SpitfirePL Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Kupiłem na allegro replikę M24 CA od usera wolfelf. Według opisu replika i zestaw to Wymienione części: - Lufa Systema 6.04 - Stalowy cylinder, chrom CA 300% - tłok CA aluminum do APS 300% - Sprężyna CA 300% - Prowadnica sprężyny CA 300% - Głowica cylindra CA uszczelniona 300% - Rączka przeładowania wzmocniona CA W zestawie z karabinkiem: - Replika m24 CA- 570 fps, - Luneta 3-9x40 - Stokowy zestaw cylindra ( wart ze 150-200 zł ). - Gazowy zestaw cylindra ( nie testowany przeze mnie ). - Magazynek - Zapasowa komora HU, CA, A teraz czemu piszę żeby uważać na tego usera: Brak jednego pinu montażowego na dwójnóg wszystkie śruby i śrubki są uszkodzone tak że kręcenie śrubokrętem jest niesamowicie utrudnione żeby coś odkręcić. Części wewnętrzne zawalone smarem jak głupie że replika dosłownie nim pluła Komora hop up niekompletna bratk gumek uszczelniających zamiast tego użyto taśmy izolacyjnej. W komorze również uszkodzone śrubki. Sprężyna wielce 300% ale w rękach idzie ją ścisnąć. Wedle aukcji replika miała mieć 575fps (ponoć mierzone na kulkach 0,40 ) ale na oko widać że to jest znacznie mniej (jeszcze na chrono nie poszła ) Magazynek uszkodzony nie podaje kulek i nie podawał. Teraz tak dwa zestawy cylindra co miały być w zestawie są uszkodzone. Komora HU z CA też niekompletna Wszelkie zastrzeżenia wysłałem userowi ale nie było kontaktu więc wystawiłem negatywa. Nagle dostaje odpowiedz na e-mail że nic się nie kontaktuje i miałem pisać do niego a nei wystawiać negatywa. treść mojego komentarza "Negatyw ponieważ -M24CA nie ma mocy 575 FPS -W zestawie był magazynek ale uszkodzony -komora HOP-UP niekompletna -wszystkie śrubki uszkodzone -brak jednego pina przedniego na montaż dwójnogu NIE POLECAM UŻYTKOWNIKA SPRZEDAJE COŚ UKRYWAJĄC WADY" i odpowiedź na niego "Nie kontaktował się po zakupie i od razu wystawił negatyw zamiast napisać że coś mu się nie podoba. Wszystkie elementy repliki były sprawne i oryginalne. Bzdury wypisane w komentarzu świadczą o niewiedzy użytkownika, odradzam to jakiś awanturnik." Tak więc ostrzegam społeczność dejcie se pozor na tego usera. Ze względu na to, że nie jestem pierwszym jego klientem który został oszukany. Quote Link to post Share on other sites
A7 x Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 575fps na kulkach 0,40 ? Po komentarzach widać, że nie jesteś pierwszym zrobionym w "butelkę". Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Według sklepu 300% daje 520fps mierzone na 0.20g. Rozumiem wyciągnąć 50fps więcej niż podaje sklep, wiadomo magia serwisanta uber części, ok. 575fps na 0,40g Różnica fps między 0,25g a 0,20g wynosi +/- 40fps co daje + 160fps więcej na 0,20g niż 0,40g 575fps+160fps=735 fps Więcej o 215fps to już powinno dać sygnał że gościu kręci. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 (edited) Maciu - gdzieś się fizyki/ matematyki uczył. Wzrost masy o taką samą wartość nie zmniejszy fps o "zawsze taką samą" wartość. Przelicz sobie 575fps na 0,4g to 813fps na 0.2g. Na 0.25 będziesz miał 727fps. Pomiędzy 0.2g a 0.25g mamy w tym przypadku różnicę 86fps..... kolejny skok masy o 0.05g będzie owocował kolejnym zmniejszeniem FPS ale o mniejszą wartość, bo o 63fps. Te +40 to faktycznie będzie działaś na MNIEJSZYCH FPS.bo tych w ok. 400fps.. a i tak to jest sporo zaokrąglane. Edited November 24, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 ostatnio jest wysyp takich oszustów na allegro, co piszą o nieistniejących tuningach. znajdź go po danych na forum i na facebooku (najłatwiej wpisując tma jego maila, jeżeli imię i nazwisko nie podziała). Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Według mnie z opisu nie wynika, że mierzył replikę pod kątem prędkości wylotowej na kulkach 0,4 g, tylko że pod takie kulki został ustawiony hop-up. Nie wiem, czy taka konstrukcja zdania to był celowy zabieg sprzedającego, czy nie. Tak czy inaczej moim zdaniem sprawa powinna trafić przynajmniej do Allegro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts