MarcinUKF Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Dzisiaj rano wyszedłem na dwór postrzelać to kulki wgl nie wylatywały ,a po paru sekundach bateria padła... I znów trzeba długo czekać bo do 13 ,aż się naładuję. Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Zakupiłem tę replikę dzisiaj doszła do mnie koło 15 przed chwilą skończyłem ładować baterię 5 h ponieważ pojemność batki jest 1100 ,a ładowarka ma 300 więc nie bardzo... Ogólnie z repliki jestem zadowolony wyglądam i wszystko jak cm.028 Z 12 metrów trafiałem do butelki 1.5 L z hopem na maxa podkręconym (teraz go przestawiłem na minimum) Wiem ,że źle go ustawiłem wiatr sięgał do 14 km/h w porywach plus śnieg. Butelka była wypełniona wodą przebijała na wylot ,ale czasem wgl nie przebiła butelki kulka po prostu się odbijała. Ogólnie jestem zadowolony i polecam. Nie wiem czy tylko u mnie tak było ,ale dostałem G27 uszkodzoną... A mianowicie pękniętą https://imageshack.com/i/1619mij WIĘC POLECAM OTWIERAJCIE PACZKĘ PRZY KURIERZE I PATRZCIE CZY NIGDZIE NIE JEST REPLIKA USZKODZONA. Ewentualnie zróbcie filmik z rozpakowywania. Czas kłaść się spać i jutro z rana stawać i próbować trafiać z 50 metrów :icon_smile:. Wariat... 12 metrów. LoL. Dostałeś kartkę ile ma fps'ów? Moja dziś przyjdzie to coś wiecej powiem... Quote Link to post Share on other sites
MarcinUKF Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Wariat... 12 metrów. LoL. Dostałeś kartkę ile ma fps'ów? Moja dziś przyjdzie to coś wiecej powiem... Ciekawe z ilu Ty byś trafił koło godziny 21 ciemno muszki nie widać i na maksa hopa mieć :D:D. A no dostałem takową kartkę i piszę na niej ,że prędkość poczzątkowa pocisku wynosi 110 m/s oraz ,że cała waży prawe 3 kg :D. Napisz czy doszła Ci cała czy też połamany jeden element był. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Trzeba było napełnić butelkę nie wodą tylko płynem fluorescencyjnym... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
316_Danny Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Tyle osób zakupiło i nadal brak konkretów ;/ czy ktoś mógłby mi powiedzieć następujące rzeczy: 1) jak replika ma się do cm.O28 (jakoś wykonania lepsza/gorsza? ilość elementów plastikowych więcej/tyle samo. 2) jak z zasięgiem repliki? Czy udaje się z repliki trafić w sylwetkę człowieka z odległości 40-45 metrów? 3) jak gearbox? Ufam że jest metalowy ;) Czy znajdzie się jakaś złota rączka która wygrzebie gearbox z repliki i go obfotografuje? (przy okazji zmierzy ile mm mają łożyska) Wydaję mi się że uszkodzenie repliki było nieszczęśliwym przypadkiem spowodowanym przez pocztę polską ale nie można wykluczyć że jest to replika dużo gorzej wykonana niż cm.O28 (co by tłumaczyło cenę). jeżeli chodzi o ładowarkę i akumulator to w replikach tego typu raczej zawsze jest to do d... więc raczej bym się tym nie przejmował. Czekamy niecierpliwie na KONKRETY i zdjęcia! pozdrawiam posiadaczy Galaxy G27 :-D i życzę im żeby nie żałowali zakupu ;-) Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Przyszła, plastik na kolbie itd Taki sobie... Moja jest cała, aktualnie batkę ładuje. Jak za tą cenę nie jest źle, trochę magazynek cięzko wchodzi, ale wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
MarcinUKF Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Spr. jeszcze czy Twoja się nie zacina jak strzelasz fullauto i co 5 min będziesz musiał nakręcać magazynek. Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Już zauważyłem że kulki w magu się troszkę zacinają... Może syf, nie wiem. Batka się ładuje ;) Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Jakie masz kulki? Podaj zasięg i celność w porównaniu do agm 003 :) Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Hahaha jakie porównania ,ale żeś strzelił recke:P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 jezu, jaki cyrk... Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ah te elektryki za 220zł:) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Raczej ich użytkownicy :D Quote Link to post Share on other sites
patro5140 Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 Ale nadal nie ma żadnego konkretu o tej replice, czy jest porównywalna do cm Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Więc tak, magazynek - jakiś problem jest z nim. Półksiężyc się blokuje i zamiast kulki podawać to on nakręca sprężyna. Na sucho działa, ale tak to replika strzela normalnie. Posiada 365 fps'ów, więc nie jest źle. Ta wajcha od magazynka, plastik - z czego, w cymie chyba jest metal. Magazynek siedzi strasznie sztywno, nie lata jak w cymie. Teraz tak strzelałem, lecz nie widzę jak kulki lecą, więc z torem lotem jutro coś więcej napiszę, gdy widno będzie. Zdjęcia później wrzucę, baterie się od aparatu ładują ;) Jeśli ktoś ma pomysł, dlaczego blokuje się ten pół księżyc, to niech podsunie pomysł. W sumie, jeśli będzie pasowało od cymy, to mi to wisi, bo dam od cymy i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) a na jakich kuleczkach strzelasz? trochę mnie odrzuciło, już dzisiaj mam zamawiać pojawiają się pierwsze przyjazdy kuriera i już negatywne opinie, trochę mnie to odrzuciło, więc w takim razie czekam do jutra :icon_smile: no i mały edit, ile ładowałeś baterię? Edited January 23, 2014 by danonek321 Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ja mam sposób na ładowanie - zrobi się ciepła to odłączam. Czyli jakieś 5h. A kuleczki PJ 0.23... I tak będę 0.20 używał, szkoda kasy na kulki... Quote Link to post Share on other sites
MarcinUKF Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 I u mnie w magu się zacinają kulki to nie winna GB tak jak myśałem ;). Jeżeli kulki nie wylatują trzeba magazynek podkręcić i działa ,a to jest uciążliwe mocno. Wymieniłem baterię i będę wymieniał magazynek do tej G27. Ogólnie polecam. A ja używam Rockets'ów 25 g ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) A kuleczki PJ 0.23... I tak będę 0.20 używał, szkoda kasy na kulki... :sciana: :hahaha: Dlatego właśnie tną Ci się kulki - bo szkoda Ci na nie kasy. Miałem i P&J i Rocketsy i do G&G się nie umywają. Tną się na potęgę. Edytuj: A 0,2g będą za lekkie. Edited January 23, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) To może przez kulki mag ci nie podaje,wpakuj G&G to pogadamy. Edycja: MarekMac w tej samej minucie ale byłeś szybszy.No ale mamy to same zdanie. Edited January 23, 2014 by Rikardo015 Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 :sciana: :hahaha: Dlatego właśnie tną Ci się kulki - bo szkoda Ci na nie kasy. Miałem i P&J i Rocketsy i do G&G się nie umywają. Tną się na potęgę. Edytuj: A 0,2g będą za lekkie. Za lekkie? Nie gramy na dużych terenach ;) Cały mój team prawie gra na 0,20. Jakoś da się grać ;) Popróbuję z kulkami, zobaczymy ;) W magu cymy, ani razu mi się nie zacięła, albo nie zwróciłem na to uwagi. Zawsze gramy na semi, więc jako takiego dużego problemu nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Szkoda że każdy używa rocketsów lub pjotów, być może jutro zamówię wraz z kulkami g&g .25g i w poniedziałek dam jakąś opinie :) Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) Na złośc teraz, normalnie podkręca, i oddaje kulki :icon_wink: Może kwestia, wyrobienia się czegoś tam "dotarcia" xD Jak w pompce. edit: Albo ten mag nie lubi jak ma mało kulek ;) Chodź w młynku ma jeszcze kulki. Cóż, ważne że działa. Martwi mnie tylko jeszcze, ta wajcha od odczepiania maga. Jest tam pin włożony, i może wypaść... Chodź sprężyna trzyma to w kupie, to może wypaść. Edited January 23, 2014 by karaluch8 Quote Link to post Share on other sites
patro5140 Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 Na złośc teraz, normalnie podkręca, i oddaje kulki :icon_wink: Może kwestia, wyrobienia się czegoś tam "dotarcia" xD Jak w pompce. A ogólnie jesteś zadowolony?? Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 A ogólnie jesteś zadowolony?? Na razie jest w miarę okey, strzela - nie wiem jak, jutro z rana pójdę sprawdzić jak to to leci ;) Spasowanie części - w miarę... Za tą cene nie ma co narzekać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts