ppszejdi Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Witam Mendi jakie ogólne wrażenia z używania Val Koer bo widzę, że go się pozbyłeś. Stałem się posiadaczem ass val koer pierwsze spostrzeżenia to, że komora hop-up to dramat lufa z gumką ma lus osiowy i pionowy nawet teflon fix nie pomoże ale ogólnie na plus nie jest to g&g,lct ale nie jest żle.Zastanawia mnie jak te repliki przechodzą przegląd zerowy bo przytakiej komorze nie możliwe jest prawidłowe podawanie kulek jest nie możliwe. Quote Link to post Share on other sites
fishpaczek Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 poszedł mógł bym cie prosić abyś powiedział mi coś więcej o swoim vss? Czy jest w tym wynalazku firmy koer szansa podkręcania fps i skupienia? Proszę o odpowiedź bo kusi mnie ta replika czy może wydać kasę na coś innego? Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 (edited) W stock replika po doszczelnieniu komory strzela bardzo ładnie i ma dobre skupienie ,Wnętrze to standardowe v3 z różnica tylko głowicy cylindra która przypomina głowice V7, silnik ma trochę dłuższą oś niż standardowy krótki lub mój gfc był nie typowy,W moim egzemplarzu jest zakupiony w Zbrojowni cylinder jest typ zero, łożyska kulowe,Pasują wszystkie komory od ak podarunkiem, że są tak wykonane jak cymowska ,W moim egzemplarzu lifa ma długość 420 mm spokojnie wejdzie 460 mm. Edited April 10, 2015 by ppszejdi Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Witam Mendi jakie ogólne wrażenia z używania Val Koer bo widzę, że go się pozbyłeś. Po tuningu (opis modyfikacji jest wcześniej w temacie), to była jedna z lepszych kosiarek jakie miałem. Stockowe zębatki i tłok ze zwężonymi zębami wytrzymywały bez problemu m150, a silnik był na prawdę mocny i nie wymagał wymiany - cyma czy jg mogli by się w tym względzie od FC uczyć. Na lipo 11,v śmigało to lekko, cicho i miękko, jakby miało 350fps, a nie 500. Jedynie po drganiach body było czuć że to jednak potworek. Nie pozbywał bym się jej, ale remont daje w kość, a poza tym SWD zawsze na 1 miejscu będzie. Jedyny ból to te nieszczęsne hicapy - w sensie działały ok, ale grzechotały. Rozwiązałem to co prawda chałupniczymi midami, ale firmowe 80bb byłyby majątkiem. Poza tym cylinder do tej repliki przy lufie 420-460mm powinien być typ 2. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Mendi mój jest pełen stock z Zbrojowni i tam jest cylinder typ 0 może koer coś zmienił w konstrukcji Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Chińczyki lubią nieszczelności rekompensować pełnymi cylindrami lub tymi klockami znalu w tłoku. W FC w standardzie jest cylinder 2 i to nawet powlekany - chyba niklem, bo chrom to to nie jest. W replikach AK które serwisuję, też daję cylinder 2 - repliki nie tracą fps, ale nie ma niepotrzebnego trzasku przy strzelaniu i rozrzut mniejszy jest. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 (edited) Właśnie będę jechać po biedowałka :icon_biggrin:. Teraz pytanie czy trudno jest dostać się do komory hopsiup? Jakieś instrukcje jak to rozebrać? Dobra doszedłem do tego jak wymienić hopka. Ale powiem wam chińska fabryka...gumka na start z uciętym kołnierzem. Później przy składaniu ten plastik ala cm.028 ma w sobie takie dwa kwadraciki z gwintem powpadały do środka tego badziewia. Musiałem je usztywnić taśmą teflonową bo inaczej ciągle wpadały do środka. Wtyczka tak ujowo zrobiona, że trzeba przytrzymać aby strzelało. Sam GB pracuje bardzo fajnie i nawet na stockowej batce nasuwa jak zły. Jak będzie kaska do Wałek dostanie tuning i nowe kable. P.S no u mnie trochę rusza się tłumik...ale izolka pójdzie ruch i się usztywni. Reszta elementów nawet o milimetr nie drgnie.. Edited December 29, 2016 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Tylko do biedawałka nadal bieda z magami i to się pewnie nie zmieni... to jedyny powód dla którego nie mam go z powrotem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Ogólnie ja mam straszne problemy z tą plastikową obudową lufy...te cholerne kwadraciki które są w tej szmiesznej obudowie ciągle mi wpadają do środka i posładanie tego graniczy z cudem. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Ja wlkeiłem je na kropelce bo inaczej nakrętki wyrabiają się w plasikowej obsadzie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Ja to się tak rozjuszyłem, że poprosiłem Barta o dorobienie tego montażu. Poczekałem 2 miechy ale zrobił i teraz to mam gwinty ze stali a nie badziewa. Teraz wałek idzie na full super tuning kable/komora i takie tam :icon_biggrin:. Fajnie miec replikę dwa miechy i nie możność się strzelania. Repla zrobiona na 490fps. Jest pysznie. Co do magazynków zastanawia mnie czy by po lekkiej przeróbce nie weszły midy od LCT. tak naprawdę przy zaczepach nie różnią się niczym Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Mendi zrobił patent na przeróbke maga na shelsa i miał low Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Tylko do shellsa wchodzi 30 kulek a do LCT 50. Jednak trochę różnicy jest. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Do KA też są same hi ciapy. Ale na RA jest turtorial jak przerobić magi LCT pod KA, myślę, że pod chińczyka, też szłoby przerobić Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Do KA też są same hi ciapy. Ale na RA jest turtorial jak przerobić magi LCT pod KA, myślę, że pod chińczyka, też szłoby przerobić Ja mam dziwne wrażenie, że otwór na kulki jest w innym miejscu, więc może być bieda z przeróbką. Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 słuchać Mediego wie co mówi !!! Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Ja jak się przyglądałem to jakby w tym samym miejscu był wlot na kulki. Oczywiście przeróbka mendiego wychodzi po prostu taniej :D. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 (edited) Tu macie porównanie wszystkich typów aktualnie dostępnych na rynku. Edited July 21, 2015 by sgt.Chaos Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 Chopy orientuje się ktoś jaką długość lufy wewnętrzenej ma wał? Jedne sklepy podają 427 a inne 465. jakim cudem :D? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 DObra fotka z tymi magami, teoretycznie dało by sie z lct przerobić pod fc, ale bez epoksydu i szlifowania się nie obejdzie. A co do luf, to gloomer zwróć uwagę, że ta przednia zaślepka ma tulejkę w która wchodzi lufa. Ona jest dosyć długa i wchodzi zarówno lufa 455, 436 jak i 427. Więcej jak 455 nie wejdzie jednak, bo zaślepka przy samym wylocie ma zwężony otwór - tak by nie było widać ścianki lufy wewn. Jak jeszcze miałem wałka, to wstawiłem tam steelbulla 455mm dedykowanego pod ak. Pasował bez jakichkolwiek przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 (edited) Dzięki Mendi za info o lufach. Chyba będzie trza zakupić jakąś precrurę :icon_biggrin:. Chyba po pensji rzucę się na jeden magazynek LCT i będę rzeźbił i zdam raport. P.S Mendi jak oceniasz SteelBulle? @Mendi Co do zwężania tulejki to chyba ty w swoim egzemplarzu to miałeś. U mnie lufa przechodzi na wylot :icon_biggrin: Edited July 22, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 U mnie nie przechodziło. A co do steelbull to mam bardzo dobra opinię, choć miałem okazję postrzelać z 2 sztuk jedynie - 363 i 455mm. Ładnie wykonane, zapewniły bardzo dobre skupienie. Porównałbym je do promyków. Jedyny ból to ich dostępność, a w zasadzie jej brak. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Akurat na specshopie jest steelbull 455 to sobie zakupię a cena też bardzo przyjemna :D. Idem zamawiam :D. A ty miałeś dłuższą tą tulejką w wałku? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Akurat na specshopie jest steelbull 455 to sobie zakupię a cena też bardzo przyjemna :icon_biggrin:. Idem zamawiam :icon_biggrin:. A ty miałeś dłuższą tą tulejką w wałku? Nie no, taką jak na fotce, dzięki czemu jest ta tolerancja ok. 25mm na długość lufy. W koerach jest jeszcze lufa zewn. w tłumiku. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Witam prośba do Gloomera o fotkę dorobionego elementu przez barta i jaki koszt u barta tego elementu mocującego lufę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts