arsenix94xx Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Witam. Wybaczcie jeśli jest to zły dział. Otóż jestem posiadaczem repliki karabinka G36c od GFC. Replika ogółem mówiąc jest dobra, niezłe skupienie, skuteczny zasięg itp itd. Otóż ostatnio zauważyłem coś co mnie zdziwiło a jednocześnie martwi. Podczas strzelania na "auto" replika ma...odrzut, odbija wyraźnie do tyłu jak w wersji prawdziwej. Wcześniej tego nie było albo nie zwróciłem na to uwagi. Nie wiem czy to dobrze, czy powinienem sie cieszyć że moja replika ma odrzut czy martwić tym że będe musiał ją wysyłać do serwisu. Jeśli ktoś sie z tym spotkał to prosze o odpowiedź o co w tym chodzi. Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Zły dział. Założyleś temat w dziale jak zacząć a to chyba powinno być w repliki drugiej klasy lub problemy z repliką. Do końca nie wiem. Po pierwsze sprawdź na gunfire.pl czy replika ma blowback. Jeśli tak to ok. Jeśli nie to możliwe że jest jakiś problem ze sprężyną lub glowicą tłoka(tu poprawią mnie inni bardziej doświadczeni). Mógł też pęknąć gearbox więc jedna część się trzyma a druga lata. Ja bym wysłał do serwisu. Pozdrawiam Taktyczny Tricerxd Ps. Słyszałem że gunfire.pl nie ma zbyt dobrego serwisu więc może znajdź jakiegoś serwisanta w twojej okolicy. Ale stracisz gwarancję. Więc dokonaj wyboru. Link to post Share on other sites
Quzodor Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Mam tą replike i ona nie ma blowbacka, nic nie "kopie". Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 W takim razie może być to jeden z problemów które wymieniłem. Może gearbox? Sprawdź czy replika się nie rusza lub rozchodzi. Link to post Share on other sites
Vaco Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Nakręć filmik i pokaż jak to wygląda. Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Może lewa śrubka od strony 16 zęba zębatki tłokowej ma nacięcie od strony wewnętrznej i przez to dysza nie jest dociągana do końca co powoduję stratę szczelności i efekt "kopnięcia kangura" :bialaflaga: Skąd My mamy wiedzieć co się stało? Odbija jak w wersji prawdziwej? Może to nie replika? , albo nie wiesz jaki odrzut ma prawdziwe g36... to twoje g36 pewnie ma odrzut na poziomie ruchu tłoka. Link to post Share on other sites
Quzodor Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Wg. mnie masz 2 opcje: 1. Cieszysz się repliką z super blowbackiem +50 do lansu (które pewnie sypnie po jakimś czasie) 2. Oddajesz do jakiegoś serwisanta do naprawy Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Trzecia opcja. Idziesz na strzelankę i dajesz komuś żeby Ci HU podregulował (udajesz zielonego co nie umie tego zrobić, a nie mówisz, że coś jest nie tak bo mu zasugerujesz wadę). Ktoś doświadczony od razu pozna czy coś jest nie tak. Jak powie Ci, że coś jest nie tak to niesiesz na serwis. A jak wszystko jest wporzo to pomijasz serwis (za który pewnie musiałbyś zapłacić). Link to post Share on other sites
Recommended Posts