Markus11 Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Witam! Co można zrobić żeby się zamykała? Wymienić? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Pewnie chodziło o g&p. Akurat emki z tej firmy mają te klapki w 99% z oryginałem i nie da się ich zatrzasnąć. Quote Link to post Share on other sites
Markus11 Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Nawet po wymianie na inną czy coś? bo teraz zaklejam ją kawałkiem taśmy. Sorry za błąd oczywiście że chodzi o G&P :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 (edited) Potwierdzam w G&P nie da się tej klapki zatrzasnąć. Edited December 8, 2013 by raubritter Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Kupujesz takie coś: http://azteko.pl/pokrywa-okna-wyrzutnika-lusek-m4-m16-p-1036.html i jest gicior :D Quote Link to post Share on other sites
Markus11 Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Ale domknie się ? A jak z jakością nie pęknie ? a to http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_211&products_id=7749&name=Element_-_Oslona_okna_wyrzutnika_lusek_-_M4,_M16 tu jest napisane ,, skopiowane z oryginału zatrzasku nie pozwala na całkowite zamknięcie osłony ,, czyli też się nie zamknie ? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Nie znam się zbytnio na emkach ale ten element to jest praktycznie to samo co masz w swoim g&p czyli klapka z takim dużym występem na miejscu zatrzasku. Szukaj takich z płaskim np. ten, którego Ci wcześniej podrzuciłem. Quote Link to post Share on other sites
Markus11 Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 A jakieś inne niż Boyi są? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Poszukaj po sklepach, ja na razie widziałem tylko boyi, g&p i elementa. Klapki od jg lub pj powinny pasować. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Klapki wyrzutnika łusek od chińczyków mogą się różnić (i różnią się) wymiarami od klapek japońskich/taiwańskich replik. Jak ma być domyślnie zamknięta to wystarczy sprężynkę odwrotnie założyć. Jeżeli ma się natomiast zatrzaskiwać to wszystko zależy czy jest wyżłobienie wewnątrz body na to żeby zatrzask mógł się zatrzaskiwać. Quote Link to post Share on other sites
DamiŁ Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 W G&P te klapki właśnie są fajne ze sie nie zamykają.. Realizm jest przynajmniej bo wizualnie jest odwzorowane jak w orginale. Ale każdy ma inny gust.. czekam aż wymyślą takie ze po pierwszym strzale klapka sie sama otwiera.. :P Quote Link to post Share on other sites
Kormi24 Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Chodzi mi też o to żeby tam się nic nie dostało. Niby nie ma jak ale zawsze może, a poza tym problem podczas transportu bo muszę zaklejać kawałkiem taśmy i dlatego chciałem żeby się dało zamknąć jak w innych karabinach. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Możesz zawsze odwrócić sprężynkę na klapce, jak już zostało wspomniane w temacie. Wtedy będziesz miał na stałe zamkniętą. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 O, widzę, że ktoś się zapomniał przelogować... Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 <ciach> Hej, widzę że masz problem z klapką wyrzutnika łusek w G&P. Nie da rady jej do końca zamknąć nigdy, ponieważ ma identyczne wybrzuszenie jak w ostrej wersji M4, które oryginalnie wchodzi we wgłębienie w zamku. Tak więc nawet jeśli odwrócisz sprężynkę przy klapce, to i tak wciąż nie będzie się ona domykała. ALE: również mam G&P, tylko że ja mam tą klapkę właśnie bez tego czegoś, więc można ją zamknąć do końca. Nie chciałbyś się może wymienić? Klapka za klapkę. Napisz jak Ci się ban skończy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts