TUZIOL Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Da się przełożyć gearbox :) Nie wiem skąd wziąłeś, że w którejś jest v. 2, gdyż obie są v.3 (przynajmniej tak mówi specshop & asgshop). Sam właśnie mam taki zamiar. Kupuję G36K ARESa (Niestety specshop mnie zawiódł i muszę czekać - dostawa najwcześniej koniec stycznia) przekładam sobie swoj GB z wersji CA do ARESowskiej z racji zrobionego już tam tuningu. Bądź co bądź na pewno da się przełożyć gearbox bo tak również zrobił Ronin w swojej replice. Na pewno nie przełożysz rękojeści, w której znajduje się silniczek. Tzn. przełożysz ale nie będzie dobrze spasowana. Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 podałem link do strony redwolf, chce u nich zamówić, aby nie bawić się w konwersje g36k do zwykłej. "Steel parts include the barrel, flash hider (14mm CCW thread) and the version 2 gearbox." Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ja parę dni temu odesłałem do Specshopu G36 ARESa ;) Ja gearboxa nie widzialem na oczy ale Ronin go przekladal i na pewno da się przełożyć. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Da się przełożyć GearBox v.2 do G36 mającej oryginalnie v3??? Jeśli z ARESA do CA się dało, bo obie mają v3 to się zgodzę, że się da, ale nie v2 do v3. Edited December 26, 2009 by lup Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Dlatego też śmie twierdzić, że obie repliki posiadają ten sam gearbox ;) Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Witam. Ma ktoś instrukcje rozkładania g36k? U mnie nie chce zejść front grip. Blokuje się na tłumiku płomienia, anie moge go odkręcić. Wie ktos o co chodzi??? Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Należy odkręcić tłumik płomienia. Inaczej front gripu nie zdejmiesz. Może głupie pytanie ale... czy odkręcasz tłumik w dobrą stronę? Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Już sobie poradziłem :-) musiałem z imbusa zrobić dźwigienkę. Inaczej nie chciał puscic :-) Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Pewnie zakręciłeś za mocno próbując odkręcić ;) Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 (edited) siemka, jaka wersja gb siedzi w: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3243 dla zainteresowanych g36 aresa miało być "w lutym", na chwile obecną nie wiadomo kiedy będzie bo Ares przenosi firmę :/ Edited February 19, 2010 by Manis hagaloscen Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 (edited) V3 Nie mów mi nic o ARESie ze specshopu. Ja ściągam na zamówienie przez CapriASG i to taniej. Edited February 19, 2010 by TUZIOL Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 capri bedzie mialo wieksza ilosc czy tylko dla Ciebie? Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Tylko dla mnie ;) Ale możesz z nim zagadać mailowo to też Ci ściągnie. Czas oczekiwania jednak 6-8 tygodni. Ale mi tam to nie przeszkadzało bo Specshop też miał mi niby załatwić i też mówił, że w lutym mogą mieć a wychodziło mocno drożej u nich ;) Już nie mówiąc o zamieszaniu jakie zrobili z moim zamówieniem. Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) dobra, kupiłem ca36 i do tego kolbe "snajperską" g&p, kolbe zamontowałem, ale mam problem z kablami, a konkretniej nie wiem co zrobić (gdzie podłączyć takie "styki") http://i46.tinypic.com/jkeibb.jpg p.s. to mój pierwszy aeg :) Edited February 23, 2010 by Manis hagaloscen Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 dobra, znalazłem na specu, że to nowe wtyki. teraz trzeba to jakos polaczyc ze starymi. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 To co dostałeś to nie styki, a deansy, wtyczki deansy. Jeśli dobrze napisałem ich nazwę. Nie montuj, zostaw jak są. Nie potrzebne na dobrą sprawę Ci to. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 To znowu ja :D Wie ktos czym odkręcić tą malutka śrubkę trzymającą pin od kolby? A może jej nie trzeba tykręcić tylko mocniej walnąć młotkiem w pin? Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Imbus :) Quote Link to post Share on other sites
Master2174 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Ale jaki rozmiar :P Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Kurcze. Zazwyczaj imbusy są w komplecie więc nigdy mnie nie interesowało jaki rozmiar ;) Więc niestety dokładnej odpowiedzi co do rozmiaru nie jestem w stanie podać ;) Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 kup chiński zestaw imbusów za 5 zł (około 7 kluczy) i na pewno którymś odkręcisz. tyle, że jakość tych kluczy będzie taka, że przy zapieczonej śrubie z imbusa drut okrągły się zrobi. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 pozyczylem od kolegi :D Dla zainteresowanych: potzreba klucza torx 7 :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 A torxy to przypadkiem nie są takie "gwiazdki"? Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Może torxem się da ale to zdecydowanie śruba, którą otwiera się imbusem ;) Quote Link to post Share on other sites
Seba_stian Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Przeglądałem temat, ale nie trafiłem na mój problem. A mianowicie: czy tłumik płomienia w G36k można odkręcić? Chodzi mi tu o sam tłumik płomienia, a nie o całość z lufą zewnętrzną. Ja u siebie próbowałem i na to wygląda, że się nie da. Czy to jest normalne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts