DLOB01 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Czołem! Które z replik do 600 zł mają pancerne body? Chodzi o wykonanie full metal bądź metal w większości. Np. RK-02 BOYI - Full Metal Co jeszcze w tym przedziale cenowym można do tej kategorii (do 600 zł) dodać? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Repliki i pancerne body? To jak sucha woda, nie ma czegoś takiego. W cymach 041/049 masz gruby znal, całkiem mocny, kilka gleb już u mnie zaliczył, a nadal jest w jednym kawałku. Quote Link to post Share on other sites
DLOB01 Posted December 22, 2013 Author Report Share Posted December 22, 2013 Repliki i pancerne body? To jak sucha woda, nie ma czegoś takiego. W cymach 041/049 masz gruby znal, całkiem mocny, kilka gleb już u mnie zaliczył, a nadal jest w jednym kawałku. Dzięki MrMCET o takie odpowiedzi mi właśnie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 ^ Co do cm.041/049 to trzeba tylko zwrócić uwagę by nie wylądowały frontem na ziemi, bo przy przy dźwigni przeładowania jest ich najsłabszy punkt. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Do 600 złotych najlepszym wyborem pod względem pancerności jest RK06 od Boyi (stalowy ogon kolby stałej, w replikach ze składaną kolbą zawias potrafi pękać przy intensywnym użytkowaniu). Cymy 04x też są niezłe, ale po pierwsze droższe, po drugie wymagające kilku poprawek zwłaszcza na nitowaniu obsady lufy. Niezłym wyborem są też Giety od JG, co prawda są z tworzywa, ale oryginał też jest z tworzywa :) Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Miałem przez rok RK-02, wytrzymało kilka upadków. Raz nawet perfidnie wywróciłem się nadziewając lufą na podłogę budynku, skończyło się na drobnym ukruszeniu tłumika. Jak na swoją cenę, wytrzymałość na 5+ Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 G36 od cymy, G.003. Szkoda tylko że ich już nie robią. Boyi seria S/ SW. Do 6 stów coś sie znajdzie. Suczka cm.045. Sam mam teraz Rk02 i przeżył kilka upadków, a także wybijanie nim szyb, żeby wejść przez okno. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Seria RK od Boya, miałem dwie (RK 06 i RK 03 bodaj), obie były intensywnie użytkowane (jeden jako typowy "pożyczak"), parę gleb z nimi zaliczyłem, kilka razy spadły z różnych skarp i innych wyższych miejsc, generalnie nie rozklekotały się, nic się nie ułamało ani nie wyszczerbiło. W tej z ramową kolbą składaną na bok szlag trafił zatrzask kolby, stalowy u krakmana to koszt rzędu 25PLN, a wymiana jest bajecznie prosta. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 (...) Niezłym wyborem są też Giety od JG, co prawda są z tworzywa, ale oryginał też jest z tworzywa :icon_smile: Potwierdzam, co prawda ABS tych replik to nie to samo co w "ostrych" ale jest bardzo mocny. Moja zaliczyła "pokrycie" moim cielskiem (wówczas 114 kg) i sturlanie się ze skarpy wraz ze mną i nic się nie stało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts