Christophy Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Dostałem tą replikę wczoraj... Dziś przy ładowaniu magazynka gaz zaczął uciekać na boki. Mimo wszystko w magazynku jest gaz i da się strzelić nim nawet kilka razy. Czy to jest wina uszczelki? Czy całego zaworu? Proszę o pomoc :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Pokombinuj i dopasuj uszczelki od zapalniczek - miałem to samo. U mnie też przyczyną była za twarda sprężynką wewnątrz zaworu. Pozdrawiam Kocur Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Spróbuj napełnić trochę magazynek, psiknąć sylikonem na zawór, położyć na grzejnik żeby się ogrzał, później znowu psiknąć i znowu napełnić maga. U mnie działa, testowałem na różnych magach ten sposób a także przy napełnianiu zapalniczek gazem (oczywiście gazem do zapalniczek, żeby nie było niedomówień). Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 8, 2014 Author Report Share Posted February 8, 2014 A olej maszynowy może być zamiast silikonu? Bo bieda i nie mam :F Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Gaz ucieka przy napełnianiu tylko, czy także po napełnieniu? Jeżeli syfi na boki tylko przy napełnianiu, to być może nie masz oringa na zaworku. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Jeśli na zaworku powinny być 2 oringi, to je mam, jeden taki bardzo mały, na tym wlocie który zabezpiecza przed uciekaniem gazu przez wlot, i drugi który uszczelnia zawór gdy się go wkręca. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Olej wazelinowy powinien dać radę, ale głowy nie dam. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 A ja mam takie doświadczenia z magami MEU, że dziady po prostu nie współgrają ze wszystkimi dyszami z butli - w sensie bez problemu, bez nieszczelności, można napełnić maga np. z butli guardera, natomiast butle z plastikowymi dyszami i niektóre z metalowymi, nie doszczelniają się na zaworze. Nie jest to kwestia uszczelki, tylko kształtu i średnicy dyszy butli. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 10, 2014 Author Report Share Posted February 10, 2014 Tylko problem polega na tym, że przedtem ta dysza nie miała problemu ze szczelnością... Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Dalej nie odpowiedziałeś, którędy ucieka gaz. Czy na samym zaworze, czy na łączeniu stopki z resztą magazynka. Nabij go gazem, ile dasz radę i włóż do miski z wodą żeby zlokalizować wyciek. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 10, 2014 Author Report Share Posted February 10, 2014 (edited) Gaz ucieka tylko przy napełnianiu zaworem tym wlotowym. Tzn ładuje się część gazu i część gazu ucieka. Edited February 10, 2014 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 13, 2014 Author Report Share Posted February 13, 2014 Przesmarowanie nic nie dało, więc to wina zaworu. Teraz pytanie: który wziąć? Bo z dostępnych jest KJW i jeszcze Core taki długi, ale nie wiem czy pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 ehm, wykręć obecny i porównaj... Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 Ehm, wystarczy powiedzieć że ten Core jest do innych magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Dzisiaj przyszedł kuzyn ze swoim GG ProTecha, bo ogarnialiśmy czemu nie strzela jego gazówka, i po nabijając mojego maga z jego butli jest ok. Dysza z butli Puff Dino nie uszczelnia się z magiem MEU. Mendi, miałeś rację z tymi dyszami. Edited February 15, 2014 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts