karol5683 Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 (edited) Witam serdecznie wszystkich. Poszukuję słuchawki z fonowodem oraz mikrofonu (taki jak w np. w CB radiach) zestaw ma być przeznaczony do krótkofalówki baofeng UV-5R 2M/70CM. Było by super gdyby można było kupić to razem w jednym sklepie. Przeglądałem już różne i mam parę na oku lecz chce zapytać o opinie innych ,funkcjonalność, jakość aby mieć porównanie. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited November 3, 2013 by karol5683 Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Masz na myśli gruszkę z wyjściem na słuchawki/fonowód? Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Chcę podłączyć do radyjka gruszkę i słuchawkę. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Kumpel miał coś takiego w g7... do baofenga szukaj wersji K http://www.e-radia.pl/p/pl/385/mikrofonoglosnik+spm-5+wyjsciem+na+sluchawke.html o coś takiego się rozchodzi jak mniemam. Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Czy nie dało by rady oddzielnie podłączyć słuchawki i mikrofonu? Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Poczekaj o się nie rozumiemy troszkę... generalnie wszystko się sa. Ale nie wiem w co celujesz możesz podesłać linki do tych paru co masz na oku? Quote Link to post Share on other sites
karol5683 Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 (edited) http://www.navcomm.e...osCsid=bcae7ae4 http://allegro.pl/mi...3612312260.html To akurat nie jest ten mikrofon ale chodzi mi o ty żeby słuchawka i mikrofon były oddzielnie. Tutaj w mikrofon jest wbudowany także głośnik czego niechce. Coś czuję ,że będzie trzeba zrobić coś takiego http://www.epheli.pl/test/DSC07381.jpg Edited November 4, 2013 by karol5683 Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Czy ktoś się może orientuje jaki przycisk PTT pasuje do tego radyjka? W sklepach jakich dotychczas byłem nie udało się dopasować żadnego wtyku do tego ustrojstwa. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Kenwood Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 W sklepie mówili mi to samo ale odziwo nie pasuje. W dolnym gnieździe jest mały pręcik blokujący jakikolwiek wtyk nie posiadający wewnątrz dziórki. A zestaw podstawowych słuchawek z zestawu mam tzw. 3 czarne paseczki na wtyku (sorka za brak fachowej nazwy) a kenwood na kórnym wtyku ma tylko 2. http://allegro.pl/duobander-baofeng-uv-3r-polska-dystrybucja-nowe-i3913629370.html Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 To radio to używka? Możliwe że masz w gnieździe urwany fragment cudzego zestawu? Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Nówka :) kabel do podłączenia do kompa (dolne gnizado) ma takie wejście i działa bez zarzutu Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 i tu jest pies pogrzebany. kabel do programowania baofeng wygląda tak Moja teoria - w gnieździe w radiu masz fragment wtyku kabla do programowania :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Przypatrz się Axel, kolega ma UV-3R, który na 100% nie ma wtyku K tylko jakiś inny, którego nazwy nie znam szczerze mówiąc. Kenwooda mają UV-5R i UV-3R PLUS. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 źle przeczytałem. Ale to nadal coś nie tak bo uv3r ma taki kabel do programowania Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 (edited) UV-3R ma niestety ten problem, ze zależy jak go chińczyk złożył, generalnie to powinien działać z Yaesu Y2 lub Y3 ale nie wszystkie zestawy chcą się słuchać, kwestia drobnych poprawek elektronicznych, schematy są w internecie po wpisaniu zapytania w google. Edited January 26, 2014 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
Yelon Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 czyli generalnie mam problem xD Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Do UV-5R pasują wszelkie akcesoria navcomma z wtykiem T, czyli Kenwood. Moja rada - pchnij tą trójkę komuś bez specjalnych wymagań co do zestawu słuchawkowego i kup sobie nową UV-5R. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Coś nowego w temacie? Jakie PTT + bowman? Ew coś innego byle nie słuchawka douszna. W rozsądnym stosunku cena/jjakość Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Znajomi używają szeroko ptt z-tactical z wtykiem K i są zadowoleni. Quote Link to post Share on other sites
klepa79 Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Witam dołącze do tematu, posiadam radio UV-5R i zestaw PTT KENWOOD Z112 potrzebne mi zdjęcie rozebranego PTT a konkretnie kolejność przewodów, bo w moim zestawie nie działa mikrofon, moze to wina złego podłaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Witam dołącze do tematu, posiadam radio UV-5R i zestaw PTT KENWOOD Z112 potrzebne mi zdjęcie rozebranego PTT a konkretnie kolejność przewodów, bo w moim zestawie nie działa mikrofon, moze to wina złego podłaczenia. szukaj przeróbki pod navcomma, baofengi śmigają na tych samych akcesoriach. Quote Link to post Share on other sites
karolusrudzielus1944 Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 mam dylemat. Mianowicie posiadam taki oto zestawik - radio baofeng uv-5r , wtyk ptt z tactical typu tci i słuchawki comtac 2 także z tactical. i tu właśnie pojawia się problem. Ledwo słychać komunikat na odbiorze i wcale nie można nadawać przez ptt. wszystko nie ma więcej niż 2 tygodnie , więc może być uszkodzone od samego początku , bo nie były jeszcze w boju. poratuje ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 było opisane wcześniej poszukaj. jak nie tu to w Radiokomunikacji. chodzi o Kabel od TX i RX że są pozamieniane schematy są w temacie albo tym albo w/w Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts