Potfurr Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Oglądam sobie allegro a tu nagle trafiłem na coś takiego: http://allegro.pl/tuning-broni-asg-precyzyjna-lufa-metalowa-6-01-mm-i3710548947.html Cóż to takiego? Miał ktoś okazje coś takiego testować lub jest ktoś na tyle odważny żeby zakupić i podzielić się spostrzeżeniami? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Jak za 1 tyle to wygląda na castoprecke.A do tego dorabianie wcięcia to porażka. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 (edited) Miałem z 6-7 lat temu w "snajperce" takie coś tyle, że 70cm i porównanie z AK z prometheusem (nie pamiętam długości lufy) pokazało, że snajperka była celniejsza. Nie sprawdzę już wpływu komory, gumki itp. ale wtedy byłem zadowolony. Może trafiłem na fajną lufę albo coś. Nie wiem czy jest sens kupowania takich luf w tych czasach, kiedy można kupić firmową preckę za nieco większe pieniądze. Wtedy się skusiłem bo M6 z taką "precką" leciała za 140zł i było warto. Edited November 19, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Taaak, mierzenie średnicy lufy rurki suwmiarką. W dodatku chińską, która ma tolerancję 0,02mm. Castoprecka. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Dla tych co nie wiedzą - lufa precyzyjna tym różni się od nieprecyzyjnej, że ta pierwsza jest równa na całej swojej długości. Czyli jak ma mieć 6,1mm, to ta wartość jest zachowana wszędzie. Nadal można spotkać patafianów, co myślą, że jak się lufę zwęzi poniżej "nieprecyzyjnego" 6,4, to już jest wszystko czoko. W każdym razie nazwanie tej rury lufą precyzyjną jest co najmniej nieprecyzyjne :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Typowo polskie podejście do biznesu. Patrząc na to ogłoszenie na Allegro, przypomniała mi się afera jak to Polacy w Niemczech kupowali jajka w supermarkecie, smarowali kurzym gównem i sprzedawali 2x drożej jako ekologiczne :D . Tutaj mamy okazję zakupić rurę doprowadzającą wodę do kaloryferów sprzedawaną jako preclufa na metry... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts