seger Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 (...)Niestety wiem, że 0,30g stanęły już w magazynku m14. (...) To mi sie zdarzyło, kulki od Ciebie :P W zwykłym midzie do M14 od bojca stanęły i nie chciały wyjść. Magazynek opróżniałem za pomoca śrubokręta i patyczka bo ni huhu nie wylazły by. Mag czysty. Ostatnio test w lufie guardera 6.02 - nie wyszły do lufy... Jakoś przeszły przez stockowa lufę w A&K. Never, forever. Quote Link to post Share on other sites
szkagar Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Pewnie nagrodzicie mnie "złotą saperką", ale co tam ... 1. Czy ktoś obecnie nadal używa kulek 0,20 i 0,25 g? 2. Jaka jest obecnie jakość tego producenta? Cena producenta jest interesująca, ale poza ceną ważna dla mnie jest jakość i niezawodność. Dlatego szukam rozwiązań optymalnych .. niekoniecznie najtańszych :icon_idea: Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 G&G 0.25 - najoptymalniejsze i niezmiennie dobre - 40zł za paczkę to nie jest wygórowana cena nawet jak szukasz nie najtańszych rozwiązań. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Tutaj co najwyżej drewniana łopata ;) 0,20 latają jak Rocketsy, tam gdzie im się podoba 0,25 nie miałem okazji teścić Za to 0,23 lecą całkiem ok. Przez midy przechodzą gładko, przez stock lufę też. Do mojego rozrzutnika kompozytu w postaci typowej cymki 041k sprawują się bardzo fajnie, jednak gdzie indziej ich nie będę pchał. Quote Link to post Share on other sites
szkagar Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Emcet: Drewniania Łopata ... jestem wzruzszony :icon_mrgreen: UberSoldier .. jeśli mam do wyboru dwa produkty w podobnej jakości i cenie to chętniej wybiorę ten krajowy. Stąd moje pytanie o to jak obecnie kształtuje się jakość. To nie jest kwestia tych kilku zł na kulki, tylko zasad :) Niemniej dzieki za informację. Spróbuję paczkę 0.23 do M4 (full stock) wpakować. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Poza 0.23 tylko i wyłącznie GG. Cena niemal identyczna, a jakość wysoka i stała. Gdyby GG produkowało 0.23 to również lepiej byłoby brać od nich. DD w tej wadze, jak pisałem, latają fajnie. Prównywalnie z Guarderami, a tak się chyba składa, że w tej wadze nie ma nic zbytnio lepszego. Przynajmniej ja sobie nie przypominam, ale w zwyczaju nie miałem stosowania kulek akurat o takiej wadze, więc może mam za mały research zrobiony :) Jednak muszę przyznać, że dla ~330fps 0.23 sprawdzają sie superowo. Gdyby DD stały z jakością na poziomie to mogłaby to być waga, którą bym u nich prenumerował (chyba że ktoś mi podpowie inne, sprawdzone .23) Quote Link to post Share on other sites
szkagar Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Wszystko ladnie, ale ciezko G&G dostac. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Na gunfirerze nie ma? Pare miesięcy temu były całe magazyny. Quote Link to post Share on other sites
szkagar Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 (edited) Stan na chwile obecna: Brak. Sprawdzalem kilka minut temu :icon_smile: ... szyba sie ludzie na wojne szykuja :icon_mrgreen: Edited June 19, 2015 by szkagar Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Więc znowu oficjalny dystrybutor GG ma problem z zapewnieniem dostępu do GG? Nieźle... Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Deltashop.pl ;) tam są jeszcze dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 (edited) Dzisiaj robiłem porządki w szafie z gratami. Leżały tam 3 paczki DumDumów: 0,43; 0,36 i 0,2. - 0,43 kupione i reklamowane bo zaczęły ciąć się w lufie - 0,36 i 0,2 jako rekompensata. Gały mi na wierzch wyszły jak zobaczyłem co się stało po kilku miesiącach z tymi cięższymi: 0,43 - kilka sztuk zdążyłem wystrzelać, paczka nadęta 0,36 - nie otwierane, tak paczkę rozdupiło że papier popękał A teraz porównanie: DD 0,43 do zwykłej "6mm" kulki: Pudełko kulek 0,2 nie jest rozwalone. Nie mam ochoty tego otwierać i sprawdzać, chyba podaruję je dzieciakom z osiedla. I teraz najgorsze. Kupiłem 3 paczki kulek Rockets Professional 0,43 na zapas. I co ? Też je rozwaliło. Tylko że były hermetycznie zapakowane, i urosły do jedynie fi 6,5 mm. Kto wprowadził taki bubel do handlu ? Nie dość że cena wygórowana w stosunku do lżejszych kulek, to jeszcze robią ludzi w bambuko stosując jakiś nieprzetestowany materiał. Edited July 23, 2015 by Ariel_ Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 Odkop po roku. Jak z DD? Dalej taki badziew czy coś się polepszyło? Czy może już nie sprzedawane. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 W sklepach nie widziałem, może u producenta coś jest - aimer.pl (chyba, bo już adresu troszkę zapomniałem) Imo, nie warto kupować dum dum, nie odstają ceną od dobrych kulek, a jakość jest podejrzana, choć .23 latały mi ok. Ja przesiadłem się ostatnio z GG na 5.95, jestem mega zadowolony. Taniej i jak się okazało... Lepiej :) Na asgrevolution.pl są nawet dodatkowo zniżki przy zakupie kilku paczek. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 No to dobrze wiedzieć. Może skuszę się na inne, chociaż ostatnio 0,25 Guardery kupiłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts