Viader Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Witam, wiele było już na temat M4 w cenach poniżej 1k PLN,jednak ja mam prośbę do kolegów z większym doświadczeniem w użytkowaniu konkretnych replik. Poszukuję M4 w wersji, która pozwoli mi na zabawę w CQB i lesie. Używałem JG 608 w CQB i nie do końca "leżała" mi w ciasnych pomieszczeniach. Znalazłem 3 różne modele i chciałbym zapytać o opinię użytkowników tych replik (z góry dzięki za "newsy" typu: bież ... bo lepsza firma), chodzi mi o opinię ludzi którzy tym "walczą". Do oceny poddaję: 1. http://azteko.pl/gg-replika-karabinka-cm16-raider-410-fps-p-4520.html 2. http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-m4a1-ris-cqb-sab02-p-7738.html 3. http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-m4-sab04-p-7739.html Z góry dzięki za pomoc i brak SPAM'u :) Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Ja się nimi nie strzelałem, ale jest poradnik w dziale "jak zacząć", Pt. Repliki M4 wybór ostateczny, Logana. Jest świetny, znajdziesz tam wszystko, ale mogę powiedzieć że ta tańsza wersja G&G nie odnosi się tych G&G za 1500zł, ale napiszą użytkownicy to wszystkiego się dowiesz ;) Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Dołóż do Evolution Airosft, naprawdę warto. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted December 26, 2013 Author Report Share Posted December 26, 2013 Czytałem ten poradnik, nie widziałem nim w nim nic o Specna Arms i zdaje se sprawe, że jak coś tanie (tak jak ta replika z G&G) i odbiega z ceną od reszty to nie ma tego co te za 1,5k PLN, dlatego więc pytam bardziej doświadczonych wymiataczy :) Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Albo KWA :) "Babcia, daj stówkę na prezent dla dziewczyny", "Dziedek daj stówkę na prezent dla dziewczyny", " Tata, daj stówkę na prezent dla dziewczyny" i eMka EA dostępna :D Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Sam jesteś Logan! Poradnik M4 wybór ostateczny jest mój i tylko mój! Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted December 26, 2013 Author Report Share Posted December 26, 2013 Poradnik jest 1 klasa i tu nie ma co dyskutować. Ale mi chodzi o te trzy repliki. Muszę patrzyć na fundusze, bo moja rada nadzorcza niestety naciska na cięcie kosztów. Panowie niestety nie mam budżetu na takim poziomie :( Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Chińskie emki to loteria. Jeżeli wierzysz w swoje szczęście to bierz :icon_lol: Jeżeli jesteś sceptykiem pozostaje EA jako najtańsza opcja. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Jeśli koniecznie chcesz M4 to lepiej dozbierać trochę pieniędzy, a jeśli nie jest to konieczne, to w tej kwocie łatwiej dostać dobrego kałasza, który posłuży ci lepiej niż wymienione przez Ciebie repliki. Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Sorry Foxtrot, mój niewybaczalny błąd. Po prostu pomyliły mi się poradniki, a nie sprawdzałem już autorów... Sorki :c Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 W emce G&G korpus jest plastikowy nie zapominaj o tym. A Specna Arms to taka budżetówka, mówię Ci, lepiej poczekać i dozbierać do EA. Ale wybór jest Twój, niektórzy chwalą Specna Arms. Niestety SA dostaniesz tylko od Gunfire, które ostatnio nawet przeglądów zerowych nie robi! Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 jak kupisz G&G, nie będziesz grzebał w bebechach, i uważał na korpus to powinienies być zadowolony Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Z G&G Raider się spotkałem. Z daleka jeszcze ładnie wygląda, z bliska nieco gorzej. Jeśli chodzi o bebechy - szkielet GB pękł, nie wiem po ilu kulkach, ale przy M140, teraz ogółem się jakoś trzyma przy słabszej sprężynie, ale jednak. Ekonomiczna wersja G&G = słabsze wykonanie. Specna Arms - do niedawna sam bym kupował replikę tego producenta, ale jak poczytałem skargi na psujące się kable, elementy GB zaraz po 2 dniach użytkowania to zapaliła mi się czerwona lampka. Chyba się nie skuszę i zrobię jak wyżej koledzy polecali - dozbieram i kupię G&P. Podsumowując: dozbieraj do takiej Evolution Airosft i ciesz się repliką. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted December 27, 2013 Author Report Share Posted December 27, 2013 (edited) Dzięki Panowie za pomoc. Tak więc nie pozostaje nic innego jak zacisnąć zęby i zbierać do EA. Widziałem też kilka M4 z P&J ale widziałem też różne opinie na ich temat tak jak właśnie na SA czy Cymę :( A jeszcze jedno pytanko, co Panowie sądzą o tym http://gunfire.pl/product-pol-1152199540-Replika-karabinka-Colt-M4A1-CQB-R-Ultra-Grade.html ?? Edited December 27, 2013 by Viader Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Podobno takie sobie bebechy. Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 . Niestety SA dostaniesz tylko od Gunfire, które ostatnio nawet przeglądów zerowych nie robi! http://azteko.pl/specna-arms-replika-karabinka-m4a1-ris-cqb-sab02-p-7738.html Ślepy czy głupi ? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Dzięki Panowie za pomoc. Tak więc nie pozostaje nic innego jak zacisnąć zęby i zbierać do EA. Widziałem też kilka M4 z P&J ale widziałem też różne opinie na ich temat tak jak właśnie na SA czy Cymę :( A jeszcze jedno pytanko, co Panowie sądzą o tym http://gunfire.pl/pr...ltra-Grade.html ?? Z tego co wiem to emki EA mają bebechy king armsa, więc kupno KA nie jest złym pomysłem. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 A teraz niech się przyzna każdy z powyższych użytkowników, czy chociaż miał emkę specny w ręce a nie pisze na podstawie jednego negatywnego komentarza na forum. Viader: chcesz się dowiedzieć czegoś o specnie proszę http://forum.wmasg.pl/topic/139509-m-ki-specna-arms/page__st__0 Fisbonee: Masz rację, nie dość że emki EA mają w środku bebechy KA, to jeszcze to jest Rebrand :icon_biggrin: . Emki EA to rebrandy od KA. Mój kolega z drużyny ostatnio kupił, są naprawdę niezłe ale strasznie słabo podatne tuning mocowy. Zewnętrznie są boskie, wnętrze to typowa replika I klasy. Pięknie sieje ale mega różnic jeżeli chodzi o osiągi nie ma pomiędzy moją specną, jeżeli chodzi o kulturę pracy gb to ciężko porównać :( obydwie jeszcze nie otwierane były, zobaczymy co będzie po roku użytku. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 (edited) GB od KA to baardzooo średni wyrób... Dozbieraj do http://www.specshop....Proline_-_17391 Na temat tej repliki napisano recenzję na niniejszym forum. Może nie wiele poniżej 1 tysiąca złotych... Biorąc pod uwagę relację Koszt/efekt, to byłby najrozsądniejszy wybór. Mam używam i jestem zadowolony. GB Utimte, pancerny w swej klasie podatny na tunning. Edited December 28, 2013 by luis Quote Link to post Share on other sites
MrRobot Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 No ja nie wiem na dzisiejszy czas GFC, Specna itd robi bardzo porządne repliki podobne do M4. Mój kumpel ma Specne i jest na naprawdę wysokim poziomie. Ja mam HK416 od GFC i to samo, nawet lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts