Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pancerne repliki do 600 zł -Full Metal itp.

Recommended Posts

Do 600 złotych najlepszym wyborem pod względem pancerności jest RK06 od Boyi (stalowy ogon kolby stałej, w replikach ze składaną kolbą zawias potrafi pękać przy intensywnym użytkowaniu). Cymy 04x też są niezłe, ale po pierwsze droższe, po drugie wymagające kilku poprawek zwłaszcza na nitowaniu obsady lufy. Niezłym wyborem są też Giety od JG, co prawda są z tworzywa, ale oryginał też jest z tworzywa :)

Seria RK od Boya, miałem dwie (RK 06 i RK 03 bodaj), obie były intensywnie użytkowane (jeden jako typowy "pożyczak"), parę gleb z nimi zaliczyłem, kilka razy spadły z różnych skarp i innych wyższych miejsc, generalnie nie rozklekotały się, nic się nie ułamało ani nie wyszczerbiło. W tej z ramową kolbą składaną na bok szlag trafił zatrzask kolby, stalowy u krakmana to koszt rzędu 25PLN, a wymiana jest bajecznie prosta.

(...) Niezłym wyborem są też Giety od JG, co prawda są z tworzywa, ale oryginał też jest z tworzywa :icon_smile:

Potwierdzam, co prawda ABS tych replik to nie to samo co w "ostrych" ale jest bardzo mocny. Moja zaliczyła "pokrycie" moim cielskiem (wówczas 114 kg) i sturlanie się ze skarpy wraz ze mną i nic się nie stało.