lup Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 hi hi pogratuluj mikołajowi :) w "sklepie ze śrubami" wołaj o M5 a długość i łeb trzeba dobrac do szyny postaram się w najblizszym czasie zmierzyć u siebie to podam Quote Link to post Share on other sites
zibid Posted January 9, 2006 Report Share Posted January 9, 2006 Dorzucę ciekawostkę dotyczącą jakości tworzywa użytego do wykonania repliki: Po powrocie do domu odkryłem, że w moim G36K [CA] mam wyszczerbienia na brzegu gripa w okolicy gniazda lufy - wyszczerbienia pochodzą od kulek :o - jedno jest wyraźne - mniej wiecej pół kulki, drugie mniejsze. Stało się to w temperaturze ok -7 C - ktoś nieźle trafił :o Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 9, 2006 Report Share Posted January 9, 2006 Uroki zimy- równie ładnie pękają części w gunie, jak i skóra 8) Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 mu mu mi sie udalo przy zakladaniu nie trafic w te rowki prowadzące i odwalilem sobie kawal przedniej cześci gripa :? czy wspominalem że montaz bateri i gripa sa do bani :F Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Problem:bateria. Bateria 9,6v/600mAh starcza na krótko nawet przy stockowej giwerze, a nie za bardzo jest na co ją zamienić. "Szara długa bateria" do G36(K) z Machineguna jest złożona z kiepskich ogniw. Macie jakieś alternatywy? Ja myślałem żeby włożyć którąś z baterii: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=955 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1128 Ta pierwsza jest pewnie mniejsza. Myślicie że da się? Może ktoś już próbował? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Najlepszym rozwiązaniem problemu baterii w g36 jest zakup czegoś takiego: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...c2a501ad82384ab Niedługo ma pojawić się w Polsce :D Quote Link to post Share on other sites
zibid Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Problem:bateria. Bateria 9,6v/600mAh starcza na krótko nawet przy stockowej giwerze, a nie za bardzo jest na co ją zamienić. "Szara długa bateria" do G36(K) z Machineguna jest złożona z kiepskich ogniw. Macie jakieś alternatywy? Ja myślałem żeby włożyć którąś z baterii: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=955 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1128 Ta pierwsza jest pewnie mniejsza. Myślicie że da się? Może ktoś już próbował? Jest sposób - ja używam 1100 mAh 9,6V - Ni-Mh (sprawuje się o niebo lepiej niż 1100 mAh Ni-Cd, która siadła mi po trzech krótkich seriach przy - 6 st. C) Teraz pojawiła się bateria 1700 mAh (175 zł) nadająca się do G36K. W sprawie baterii Ni-Mh - robi je gostek z Warszawy - Chaota (niedrogo i dobrze - ogłaszał się tutaj), w sprawie 1700 mAh Ni-cd www.asgshop.pl Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Bateria baterią a u mnie pojaiwł się taki zonk. Po przełączeniu trybu ognia na serię, karabin nie strzela. Mogę nacisnąć spust i nic się bie dzieje, tak, jakby bateria nie była podłączona. Co może być przyczyną? Jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Miałem ten problem. U mnie spaliła się płytka selektora ognia. Rozkręciłem guna, wyczuścilem ją, zdrapałem spaleniznę, odgiołem troche "łapki" do góry, żeby lepiej stykały i przez następne pół roku wszystko działało ok (i nadal dziala) ;) Quote Link to post Share on other sites
snowblind Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Bateria baterią a u mnie pojaiwł się taki zonk. Po przełączeniu trybu ognia na serię, karabin nie strzela. Mogę nacisnąć spust i nic się bie dzieje, tak, jakby bateria nie była podłączona. Co może być przyczyną? Jak to naprawić? Obawiam się że to nie jest odosobniony problemhttp://www.airsoftgi.com/product_reviews_i...1<br%20/>. Facet jakoś sobie poradził. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Ogólnie jest to chyba problem gearboxa V.3 i występuje we wszystkich gunach, z nim na pokładzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Nie tyle gearbox jest winien, co raczej selektor ognia. GB v.3 jest np. w marujowskich AK i AUG. Używam jednego i drugiego. W kałaszu taki numer się zdarza, w AUGu nigdy nie miałem problemu. W nim "selekcja" ognia po prostu działa zupełnie inaczej. O tym, że AK z Marui mają taką przypadłość wiadomo od dawna. Nie wiedziałem, że G36 CA to ma... Ale płytki selektora ognia wyglądają podobnie... Ciekawe, czy CA udało się skopiować tą przypadłość również do ich wersji AK... :wink: Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 W sumie nie napisałem, że rozwiązanie w moim przypadku było dośc proste. Po prostu płytki (styki) przy selektorze ognia były ułożone zbyt płasko, wystarczyło je odgiąć lekko do góry i już działa. Mogły zmienić kształt na pzrykład od zimna? Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Stawiam raczej na to, że w wyniku "pracy" układają się tak a nie inaczej. Czyli niezbyt szczęśliwie. A jeśli tak - za jakiś czas zabawa prawdopodobnie powtórzy się... Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 A ja się spytam... czy rzeczywiście to body w CA36K jest takie shit jak mówia spradzone źrodła (pozdro Styp) i wszyscy inni???? Sam już nie wiem-bzika można dostać od tych sprzeczności... Quote Link to post Share on other sites
Sand Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 czy rzeczywiście to body w CA36K jest takie shit jak mówia w jakim sensie shit? skonkretyzuj się. - jednym się podoba innym nie - oceny jak podejrzewam są raczej subiektywne. Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 czy rzeczywiście to body w CA36K jest takie shit jak mówia spradzone źrodła (pozdro Styp) i wszyscy inni???? Body CA to jest DA SZIT MAN ! Tworzywo jest ładniejsze niż TM, bardziej matowe (dopóki nie zobaczyłem nie mogłem uwierzyć). Z drugiej strony Marui jest lepiej wykończone w miejscach gdzie części łączą się ze sobą. W CA przydałoby się jeszcze logo H&K. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 w jakim sensie shit? skonkretyzuj się Chodzi o to, że (podobno) zgrzewy (nie wiem jak to inaczej nazwać- jakby co to mnie poprawcie) są fatalnie wykonane- podobno CA spaliło się w tym przypadku na całej linii. Poza tym ogólna trwałośc body-nie ma co pisać, przeczytajcie wcześniejsze posty. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 :?: Ja swoje G36C CA intensywnie od ponad pół roku używam i do body żadnych zastrzeżeń nie mam... ładny mat. Nie ma nadlewów które by jakoś raziły (no chyba że ktoś z ASP jest...), a i pare razy nim przywaliłem i nic nie odpadło... Z tego co pamiętam, z poprzednich tematów, to ludzie własnie po tym od TM jechali, że po pewnym czasie lusterko się z niego robi i potrafi skrzypieć (w moim nie ma żadnego z tych objawów) Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Aha, w takim wypadku moje pytania zostały rozwiązane :D pozostaje chyba tylko wybrać kasę z banku :wink: i czekać na paczkę... Quote Link to post Share on other sites
tomow Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 a dołoże jeszcze dwoje 2 grosze :D w moim G36 CA body było ladnie spasowane, nie było specjalnie widocznych zadziorów po odlewach, wszystko było bardzo ładne i przyjemne a do tego wygladało bardzo solidnie i faktycznie takie było :evil: materiał w TM jest według mnie dużo mniej realistyczny i że tak powiem... kruchy :roll: pozdro Quote Link to post Share on other sites
kryha Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Mam G36C [CA] i żadnych zastrzeżeń. Body bardzo solidne i wygląda realistycznie. Matowe rzecz jasna i z konkretnego materiału. Działa idealnie. Z lunetą od K wygląda jeszcze fajniej. Po wzmocnieniu (360-380fps) i włożeniu preclufy, luneta 3,5x tym bardziej się przydaje. Warto przedni chwyt wymienić na powiększony, wpakować baterię 10,8V i jest rzeźnia! :twisted: Generalnie polecam CA. TM wg mnie nie równa się CA - pod wieloma względami. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 TM wg mnie nie równa się CA - pod wieloma względami. Taaak, a mógłbyś rozwinąć wypowiedź? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Ja mam standardową "szarą" baterie 9,6 dodawaną jako opcja z G36K 360 fps i nie narzekam. Jedyny problem to jak się raz walnołem i naładowałem z nastawami do 7,2V 600mAh. Też działała ale krótko :) i mróz myślę, że też miał swój udział. Quote Link to post Share on other sites
KosiarA Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Kuźwa, Czy ktoś wie z czego wynika ta prondożerność G36 po wymianie sprężyny na ciut mocniejszą. ? W Gdańsku jestem przynajmniej 3 osobą która przerabia ten problem. Reszta poprostu kupiła sobie baterie 2800 mAh ja jeszcze pokombinuje. =) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts