lup Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Czołgać sie z tym chyba juz nie da. Quote Link to post Share on other sites
bun Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 (edited) Dlatego też optymalnym roziązaniem wydaje się noszenie na chescie ładownic na jeden mag i przeniesienie większych na pas. @AnR poniżej : jasne jasne dyskusja zakończona. Edited December 12, 2007 by bun Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Średnio. Bun a z takimi pytaniami to do "Konfiguracji oporządzenia". Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Bla bla bla bla :-F Nikt nie powiedział w końcu czy warto zainwestować w magi TM'a. :wink: Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Co ty chcesz? Pewnie nikt ich nie ma... Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Coś mi sie wierzyć nie chce. :-P A może są tak chałowe ,że ich właściciel wstydzi się odezwać :wink: Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 O kurde!! :-o http://taiwangun.com/?str=product&prId=269 Ta cena wydaje się być podejrzana :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
bun Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Panowie ma ktoś np. taki bipodzik podpięty pod gietke? Chodzi mi o to czy da się go podpiąć bez kombinowania z dodatkową szyną RIS pod frontgripem czy jednak jest to jedyna opcja? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=2088 <--- Prosze. Dedykowany pod G36. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 I tylko pod G36 :) Do G36K i C trzeba się pomęczyć i pokombinować. (nie, że się nie da :) ) Quote Link to post Share on other sites
bun Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Nie bez powodu pytałem o inny niż dedykowany do G36 :) O tym, że asgshop go ma wiem. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Przepraszam, nie zauważyłem linka. Do C nie wiem po co komu dwójnóg. ;) A myślałeś o czymś takim: http://taiwangun.com/?str=product&prId=766 Quote Link to post Share on other sites
bun Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Nie za bardzo do mnie przemawia w kwestii wytrzymałości, ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Nózki to plastik, ale dość mocny. Miałem to w rękach, ale nie napie... po ścianach, bo nie moje to było. reszta metal, a dokładniej - wyginane z blachy stalowej. Wyśmiałem całość potem pod względem ceny jak obmacywałem mk42 (taka sprężynówka), bo jak to mówią "na macanego" nic się to nie różni. Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 36 kupiona w sierpniu. Wczoraj lekki mrozik: urwana rączka przeładowania. Wnioski: Słabość materiału stosowanego teraz w Gietkach(rączka przeładowania, kolba kolegi Anr). Zauważyłem że kompozyt z którego jest wykonana rączka przeładowania jest bardziej błyszczący niż innych gienek(zakupionych dawniej G36-ek). Zaznaczam że było to normalne odciągniecie rączki. W tym momencie patrzył na mnie kolega i nie mógł uwierzyć że to pękło. Ja sam się zdziwiłem kiedy w ręce została mi rączka. Quote Link to post Share on other sites
Pieroog Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 (edited) O kurde!! :-o http://taiwangun.com/?str=product&prId=269 Ta cena wydaje się być podejrzana :mrgreen: eh.... :evil: Jak ja kupowałem 2 tygodnie temu to kosztowało 999zł... A teraz cena spadła jeszcze do 899 zł za wersję k.. Niestety jest to możliwe; nie ma teraz napiętego sezonu asg, święta idą i pojawiają się promocje... Co do urwanych niektórych części to odrobinę boję się o mocowanie lunety... Boję się, że gdybm za nie trzymał podczas np wchodzenia przez okno to może odpaść... Co sądzicie? Edited December 17, 2007 by Pieroog Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Żeby złamać chwyt transportowy trzebaby być naprawdę zdolnym. Śmiało za niego trzymaj. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Jeśli miałbyś: AG36+dodatkowy metal do gietki+kolbę stałą G&P z batką - to można by dopiero gdybać nad tym że montaż zostanie solidnie obciążony przy trzymaniu za uchwyt. Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Witajcie, jak G36 sprawdza się w pomieszczeniach? Chodzi mi o dwa aspekty - długość i celowanie. Luneta z pewnością pomaga na ciut dłuższym dystansie, ale niemal w zwarciu (walki na dystansie 10-25m) teoretycznie mogłaby przeszkadzać. Czy w praktyce moja teoria sie pokrywa? I czy te 75cm mimo wszystko wciąż stanowi zbyt dużo? Najbardziej zależy mi na opiniach ludzi, którzy to testowali, a nie na "wydaje mi się", choć od osób, które przerabiały podobne zagadnienie na podobnych spluwach, lub widziały u znajomych również chętnie przeczytam odpowiedź. Z góry dziekuję za pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 G36 nie ma 75 cm, ma 100 cm. Lunetka w ogólne moim zdaniem jest do bani dlatego wymieniłem na szynę RIS + kolimator. Niektórzy wstawiają kolimatory na rączki transportowe. W CQB? Z M16 dają radę to i z tym można. Ja mam tłumik jeszcze dokręcony co daje łącznie 104 cm. Sporo. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Jak masz rączkę z lunetką to do szybkiego celowania używasz "niby" muszkę i szczerbinkę, które są na górze w/w rączki. 75? 100? Chodzi Ci o wersje K? Jeśli tak to powiedzmy, że daje radę chociaż dużo tego nie robiłem. Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 a... zapomniałem sprostować - 75cm po złożeniu kolby na bok :???: to w takim razie nasza niby szczerbinka daje radę na dłuższe dystanse? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Daruj sobie składanie kolby. Niewygodne to, niepraktyczne - dla mnie przynajmniej. Ta szczerbinka i muszka to pic na wodę fotomontaż. Quote Link to post Share on other sites
Paprotek Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Blah... dobra, mam małą głowę (50cm obwodu), to oczy proporcjonalnie mniejsze - może z lunetą dam radę. Jeśli nie, pewnie również zmienię chwyt na szynę i machnę jakiegoś koli. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
_OskaR Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Z lunety niewygodnie się korzysta, mając na głowie gogle i ma ona za małe powiększenie (tj. w wersji eksportowej- 1,5x), choć sam chwyt jest ok- wygodnie się nosi replikę. Co do pomieszczeń- miałem już starcie, w którym stwierdziłem, że to nie jest miejsce dla pełnego G36- trzymając go w pozycji normalnej dla osoby praworęcznej, nie da się strzelić zza rogu, czy futryny, znajdującej się po lewej. Złożenie kolby na pewno przyspiesza przekładanie repliki, ale to nie zmienia faktu, że do CQB lepiej mieć mp7 czy mp5k- chyba, że kupić dodatkowo G36C i nosić go w kaburze udowej :-D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts