ludzie polecają mu TM. Nie każdego zaspokajają zabawy z "rurką",

Posted

Tylko TM. Mam Colta m.e.u. i jest mega. Zasieg cm.028. Tak, serio. Brat dorwal siga TM z metal konwersja za 500 zl...

Tylko TM. Mam Colta m.e.u. i jest mega. Zasieg cm.028. Tak, serio. Brat dorwal siga TM z metal konwersja za 500 zl...

Posted

Cortes problem z tuningiem pistoletów nie leży w zwiększaniu ich mocy a precyzji działania. Oraz niezawodności ich działania.

Z mojego klocka strzelam na odległość 25m z podobną precyzją co i replika długa, a mam do dyspozycji tylko 260fps.

Posted

Jeśli replika nie musiałaby być coltem, to brałbym pistolet Marui, ale taki, który w realu tez nie jest metalowy. Np PX4. Na upartego mozna zmienić zamek, ale nie ma takiego bólu, ze to plastik, bo prawdziwy tez ma korpus polimerowy. I Khan Seb mówił, ze na plastikowym nawet lepiej chodzi, także nie ma problemu :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...