Bart_Forrester Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Cześć, chcę przeprowadzić tuning MP5k na 550 FPS. GB V3 Cymy. Co muszę kupić? Aktualnie na GF jest fajna promocyjka, więc najfajniej byłoby coś od nich. Silnik zostaje, bo jest mega dobry, gumę mam g&g, lufka promyka. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Długość Promyka ? http://gunfire.pl/pr...wica-tloka.html http://gunfire.pl/pr...ylindra-v2.html http://gunfire.pl/pr...replik-MP5.html http://gunfire.pl/pr...sza-do-MP5.html Sprężyna SP160 + Prowadica sprężyny. Dodam że ja bym nie ryzykował robić tyle z plastikową komorą hu :teeth: Ale to tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 ten najkrotszy do mp5k, około 110mm? a co z komorą się moze stac? w ak mialem plastikową i 560 FPS, nicz nie padło. Quote Link to post Share on other sites
Kaemista Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Ja tylko się zapytam Lesiu, po co ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Biorąc pod uwagę krótka preckę to i FPS'ów nie wyśrubujesz do góry. To tylko moje zdanie, ja do 550+ używam metalowych i zapieram na sztywno komorę o czoło GB. Ale to ja :P Ja tylko się zapytam Lesiu, po co ? Nie ważne po co, chce i już :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 'bo moge'. ponieważ to będzie moja główna replika po sprzedaży m14 i zależy mi na zasięgu 80-90 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Nie powiem że nie realne ale nie przy 500-550FPS. 600 -700 tak ale i tak nikogo nie trafisz :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 przy 620 na m14 miałem w linii prostej mierzoną setkę :) teraz zmieniłem springa, ale wiem, że jest możliwe. A co do celności - byś się zdziwił, skrobnę reckę po tuningu tutaj, ale promyk nawet takiej długości daje mega zmianę. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Jestem ciekaw wyników :icon_smile: Swoją drogą w M14 pewnie miałeś precke dłuższa czterokrotnie więc zasięg mnie nie dziwi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 16, 2014 Author Report Share Posted January 16, 2014 jeżeli da się trafić w sylwetkę na 80 metrów to będzie gut :) no tak, tam była 509 początkowo, jeszcze w wersji długiej z tłumikiem, teraz męczę socoma. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Bez jaj MP5k????przecież to nawet kolby nie ma a ty chcesz mieć w tym 550fps??Przy tak krótkiej lufie nw czy tyle osiągniesz. Quote Link to post Share on other sites
lukesob Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Długość lufy chyba nie gra dużej roli przy ilości FPS generowanej przez gearbox. Kwestia dobrania odpowiedniego cylindra aby pęd powietrza nie zakłócał toru lotu kulki po wyjściu z lufy. Jestem ciekawy jak ci to mp5k wyjdzie - chyba jeszcze nikt takiego nie kombinował. Czeka cię dużo kombinacji z gumkami lufami i cylindrami Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Skoro twierdzisz że długość lufy oraz typ cylindra nie ma wpływa na ilość FPS to się grubo mylisz. Łatwiej osiągnąć np 550FPS na cylindrze typ 0 niż na typie 3 który jest do luf w MP5k. Mniejsza ilość powietrza, mniej FPS. Proste. Chcesz poczytać i dowiedzieć się więcej to zapraszam do tematu o typie cylindra w częściach wewnętrznych. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Lufa i cylinder ma duży wpływ na moc i celność, widziałem i strzelałem z dobrze złożonego g36k na 570fps ale on tam ma preckę 247mm bodajże, a nie, miał może 30cm bo tłumik miał taki paskudny krótki, no i powiem dupy nie urywało 70m zasięgu i to raczej na auto, bo siało dość srogo. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Verb jeśli nie wiesz jakie części pasują do MP5k cymy to nie pisz, bo wprowadzasz w błąd. Dysza podana w poście verb`a nie będzie pasować, jest o 1,5 mm za krótka - potrzebna jest dysza 21.5mm (charakterystyczna dla mp5 cymy), a taką ciężko dostać w polsce. Ewentualnie można użyć czegoś takiego: http://www.madonion.eu/wzdluznie-regulowana-dysza-195-mm-22mm-p1631.html Z moich informacji wynika, że takie dysze produkują firmy GURU, SHS, Element - w swojej mp5 używam tej pierwszej opcji. Jak zostało ustalone w temacie o doborze cylindrów wsadzenie zbyt "dużego" cylindra wpłynie negatywnie na celność. http://gunfire.pl/product-pol-1152202041-Zestaw-Bore-Up-do-G36C.html Dysza z zestawu odpadnie przez zły wymiar (można sprzedać), ale reszta komponentów będzie się trzymać w najlepszym porządku. Ewentualnie, jeśli prowadnica dyszy byłaby za długa można ją bez konsekwencji skrócić. Cylinder trzeba będzie zamocować szerszą stroną oczka w stronę lufy. Modify jest dobrą firmą, i ich części nie rozpadną się na m160. Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Odkopię trochę temat. Składam mp5k cymy z sp 120, chcę osiągnąć jakieś 440fps i pośmigać po lesie. Co powinienem zmienić? silnik powinien dać radę ? Mam tam teraz preckę, gume systemy i dyszę doszczelnioną. Jakieś sugestie ? Cylinder może zostać stockowy ? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Na dzień dobry 20+cm tłumika, a w nim długa precka, bo 110cm lufy imho nie nadaje się do lasu. Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Chcę jednak spróbować ze standardową długością. Nie chcę przedłużać repliki, jeśli faktycznie będzie masakra z celnością i zasięgiem to zostanę przy stockowej mocy. A co z Gb ? silnik uciągnie ? nic sie nie posypie? co z cylindrem przy zwiększeniu mocy ? Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Powie mi ktoś ile jest wart silnik w tej replice? Teoretycznie to cyma z niebieskim tyłem ale nie daje rady nawet ruszyć sprężyny mimo dobrego podkładkowania. Kable i silnik bardzo sie grzeją i słyszalnie jest tylko głośne "cykanie" przy wciśnięciu spustu. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Albo silnik padł, albo coś źle złożyłeś. Sprawdź regulację silnika. Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Ok, teraz wszystko działa. Jeszcze jedno pytanie. W jaki sposób powinien być włożony stockowy cylinder? Szerszą częścią otworu do dyszy ? Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Soorki za odświeżenie tematu . Mam pytanie o mp5k pod 450-480fps Stoki mają te 330fps a to biednie w las . Jakie klocki do tuningu musiał by kupić żeby to miało ręce i nogi czyli zasięg i skuteczny zasięg . Uprzedzając pytania po co . 1. Dla zabawy dla siebie i dla kobiety która chce lekką zabawkę 2. Mobilność mobilność ... mobilność . Za wskazówki z góry dziękuje . Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Na dzień dobry kup tłumik 20cm+ i dłuższą lufę, bo tam masz rurkę od długopisu na 11cm. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 (edited) Mam pięć replik w tym 4 przedłużone i chce jednego małego wariata . Interesują mnie w sumie bebechy budżet mam na ten cel spory . Edited August 1, 2017 by Driver2503 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts