wykrojnik Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 (edited) Witam, zakupiłem taką ładowarkę i mam pytanie. otóż podłączając do niej baterie na zielono świeci się dioda Cell 3 natomiast Cell 2 i Cell 1 są koloru czerwonego. Może mi ktoś powiedzieć czy oznacza to że bateria jest naładowana? Bateria to GFC 1600 mah 7.4v Edited February 5, 2014 by wykrojnik Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Baterię masz 7,4V czyli dwucelowa. Na ładowarce świeci się Cell 1 i 2 co oznacza że są ładowane. Cell 3 Się świeci na zielono bo nic nie ładuje :) . Jak się całkowicie naładuje to wszystkie powinny się świecić na zielono. W międzyczasie jedna dioda może się świecić na czerwono, a druga zmienić się na zieloną więc z góry nie przejmuj się tym. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 (edited) Dzięki za pomoc :icon_smile: Jeszcze dwa pytania, czy podczas ładowania trzeba trzymać baterię w torbie ochronnej? I jak długo może ładować się ta bateria 1600 mah 7.4 v wyżej wymienioną ładowarką? Edited February 5, 2014 by wykrojnik Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 1. Lepiej żebyś miał coś takiego, chociaż ja ładuję lipola zamkniętego w metalowej puszcze. Zawsze jakiś tam komfort psychiczny. 2. Ta ładowarka sama przestanie ładować gdy naładuje do 100% i automatycznie przejdzie w stan podtrzymania. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Nie oraz aż się zapalą diody na zielono. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 (edited) To wiem że przestanie ładować po osiągnięciu 100 %, ale orientacyjnie chciałem wiedzieć jakiego czasu mam się spodziewać przy pierwszym ładowaniu. I jeszcze jedno, podczas ładowania, przykładając ucho do ładowarki słychać jakby "skwierczenie" czy to normalne? Edited February 5, 2014 by wykrojnik Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 1.Mi lipola 2S 2Ah naładowała w jakąś godzinę. 2.Tak Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Nie ufałbym tej ładowarce a wiem co mówię. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 (edited) Mi tę batkę ładuje od 2 godzin i pokazuje że naładowało dopiero jedną celę Odłączyłem betkę wyłączyłem ładowarkę, po czym włączyłem ładowarkę i podłączyłem baterię i okazało się że jest naładowana. Czy to prawda że najpierw należy podłączyć ładowarkę a dopiero później pod nią baterie? Edited February 5, 2014 by wykrojnik Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Ja robię na odwrót i póki co nic się nie stało :) Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Mi ta ładowarka strzeliła po 5 minutach pierwszego ładowania. W środku połowa elementów zwęglonych i powystrzelanych. Ogólnie bym uważał bo lipo to dość wrażliwe na przeładowania akumulatory a w pakiecie z tą ładowarką mogą zrobić kuku. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Wniosek: ładowarka GFC to kupa a to trzeba by trochę rozpowszechnić. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Słuchejta, ta ładowarka mi syczy dosyć głośno. Normal or shit? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Big shit. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted March 1, 2014 Author Report Share Posted March 1, 2014 Witam ponownie, coś jest nie tak, nie wiem czy z baterią czy z ładowarką. Bateria ładuje się 3h a ładowarka pokazuje że naładowana jest jedna cela ;/ Możliwe żeby ładowarka działała a kontrolki były nie sprawne? Na początku ładowania ładowarka się nagrzewa i wydaje z siebie syczący dźwięk. A po jakiejś godz, przestaje się nagrzewać oraz syczeć, więc podejrzewam że to tylko kontrolki są niesprawne. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Miałem dokładnie tak samo. Bateria mi spuchła, więc lepiej czym prędzej w bezpieczne miejsce schowaj batkę. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted March 2, 2014 Author Report Share Posted March 2, 2014 Z baterią to raczej nic złego się nie dzieje Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 (edited) Mi spuchnęła w paczce wysłanej wraz z repliką. Śmiesznie by było gdyby na poczcie się zapaliła. Edited March 3, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 W tej sytuacji odłączyłem i podłączyłem baterie (tak z ciekawości) i pokazywało, że naładowane już jest. Przy tej ładowarce warto jeszcze czasu pilnować. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Kupujcie dalej gówniane ładowarki :) Zamiast odłozyć 300zł i kupić cos normalnego, dobrego producenta, kupujecie crapy chińskie, które jak widac, działaja jak chcą. Poza tym, uszkadzacie ogniwa, nadmiernie je rozładowujecie - batka padnięta gratis w takim przypadku :) Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Kupujcie dalej gówniane ładowarki :icon_smile: Zamiast odłozyć 300zł i kupić cos normalnego, dobrego producenta, kupujecie crapy chińskie, które jak widac, działaja jak chcą. Poza tym, uszkadzacie ogniwa, nadmiernie je rozładowujecie - batka padnięta gratis w takim przypadku :icon_smile: Stawiasz? :D Działają jak chcą, ale działają, trochę się popieści, pogłaszcze, posmyra i ładują. Za 300 zł to mam już prąd w chacie opłacony, za dwa miesiące! Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Mozna kupić ładowarke na całą drużyne. Wtedy wyjdzie po 30zł na głowę i jest spokój :) No własnie działa jak chce. Od łądowarki wymagam aby naładowała poprawnie akumulator a nie będę sie za kazdym razem zastanawiał czy łądowarka spieprzy pakiet czy mozne kompletnie nie naładuje go bo ma taki kaprys. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Mozna kupić ładowarke na całą drużyne. Wtedy wyjdzie po 30zł na głowę i jest spokój :icon_smile: No własnie działa jak chce. Od łądowarki wymagam aby naładowała poprawnie akumulator a nie będę sie za kazdym razem zastanawiał czy łądowarka spieprzy pakiet czy mozne kompletnie nie naładuje go bo ma taki kaprys. Owszem można, ale miałem więcej argumentów przeciw niż za. Długo się zastanawiałem nad tą ładowarką. Z początku myślałem, żeby jednak wybulić na coś lepszego ale czytając opinie, na temat tej ładowarki uznałem je za mało pomocne i było ich zbyt mało (albo źle szukałem). 40 zł kupą kasy nie jest (a w porównaniu do 200 jest sprawą groszową), więc sprawdzić można. Na razie ładowałem raz i baterii pilnowałem, ale baterie naładowało git. Mam pożyczone turnig accucell 6 to w sumie mogę sprawdzić czy Gównofajer ładuje do pełności. Redox chyba dobra firma, nie? A to jest to samo z tego co mi się wydaje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Redox to jak Dacia w samochodach. Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Czyli tanio i dobrze xD Może nie nowocześnie... :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts