wykrojnik Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Witam, dzisiaj chciałem wypróbować nową baterię a mianowicie GFC 1600 mah 7.4V 20C. Oddałem parę strzałów na semi, puściłem parę serii i usłyszałem zgrzytanie, tłok się zaciął, więc pomyślałem że wystarczy wyregulować silnik śrubką znajdującą się od spodu chwytu. Ale niestety to nie pomogło. Teraz wygląda to tak że replika jest niesprawna, po wciśnięciu spustu słychać zgrzytanie i tłok się zacina i tak za każdym razem po zwolnieniu sprężyny, jestem załamany... Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Czy replika jest na gwarancji? Jak tak to odeślij. Jak nie chcesz odsyłać to znajdź jakiegoś serwisanta w okolicy. Jak nie chcesz korzystać z usług serwisanta i chcesz to zrobić sam to wyjmij gear box i nakręć filmik pokazujący usterkę. Być może mechanizm zwalniania sprężyny się coś kiepie, jak nie to nie obejdzie się bez otwierania gear box'a i zobaczenia co tam w środku słychać. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Pewnie wyrwało zęby z zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Raczej na 100% coś z zębatką miałem tak samo w tym gównie wyrwało 3 zęby z tłokowej ,wymieniłem na zębatkę cymy i to dziadostwo jakoś koledze teraz śmiga...a tak to polecali że to kupił. Edited February 9, 2014 by Rikardo015 Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Tak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=C6zrS0WsFDs Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Poszły zęby. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Zęby, ale konkretnie czego? Czy to może mieć związek z baterią, czy to po prostu zbieg okoliczności? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Związane z kiepskim materiałem na zrobienie zębów zębatek lub tłoka. Dopóki ktoś nie otworzy gearboxa to nie będzie wiadomo, które to zęby. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Prawdopodobnie zębatki środkowej lub tłokowej. Oddaj to na gwarancję jak masz a jak nie masz to do serwisanta który zatroszczy się o nią najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 9, 2014 Author Report Share Posted February 9, 2014 Dzięki za pomoc. Mama gwarancję, ale nie chce mi się odsyłać itp. Dam gdzieś na miejscu. A orientujecie się ile to może mniej więcej mnie kosztować? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Cena nowych zębatek/tłoka + robocizna. Wszystko niewiadome. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Raczej tłok poszedł. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Silnik pracuje, dysza się cofa, ale już nie wraca, znaczy że zębatka tłokowa nie obraca się do końca. Pytanie dlaczego? Mogły pójść zęby na którejś zębatce. Może się zębatka blokować o uszkodzony tłok, wtedy to zgrzytanie to ocieranie się niewypodkładkowanych zębatek o siebie. Bez rozebrania się nie dowiemy. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Czy to tego można bez problemu zdobyć tłok? Oddałem dzisiaj replikę do serwisu i mnie facet nastraszył że jeśli to kopia aresa to będzie bardzo duży problem z częściami. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Bullshit, tłok z wycięciem na ebb lub samemu wyciąć (jeśli poszedł tłok), zębatki z tego co pamiętam są standardowe. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Tłok jak dobrze pamiętam ale ręki uciąć nie dam też jest standardowy. Quote Link to post Share on other sites
wykrojnik Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 Okazało się że poszły łożyska i żebatki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts