Pitrek Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 (edited) Kurcze już zamówiłem jg608 na taiwangunie z gumką guardera, jeszcze nie opłaciłem bo miał być przelew więc chyba mógłbym jeszcze zrezygnować. Ale z drugiej strony nie wiem czy warto tyle czekać bo do gunfire napisałem email o dostępności gfg14 i zielonej gumki g&g i oni sami niewiedzą kiedy by mieli, na innych sklepach też gfg14 jest niedostępne od jakiegoś czasu i zastanawiam się czy to w ogóle jeszcze produkują. A czy śpieszy mi się do zakupu to sam nie wiem bo z jednej strony już dawno bym chciał mieć i strzelać tym bardziej że z allegro już mi przyszły okulary maska i ubranko a ze strony drugiej nie chciałbym kupować repliki z której byłbym niezadowolony.. czym dłużej się zastanawiam tym bardziej nie wiem :sciana: i w końcu skończy się na tym że kupię zupełnie coś innego niż g36, bo wpłynęło mi troszkę dodatkowej gotówki :icon_rolleyes: Co do ładowarki biorę jednak tą którą polecił polskiniko i myślę że się nie zawiodę. Edited January 15, 2014 by Pitrek Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) Serio, jak nie masz na razie budżetu na lepszą baterię to możesz sobie dać jeszcze na wstrzymanie chwilę, bo z fabrycznym NiMH będzie dobrze, jak w ogóle coś wystrzelisz (chyba że się ociepli tak powyżej 5 stopni, ale to dalej mało), przerabiałem to ostatnio no moim G36 :icon_wink: Wygląda to tak, że jak bateria za bardzo zmarznie (pi razy drzwi granica względnie komfortowej gry to właśnie 5 stopni), to po naciśnięciu spustu mija jakaś sekunda do wystrzału, a jak strzelisz kilka razy pod rząd, to w końcu się zatnie (w moim wypadku między jednym a drugim celem) i trzeba grzać baterię w gaciach, jednocześnie modląc się, żeby potem ruszyło. Może na jedną-dwie strzelanki coś od kogoś pożycz? Akurat zobaczysz jak Ci leżą różne repliki. Jeśli się martwisz czy będziesz z giety zadowolony - w tej cenie to naprawdę dobra replika. Ale będziesz bardziej zadowolony, jeśli upolujesz tańszą wersję z dłuższą gwarancją, da? Edited January 15, 2014 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 @virusotron - używasz jakiegoś G36 z adapterem na stanagi? Gdyby adapter JG był tak rozwiązany jak ten z G33 ICS to oki świetna sprawa, ale to co daje JG jest w najlepszym razie średnie. Problem wypinania się magazynka - kto używa ten wie. A dwa magazynek trzeba wypinać lewą ręką, więc o szybkiej zmianie znanej np. z serii M4 można zapomnieć. A trzy jeśli ktoś strzela opierając replikę o lewe ramię to wtedy zmiana magazynka jest niezłą gimnastyką. @kukunamuniu - spokojnie da radę przeciągnąć kable do kolby (1. zmiana okablowania albo 2. zrobić sobie przedłużkę z frontu na tył). A co do stockowych baterii i temperatury to true, true. @Powała - co najwyżej hybrydy mogą być tak paskudne że aż piękne :icon_mrgreen: . A faktycznie jeśli ktoś chce regulowaną kolbę do G36 a nie chce tej od M4 to ma do dyspozycji np. coś takiego http://gunfire.pl/product-pol-1152199609-Kolba-do-replik-typu-G36.html (ale wg mnie to dopiero jest paskudztwo :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 (edited) (...) coś takiego http://gunfire.pl/pr...k-typu-G36.html (ale wg mnie to dopiero jest paskudztwo :wink: ) Z tym poglądem zgadzam się w 100%%, nic bardziej paskudnego niż to "wielbłądzie kopyto"... :maniak_jezyk: Edited January 16, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Pitrek Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 (edited) Przysłali mi dziś JG608 i teraz pytanie. Jak wsadzić stockową baterię tak żebym mógł nałożyć frontowy korpus ? Bez baterii wchodzi elegancko z baterią brakuje mi tak 1cm do końca, mogę wsunąć do końca ale muszę użyć znacznej siły, tak powinno być, czy powinno wchodzić tak samo jak bez baterii ? Nie chciałbym czegoś złamać pierwszego dnia albo jakiegoś kabelka urwać :icon_neutral2: . I jeszcze dopisek bo zapomniałem, jak już wcisnę ten front na siłe to nie wchodzi pin, oczywiście pin bez baterii w replice wchodzi gładko. Edited January 21, 2014 by Pitrek Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) A po co biała Guardera jak zielona G&G jest znacząco lepsza? Redox Alpha to niby to samo co Imax B6 tylko obudowa innego koloru a w cenie jest różnica. Z ładowarkami do lipoli za 50zł jest loteria. Nie radzę, szkoda nerwów. Bardzo dobrego lipola dorwiesz już za 55zł do giety. Edited January 21, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Przysłali mi dziś JG608 i teraz pytanie. Jak wsadzić stockową baterię tak żebym mógł nałożyć frontowy korpus ? Bez baterii wchodzi elegancko z baterią brakuje mi tak 1cm do końca, mogę wsunąć do końca ale muszę użyć znacznej siły, tak powinno być, czy powinno wchodzić tak samo jak bez baterii ? Nie chciałbym czegoś złamać pierwszego dnia albo jakiegoś kabelka urwać :icon_neutral2: . I jeszcze dopisek bo zapomniałem, jak już wcisnę ten front na siłe to nie wchodzi pin, oczywiście pin bez baterii w replice wchodzi gładko. Pokombinuj z umieszczeniem wtyczki po boku, a nie tak, żeby przylegała do baterii. Spróbuj ułożyć ją po drugiej stronie lufy w stosunku do bezpiecznika (szklany element) Pokazałbym Ci jakieś foto, ale nie mam czym zrobić ;) W każdym razie nie ciśnij na siłę, większość ludzi ma z tą repliką taki problem na początku. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 @virusotron - używasz jakiegoś G36 z adapterem na stanagi? Gdyby adapter JG był tak rozwiązany jak ten z G33 ICS to oki świetna sprawa, ale to co daje JG jest w najlepszym razie średnie. Problem wypinania się magazynka - kto używa ten wie. A dwa magazynek trzeba wypinać lewą ręką, więc o szybkiej zmianie znanej np. z serii M4 można zapomnieć. A trzy jeśli ktoś strzela opierając replikę o lewe ramię to wtedy zmiana magazynka jest niezłą gimnastyką. Ja mam i używam. Przypadkowe wypięcie maga zdarzyło mi się jeden, jedyny raz. Koledze w mece już kilka razy, no ale ok, niech będzie - jeden argument przeciw. Przy strzelaniu prawą ręką z prawego ramienia pozostałe przytoczone problemy nie występują - nadal 0:1 dla stocka cena, dostępność i wybór magów w sklepach - stanag popularność magów wśród ludu - stanag mniejsza szansa konieczności zmiany magów przy kupnie nowej repliki - stanag 1,5x mniejsze wymiary maga; ogromny wybór ładownic - stanag 4:1 wygrywa adapter. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 cena, dostępność i wybór magów w sklepach - stanag cena a jakość to w tym przypadku dwie różne kwestie popularność magów wśród ludu - stanag no chyba, że trafimy na ekipę rusofili :wink: mniejsza szansa konieczności zmiany magów przy kupnie nowej repliki - stanag lub sami staniemy się rusofilem lub kupimy pm'a (wyjątek p90 ale też z adapterem) 1,5x mniejsze wymiary maga; ogromny wybór ładownic - stanag 1,5? jak to wyliczyłeś, a same ładownice dzisiaj to już nie problem Moje zdanie o adapterach JG - są dobre ale nie bardzo dobre. Sam używam ale tylko dlatego, że do emki nazbierało się kilkanaście stanagów. Wg mnie rozsądna jest kolejność - kupuję adapter bo mam emkowe magi. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 cena a jakość to w tym przypadku dwie różne kwestie Wiadomo, ale chodzi o to, że jest w czym wybierać. Od najtańszych plastików za 15zł, po magi za stówę za sztukę. no chyba, że trafimy na ekipę rusofili :wink: ...która będzie używała g36? :icon_lol: lub sami staniemy się rusofilem lub kupimy pm'a (wyjątek p90 ale też z adapterem) Taki sam sens, jak wyżej. 1,5? jak to wyliczyłeś, a same ładownice dzisiaj to już nie problem Ładownice mieszczące 3 stanagi mieszczą 2 magi G36. Jakieś ładownice nie problem kupić, ale szerokości oferty nawet nie ma co porównywać. Ja kupiłem adapter z myślą o przyszłym ewentualnym kupnie emki, no i trafiła mi się okazja na sprzedaż starych magów. Emki nie kupiłem, ale do magów g36 już po prostu nie wrócę. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Raczej inaczej: Ładownica mieszcząca 2 stanagi pomieści jednego maga g36:)Więc są 2 razy mniejsze. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Z tym, że wtedy mamy pewien luz, a w przypadku ładownicy potrójnej 2 magi od gienki pasują w sam raz. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Nowym nie poleca się używek. Jeżeli jednak znasz sprzedającego, masz możliwość obmacania i przestrzelenia przed kupnem to jest to bardzo dobra cena. Post ten odnosi się do usuniętego posta użytkownika fincher. Edited February 9, 2014 by OFF Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Masz możliwość obejrzenia repliki? Jeśli tak to popytaj na forum województwa łódzkiego - może znajdzie się ktoś obeznany w replikach, kto za czteropak piwa obejrzy replikę i oceni czy warto. Jeśli opis jest prawdziwy (a cholera wie czy jest - lepiej sprawdzić) to się opłaca. Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Niestety nie, znalazłem ogłoszenie na tablicy i koleś jest z Oswięcimia. Może uda się znaleźć kogoś z lokalnego środowska ASG kto by ją zbadał. No nic będe pytał, szukał i próbował do skutku. Dzięki za odpowiedzi. Edited February 9, 2014 by fincher Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts