Ununoctium Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 (edited) 1.Lufe chyba wezmę taką: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1929 Z tego co czytałem dobra i dość tania. Ktoś używa takiej w swojej Gietce? 2.A te akku może ktoś używa? Przeczytałem temat o tych akumulatorach i ponoć są bardzo dobre, ale wole mieć 100% pewność. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1387 3.Możecie dać link do pasującego zawieszenia? (najlepiej na specshopie albo taiwangunie) Bo już się zgubiłem, a nigdzie nie ma dedykowanych specjalnie do G36. :strach: A przwieszenie paska przez RIS i kółko od kluczy wydaje mi się dziwaczne 8-) 4.W ofercie Taiwanguna nie ma MOSFETu, ale jest na speshopie: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3019 Sporo pieniędzy, taka cena jest normalna? Napisałem już do Taiwanów z pytaniem o wymiane okablowania, teraz czekam na odpowiedź. I czy naprawde ten MOSFET jest tak potrzeby? Budżet mi się wyczerpuje, a 200zł to kupa kasy. Edited January 4, 2008 by Blas Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 A ja mam pytanie. Teraz na zimnie moja G36 wariuję. Naciskam spust, silnik startuję, lecz nie naciąga sprężyny. Trzeba na auto chwile po naciskać. Wtedy już normalnie przez chwile. To wina baterii (intelecty), okablowania, silnika? W 100% wina baterii. Mój kumpel miał ten sam problem z Intelectem tylko że w eMce. Jak potrzymał dłużej spust i batka się zagrzała to wtedy normalnie już karabin strzelał. Jemu trochę pomogło obłożenie baterii taką gąbką, żeby zbyt mocno sie nie schłodziła. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Dziękuje ślicznie. Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 (edited) Oto dwie fotki lufy 363 mm. I zawieszenia. http://img87.imageshack.us/img87/9467/lufa1vs1.jpg http://img292.imageshack.us/img292/7121/ztumikiem1hg8.jpg Edited January 4, 2008 by menadzer Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Dzięki bardzo Menadzer :-P Szczerze mówiąc myślałem że lufa kończy się tam gdzie tłumik, stąd były moje obawy. A ta dolna szyna nie jest stockowa, a nie będzie mi starczyć pieniędzy na dodatkowe szyny (już wole dokupić magazynki, nie lubie Hi-Capów) więc z zawieszenia i tak nici :cry: . Quote Link to post Share on other sites
lup Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 (edited) Blas... ja swoje realcapy będę pchał to możemy sie dogadać. A jak chcesz dokładnie zobaczyć ta lufę i tłumik to daj znać na PW, w końcu też mieszkam w Gdańsku :) Inna sprawa - czy wszystko musisz mieć od razu? Większość ludzi ma zabawę m.in. przez składanie, przebudowywanie i konwertowanie właśnie po trochu. Co do ostatniego linka podanego przez Ciebie aku. Ja mam podobno na takich ogniwach ale z innego źródła i inny kolor zewnętrzny :) Jeżeli to to samo to spokojnie polecam. Poza zimowym zmarznięciem brak problemów. Edited January 4, 2008 by lup Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Realcapy to dla mnie jednak troche za mała pojemność wziąłem trzy lowcapy Classic Army, i najwyżej będe ładował po 30 kulek 8-) Preclufy jednak nie biore- nie mieści sie w budżecie i nie będe musiał użyać jakiś bardzo drogich kulek. A tuningu właściwie nie planuje, zamierzam mieć broń w miare wszechstronną- i do pomieszczeń i do lasu. W budynku te troche ponad 300 fpsów wsytarczy, a w lesie licze ze dość długa lufa jakoś mnie wybroni :-F Akku jednak wziąłem firmy Sanyo, podobno w niskich tempreaturach lepiej sie sprawuje, a efekt pamięci mi nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Ja wzialem ta precke : http://asgshop.pl/produkt.php?id=926 Jak by ktos mial na sprzedaz low-cap`y od CA to prosze o info na priv :) Quote Link to post Share on other sites
fedor Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Poszukuję osoby, która: 1. Posiada metalowy grip z szynami RIS do G36 2. Ma czas, dobre chęci i umiejętności, aby wykonać dokładny rysunek techniczny tego gripa. Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Mam do Was pytanie - czy bateria mini 12V wejdzie do gripa od K, jesli nie to jaka największa (oczywiście z mini) wejdzie? Pytam, bo nie mam możliwości sprawdzić samemu. Quote Link to post Share on other sites
theultimateqpa Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Witam! Czy to prawda, że Classic Army wstrzymało produkcje serii g36? Uzbierałem wreszcie pieniądze na wymarzonego g36k a tu nic...nigdzie nie ma. Wszędzie tylko ,,dostępny wkrótce,, tyle, że jak się wysyła do sklepów maila z zapytaniem o dokładną date to w odpowiedzi dowiaduje się, że na powrót g36 na pólki sklepowe raczej się nie zapowiada. Oficjalna Classic Army tez promuje jedynie swoje naowsze serie(np. sportline czy scar) Oj rany, człowiek cały czas próbuje zebrać pieniądze, kombinuje z chińskimi taniakami, poluje na dobre oferty na allegro a gdy już w końcu uzbiera ten 1000zł to nie może znaleść nówki w sklepach....ojj życie... Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 http://www.rcdigger.pl/?iid=50&com=showitem&skid=1 Tu pytałeś? Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Wybróbowałem już swoją Giete i jestem zadowolony, ale pojawił się problem z magazynkami. To "coś" co trzyma kulki w magazyku, samo się cofa, przez co wszystkie kulki wylatują. Dzieje się to np. kiedy wkładam magazynek do broni, lub ładuje go. Jak to można naprawić? Moje magazynki to Low-capy (50kulek) Classic Army. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Tzn. co sie stalo ? Sprezynka pekla/nie ma jej/ czy po prostu nie dziala? W takim stanie przyszla? Jesli tak to zloz reklamacje. Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Dziwna sprawa, sprężynka jest cała i zdrowa. Jakby tego było mało naładowałem teraz magazynki do pełna, wsadziłem do repliki i wszystko działa... Nie rozumiem tego, ale wszystko gra, więc nawet nie ma sensu wysyłać na reklamacje. Ale dzięki za poradę :) Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Miałem ten sam problem. To nowe magi? Jeśli tak to zadużo łądujesz naraz kulek. Sprawdź czy gun bedzie podawał prawidłowo jak włorzysz 10 puźniej 20...30 itp Ja jeszcze we swoich low-cap -ach nie ładuje max 50bb. Pozdro! A propo miał ktoś stycznosc z low-capami marki BOYI ? http://gunfire.pl/product-yid-1152190099-M...Cap-do-G36.html Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Witam! Czy to prawda, że Classic Army wstrzymało produkcje serii g36? Uzbierałem wreszcie pieniądze na wymarzonego g36k a tu nic...nigdzie nie ma. Wszędzie tylko ,,dostępny wkrótce,, tyle, że jak się wysyła do sklepów maila z zapytaniem o dokładną date to w odpowiedzi dowiaduje się, że na powrót g36 na pólki sklepowe raczej się nie zapowiada. Oficjalna Classic Army tez promuje jedynie swoje naowsze serie(np. sportline czy scar) Oj rany, człowiek cały czas próbuje zebrać pieniądze, kombinuje z chińskimi taniakami, poluje na dobre oferty na allegro a gdy już w końcu uzbiera ten 1000zł to nie może znaleść nówki w sklepach....ojj życie... Nie wiem skąd taka odpowiedz ze sklepów, bo gdy ja się spytałem w capri to powiedzieli, że są w stanie sprowadzić Giete w ciągu 2 tyg. Według mnie to zbieg okoliczności czy coś takiego, że w żadnym sklepie nie ma. Sam mam kasę ale do tej pory poszukuje grupy, a dopóki nie będę miał się z kim strzelać to poczekam. :???: Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 A spytam o jedno, czy jak na Giete jest założona niższa szyna to, czy dostęp do suwadła jest swobodny, czy trzeba "wpychać łapę"? Nie zaszkodzi jak ktoś po prostu zarzuci zdjęcia tego fragmentu :lol: Quote Link to post Share on other sites
bun Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 (edited) Bez problemu można suwadło obsługiwać. Edited January 26, 2008 by bun Quote Link to post Share on other sites
lup Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 (edited) 1. J.w. chyba że masz nie wiadomo jak dużą tą łapę ;) 2. Zdjęcie Ci nic nie da, bo ludzie różne ręce mają i proporcji nie złapiesz. Na TYM forum masz parę zdjęć z taka szyną. 3. Ja dość swobodnie przenoszę trzymając za spód tej szyny, ale wkładam tylko palce a nie całą dłoń. Edited January 26, 2008 by lup Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Hmm, a wiadomo czy duże są różnice w osiągach między 36 a 36k, biorąc pod uwagę długość lufy? Nie wiem czy mieć 36k z pośrednim zasięgiem i bez problemu sobie radzić w budynkach, czy mieć niezły zasięg (jeśli taki faktycznie jest) i od czasu do czasu pomęczyć się w budynkach z metrowym g36. Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Różnice są minimalne chociaż karabin karabinowi nie równy. Ale 50cm lufa w g36 daje lepsze skupienie niż w g36k z racji długosci co niestety utrudnia walke w cqb ale zawsze mozna kolbe złorzyc i mec te 30cm mniej ;] Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
bun Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Można też zrobić inaczej. Kupić wersje K i do tego dodatkową preckę 509 i tłumik i sobie spokojnie dopasować długość lufy do charakteru działań. Edit: chyba jednak się nie da z uwagi na typ cylindra. Za zamieszanie przepraszam. A tak w ramach chwalenia się to moja gietka obecnie wygląda tak [link] Edited January 28, 2008 by bun Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) @Bun To jest na metalowej czy plastikowej szynie? Edit: Chyba bym nie miał ochoty chować lufy w tłumik, wolałbym zainwestować w jakąś 6.04 :lol: Edited January 28, 2008 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
bun Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Jeśli chodzi ci o lunete to jest na metalowej z g36c Marui. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts