STACHUUU Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Witam, chciałbym kupic sobie te buty : http://sklep.fort.mil.pl/buty-desantowca-wp.html , ale nie wiem ile CM wybrać bo na każdej stronie pisze inaczej te rozmiary ... ;d ? ogólnie nosze rozmiar 41,5 - 42. Doradźcie mi jaki rozmiar wybrać ? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Nie kupuj tych butów, chyba że masz zapędy sado-maso. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 dlaczego nie kupować ? :PP a jak nie te to jakie ?? ;p tylko podaj takie żeby nie miały podeszwy kratkowanej ... bo kupiłem ostatnio buty takie w Martesie i już po podeszwie i ogólnie się starły całe ;/ Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Grom Protektor, trzewiki letnie wz.926/mon. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 a te buty czasami podeszwy z kratki nie mają ? :P bo pisze że są lekkie czyli gdzieś musieli odciąć trochę czegoś ;p czyli zrobili kratkowaną podeszwę ;/ chyba ? http://sklep.fort.mil.pl/buty-letnie-wz-926-wp.html czy to o takie ci chodziło ? :D i jeszcze raz sie upewniam one kratki nie mają ? :P Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 W sensie jak to podeszwa kratkowana? I tak, o te mi chodzi, tylko szukaj na allegro to taniej dorwiesz. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 dokładnie chodzi mi o nie pełną podeszwę z wolnymi przestrzeniami w sobie :D takie po prostu kratki perfidne porobione i w poprzednich butach miałem właśnie taką kratke w którą wbijała mi sie stopa i mnie obcierało :D heh ( wiem księżniczka jestem) ale płace i wymagam heh :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 To chodzi ci o wkładkę a nie podeszwę - desanty mają plastikową wkładkę, letnie nie. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 czyli są puste w środku czy nie ? :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Nie, mają wkładkę, ale normalną a nie w formie plastikowej kratki. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 25, 2013 Author Report Share Posted December 25, 2013 hehe :) tobie chyta chodzi o taką wkładke co można ją wyciągać ;P tak mi sie wydaje a mi chodzi o coś takiego :D http://fotowrzut.pl/N3HNM82I38 czy taka kratka jest :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 (edited) Z mojego doświadczenia polecam: - http://armyworld.pl/...I-Gatunek-.html praktycznie nieprzemakalne, niemal nie do zdarcia, wygodne, jedyna wada to nie najlepsze trzymanie podeszwy na śliskim podłożu, - http://www.specshop....E-POR_-_118-742 lekkie, bardzo wygodne, trwałe, wada nie najlepsza nieprzemakalność. Ps Nie kupuj Gromów na Allegro, co prawda tańsze ale bardzo często są to ordynarne podróby, które rozlecą Ci się po 1-2 sezonach. Edited December 26, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Stachuu, HellMaker666 dobrze Ci mówi: od desantów z dala! Twoje stopy będą Ci wdzięczne. A "kratką" to Ty wyraźnie nazywasz wzór protektora na podeszwie. Ścieralność nie zależy od wzoru podeszwy, tylko od materiału, z którego jest zrobiona. Jak pójdziesz w butach na miękkim Vibramie (albo podobnej miękkiej gumie) na twarde podłoże - skały, beton, asfalt - to się będą ścierać. Za to w terenie są lepsze. Ja w moich Lowach po 2 latach kazałem wymienić podeszwę. Bo starłem, w codziennym użyciu na mieście. Normalna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Stachu, zamiast kupić desanty weź papier ścierny i poobcieraj sobie pięty do krwi. Potem załóż zwykłe tenisówki. Zaoszczędzisz kasę, a efekt będzie ten sam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 (edited) Stachu, ja inaczej zrozumiałem tę "kratkę", chodzi Ci zapewne o podeszwy, które mają cienki spód i boki a w środku wypełnione są kratownicą z gównianego PCW. Nie zaglądałem do środka podeszwy GROM-ów ani HAIX-ów, ale biorąc pod uwagę, że te z którymi miałem styczność wytrzymują już co najmniej 3-4 lata to na pewno są to zelówki "lite". Ps Przymierzam się do zakupu Z007, jutro będę je przymierzał, jeśli mi przypadną do gustu i stopy, opiszę pierwsze wrażenia. Edited December 26, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 26, 2013 Author Report Share Posted December 26, 2013 (edited) tak Powała :icon_wink: właśnie o tą kratkę mi chodziło :icon_biggrin: a jeszcze jedno pytanie co do tych http://sklep.fort.mi...-wz-926-wp.html one mają prawdziwą skóre ? czy sztuczną :icon_razz: bo niby pisze że skóra ale jaka ? :D Edited December 26, 2013 by STACHUUU Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Jeden wał, od 4 lat je pastuję czarną pasta do butów KIWI i przez 4 lata mnie nie zawiodły. Wg mnie za taką cenę buty warte zakupu. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 26, 2013 Author Report Share Posted December 26, 2013 ok ;) a od strzału kulką nie zdzierają sie ? :P bo w tych moich starych dostałem kulką w buta i odprysnął kawałek sztucznej skóry ;P Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted December 26, 2013 Author Report Share Posted December 26, 2013 ok to wróćmy jeszcze do rozmiarówki :P mam rozmiar 41,5 - 42 zależy od buta to ile cm wybrać ? :P stopa mierzyłem ma 26,5 Cm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts