Mike13 Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Siemanko, dzis przyszły do mnie czesci a mianowicie, komora hop siup od AP dedykowana do m24 SW , lufa promyka. Zabrałem sie za monotwanie i pierwszy problem jaki napotkałem to potrzeba szlifowania lufy w srodku by komora osadziła sie w odpowiednim miejscu, udalo mi sie to przy pomocy miniszlifierki. Bez małych przerobek sie nie udało, ale wszystko siedzi we własciwym miejscu, tak wiec warto probowac :P Quote Link to post Share on other sites
MarcinMX357 Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Napisze mi ktoś jak w tej replice wymienić sprężynę ? Jestem nowy i nie wiem jak to zrobić . Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Mike13 Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Wystarczy trochę poszukać na necie, wykręć spust(wyciągnij tez bolca), wyjmij cylinder, odkręć głowice i z reszta sobie poradzisz. Fakt, ze do Vsr ale powinno pomoc . Quote Link to post Share on other sites
kacpro333 Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Czy jest ktoś kto był by wstanie podać pełny zestaw tuningowy do tej repliki? Tak aby wyciągnęła +-550 FPS przy skupieniu ok 15 cm na 40 m. Z góry dziękuje :icon_razz2: . Quote Link to post Share on other sites
firefist1992 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 A może mi ktoś przybliżyć jakie części są tam w jakim standardzie? Komora to już ktoś wspomniał, że M24, ale co to jest za zespół spustowy, cylinder i jego bebechy? Quote Link to post Share on other sites
kacpro333 Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 ponawiam pytanie Quote Link to post Share on other sites
Mike13 Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Osobiscie, nie jestem w stanie podać standardu w jakim jest wykonany Cylinder, na chwile obecna mam te części zamówione u tokarza. Quote Link to post Share on other sites
nehmiah Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Wiadomo już jaka komora PDI wchodzi do tego "wynalazku"? Quote Link to post Share on other sites
magik64 Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Pokusze sie o male podsumowanie tej snajpy. Mam tą replikę (cm.702) i powiem do czego się nadaje - do wymiany na coś innego :P praktycznie żadne części dostępne na rynku do tego nie pasują. Po przejechaniu prawie wszystkich sklepów w Warszawie, nie udało mi się dopasować żadnej części zamiennej która podniosła by móc i zasięg repliki. Za wyjątkiem przejściówki do tłumika - bo jest jedna od firmy p&j dedykowana dokładnie do cymy 702. Nawet ta do snów wolfa nie pasuje mimo tego co można przeczytać w internecie, że niby części do m24 SW są kompatybilne z cymą. Nie pasuje komora od airsoft pro do m24 SW, można ją niby dopasować ale to takie rzeźbienie w... sami wiecie czym ;) jedyna opcja na tuning tej repliki to indywidualne dorabianie części u tokarza. Ja po próbie kupienia jakichkolwiek części, zdecydowałem się po prostu zmienić replikę na m24 snow wolfa do której części tuningowe są powszechnie dostepne, a która nie jest dużo droższa od cymy. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś nie planuje tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek911 Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Też mam tą "snajperkę" i mogę powiedzieć, że po małych modyfikacjach jest całkiem OK. Zakupiłem komorę HU od AirsoftPro i nie pasowała, musiałem jechać do tokarza (ponad 60 kilometrów), rozwiercił lufę zewnętrzną na długość ok. 5mm i pasuje idealnie. Po wymianie lufy na Guarder 6,02x509mm i gumki też Guarder, zasięg jest przyzwoity, kartka A4 bez wiatru 50m trafiają każde kulki (Guarder 0,36g) w sylwetkę człowieka można trafić z 60-70m ale im bliżej 70 metrów to już loteria. Podsumowując, snajperka nadaje się na początek jak ktoś przerzuca się z np. aeg i nie ma pieniędzy na wydawanie 1500zł - 2000zł na repliki typu TM czy CA (łącznie na replikę i tuning zmieściłem się w 900zł). Quote Link to post Share on other sites
Mjor Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Witam jakie lufy pasują chodzi mi o 6,01 mm najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Witam jakie lufy pasują chodzi mi o 6,01 mm najlepiej. No lufy precyzyjne 6,01mm to jedynie pdi i edgi są, nie daj sobie wmówić że jbu czy inny wynalazek tyle ma. PDI i EdGi klepią je w standardzie zarówno aeg jak i vsr - a o ile dobrze pamiętam, stockowa komora tej cymy jest w standardzie vsr, tak że sobie możesz dobrać. Inna kwestia że ładować preckę droższa od repliki, podczas gdy nie ma do niej części tuningowych, to troche absurd. Moim zdaniem, jeśli uparłeś się już na preckę, to kup komorę Airsoftpro i pojedź do tokarza - jak Piotrek911 opisywał post wcześniej. Lufe spraw sobie 6,03mm, najlepiej stalową (pps ok 70zet, promyk ok 250zet). Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 PPS-a trzeba czasem poprawić. Ostatnio montowałem stalową 650-tkę i miała zadziory w okolicy kołnierza gumki. Pilnik i drobny papier ścierny załatwiły sprawę. Do tego wewnątrz lufa była matowa i miała ryski po fabrycznym szlifie. Po 2h polerowania nie osiągnąłem lustra ale jest dobrze i niewiele odstaje od promyka. Azteko ma promocję na SHS/PPS. Fajną lufę kupisz taniej od Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Mareq, ale w m24 raczej się nie montuje 650mm (nie żebyś nie wiedział, tylko ktoś może zobaczyć magiczne 650mm w temacie i taki nieszczęsny pomysł podłapać) tam stockowo jest coś ok 490mm, od biedy można by 509mm dać, i nie ma sensu przedłużać sztucznie bo to nie gaziak przecież. Montowałam kilkanaście sztuk pps (mosiężne i stalowe) w ak, czyli głównie 430-469mm i śmigają. Ładnie były wykonane, choć czasem faktycznie warto papierkiem wodnym pogłaskać okienko hu. Ludzie są zadowoleni. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Faktycznie czasem trzeba uważać na każde słowo, bo ludzie są leniwi i czasem czytają tylko fragmenty wycięte z kontekstu. Quote Link to post Share on other sites
Mjor Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Dziękuję za info. Najgorzej jest z cylindrem bo ma fi 22 otwór a przeważnie są fi 20 mm ale da się robić na zamówienie. Tłok stokowy wytrzymał 4 tysiące kulek na N160 Guarder i uzyskałem 670 fps na niej tylko jeszcze celnośći brakuje :-( Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Uśmiechnij się do Barta o cylinder. A gdyby miał tylko takie fi 20, to zawsze możesz u niego zrobić teflonowe dystanse/prowadniki czy jak to tam się nazywa. Quote Link to post Share on other sites
Piotrek911 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Mam stalowy zestaw cylindra od Bart_a i BARDZO POLECAM, kultura pracy znacznie się poprawiła i na spokojnie strzelam na 160 guardera. W między czasie wymieniłem też lufę na PDI 6.05 x 509mm. Obecnie mam 640fps. Pisałem wcześniej, że miałem lufę guarder 6.02 i bardzo celnie strzelała... zamówiłem drugą sztukę do innej repliki i jest porażka, gorzej niż na stockowej. Jednak chińska lufa to jest loteria, albo trafi się dobra, albo wyrzucisz pieniądze w błoto. Lepiej dopłacić i kupić np. promyka lub km head, a najlepiej pdi/edgi. Quote Link to post Share on other sites
kucharro Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Czy ktoś wie czy komora hopup PDI w jakimś standardzie VSR/M24/APS2 będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
matpgt Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Witam, rozpoczynam projekt budżetowego tuningu cymy 702 chciałbym się dowiedzieć jaką sprężynę utrzyma seryjny mechanizm spustowy repliki? osoby powyżej pisały o 160 guardera i ciekawych fpsach? pozdrawiam matpgt Quote Link to post Share on other sites
Piotrek911 Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Mam od ponad pół roku m160 guardera, teraz 680 fps na lufie 6.02mm. Spust oryginalny od cymy, wystrzeliłem ponad 5 tysięcy kulek, działa wyśmienicie :) Quote Link to post Share on other sites
władek Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Piotrek911 Ile kulek wystrzeliłeś i jak wygląda cylinder i tłok po tym czasie bo jak wiadomo system 45st niszczy cylinder. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Piotrek911 Ile kulek wystrzeliłeś i jak wygląda cylinder i tłok po tym czasie bo jak wiadomo system 45st niszczy cylinder. Chyba dobrze, bo w 702 jest 90st. W 701 jest 45st, ale jakość materiałów jest tak dobra, że wytrzyma M150 na 100%, może z M160 dałby radę. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 O faktycznie pomyliłem się przecież to m24 wiec 90st. Magazynki są tak samo łamliwe jak w innych m24? Odnośnie 701 cylinder też wytrzymuje M150? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Kilka strzałów tak. Ale jest słaby konstrukcyjne - cylinder z 701 opisałem w temacie o vsr. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts