Piterlund Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Witam ! Ostatnio zapytałem starszego <bardziej doświadczonego> znajomego , o to ,czy http://allegro.pl/maska-kominiarka-neoprenowa-ochronna-na-motor-quad-i3888931913.html?source=mlt ta kominiarka sie nada ... Odpowiedzią było "Nie , bo będziesz dobrze widoczny" , czy jest to prawdą ? Czy może lepiej tą : http://gunfire.pl/product-pol-1152196963-Kominiarka-z-kolnierzem-CZARNA.html , naprawde nie wiem , i prosiłbym o pomoc :) Dziękuje, pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Po co Ci kominiarka? Lekarz zalecił Ci pocenie się, czy lubisz jak Ci parują okulary ochronne? Chyba, że stylizujesz swoje oporządzenie na "siły specjalne", to ta pierwsza kominiarka jest zupełnie do niczego. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) Uważaj na te chińskie kominiarki, bo są szyte na małe, azjatyckie buźki. Sam mam taką jak w pierwszym linku i używam na rowerze do ochrony ust, bo na nos już nie naciągnę. I tak jak pisze Powała - zaparujesz błyskawicznie. Edited January 22, 2014 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Piterlund Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 No dobra , a ta 2-ga się nada ? Nie mam zbytnio zamiaru kupywać maski Stalker , bo jednak jestem 14latkiem , który idzie na niedzielną strzelanke , i moje zarobki ograniczają się do Świąt :) Może jednak ta 2-ga kominiarka się nada ? Dodam ,że będę nosił Uvex'y ! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) Wydatek na maskę jest zdecydowanie mniejszy niż na wprawienie zęba, chyba szkoda własnych, tym bardziej, że masz jeszcze dość "nowe". Kominiarka to jedna z najbardziej zawodnych ochron twarzy. Edited January 22, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Piterlund Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 No dobra , jednak posłucham , ale mam hełm i wolałbym kominiarke oraz ochrone na szyje no ale widocznie będę musiał chuste dodatkowo kupić :P Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Kominiarka nic nie pomoże. Kup maske, na szyję arafatkę albo szal snajperski i tyle. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Kawałek neoprenu wszyty/odpowiednio ułożony w arafatce - cyrkulacja w porządku, zęba nie uszkodzisz. Quote Link to post Share on other sites
dwoik Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 (edited) Kawałek neoprenu wszyty/odpowiednio ułożony w arafatce - cyrkulacja w porządku, zęba nie uszkodzisz. Czy z doświadczenia możesz powiedzieć czy maski neoprenowe dobrze chronią twarz i zęby jednocześnie nie powodując parowania? zastanawiałem się nad kupnem takiej, jednak wybrałem "druciaka" sugerując się lepszą cyrkulacją powietrza i bezpieczeństwem. Edited February 8, 2014 by dwoik Quote Link to post Share on other sites
Grakulla Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Maski neoprenowe odradzam, mam taką, założyłem na jedną grę i od tej pory leży w szafie. Raz że niewygodne, dwa że gorąco. Jedyny plus to to, że w miarę dobrze odprowadzają powietrze i wcale tak bardzo nie zaparujesz. Ale idę o zakład, że po godzinie biegania zerwiesz ją z twarzy :) Jeśli bardzo boisz się o twarz to odłóż kasę na stalkera, on da ci sensowną ochronę i jest z pewnością wygodniejszy od tych neoprenowych potworków. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Nie no, nie przeginajcie - maska z siatki kosztuje mniej niż paczka kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts