GERALT Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 te batke polecam jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Kolegi Aug strzela w temperaturze 0 stopni maksymalnie na 15 metrów, niezależnie od wyregulowania hopa. Też tak macie? Jakaś rada? (gdy kolega strzela z pokoju lata dobrze) Nich sprawdzi uszczelki, gumkę ma silikonową, jak odciągnie rączkę przeładowania, to niech zobaczy jak dobrze hopup dociska do gearboxa, powinny być ściśnięte, może w niskiej temperaturze jest z tym problem. A teraz kilka moich słów o AUG CA, mam model A1 ponad 2 letni, sprzęt sprawuje się wzorowo jest celny lufa madbull 6,03, komora oryginalna poco wymieniać skoro jest bardzo dobra plus gumka systemy silikonowa, luzy zostały prze zemnie wykasowane w ten sposób. Luzy na osi lufy, nie został niestety usunięty całkowicie, ale żeby go usunąć to bym musiał wiercić i wstawić śrubę więc na razie sobie daruję. Same luzy aby skasować wystarczy owinąć taśmą izolacyjną w zaznaczonych miejscach u mnie wystarczyło jedna warstwa, plus młotek gumowy aby nabić lufę. A co do luzów Receive body, taśma izolacyjna w przypadku receive to kilka warstw, niezbyt szerokich, ja swoją taśmę przecinałem na pół. A teraz body: Na ten pin dałem 2 warstwy a obok niego kilka aby wyrównać, abym nie miał żadnych przekrzywień. Czy to coś daje nie wiem ale jak już wcześniej dałem to zostawiłem. Tak wygląda przerobiona płytka z usuniętym bezpiecznikiem, dzięki czemu można bez problemu wcisnąć aku 17000 Sanyo 9.6, wersja KAN 1400 9,6 wchodzi idealnie nie ma luzów, oraz nie mam żadnych zastrzeżeń do niej. Za tą płytką znajduje się gearbox, ja ta płytkę okleiłem z tamtej strony kilkoma warstwami izolacyjnej aby dopchnąć gearbox do lufy, doszczelnić bardziej układ. Tak wyglądają akumulatory Co do magazynków pasują wszystkie, low capy TM, podają bez problemu hicapy JG, TM, CA też nie zanotowałem problemów, nie testowałem magazynków MAG, ale nie powinny sprawiać problemów, a co do magazynków BE, tą są konstrukcyjnie klony TM, jedynie czego im brakuje to przezroczystego plastiku i nie zanotowałem prowadnicy sprężyny w środku. Ja swoje magi BE rozebrałem zaraz po zakupie, aby wszystkie sprężyny przesmarować olejem silikonowym, oraz sprawdzić czy nie ma żadnych zadziorów w środku, w jednym było kilka syfów opiłków produkcyjnych i nic więcej, sprężyna dociskająca blokadę aby kulki nie wypadały jest dosyć krotka tak więc po zanotowaniu że magazynek sam wypluł mi wszystkie kulki w twarz, wprowadziłem mała korektę z tym po prostu w miejscu gdzie się opiera wstawiłem cienki dystanser z plastiku dzięki czemu nie mam już problemu a kulki pewnie siedzą w magazynku. Mam jeszcze pytanie o tuning mam zestaw tuningowy Huricane na m100, władowałem tam sprężynę guardera SP110, wierząc tej stronie powinienem mieć około 400fps Ile mogę zyskać wkładając bore-up od Classic Army, jest akurat promocja i zastanawiam się co kupić bore-up czy silniejszą sprężynę. Silnik jak i zębatki są stockowe, batka to 9,6v Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 A wie ktoś może, czy do AUGa są dostępne mid capy produkcji innej niż King Arms'a? Swoją drogą ich też nie mogę nigdzie dostać... Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Według opinii Szredera możesz je sobie darować. A ja potępię midy do AUG King Armsa. Z 9 magazynków, już chyba 4 są bez zaślepki sprężyny - po prostu się ułamała i sprężyna ją wystrzeliła. Nie rozładowałem magazynków. Fakt, zostawiałem je załadowane przez okres gdzieś 3 tygodni ;] ale kulki dalej podawały. Gdyby był ktoś tak dobry i podsunął jakiś skuteczny sposób na "dosztukowanie" zaślepek, oraz wzmocnienie tych, które jeszcze nie pękły, bardzo byłbym wdzięczny. Chodzi mi o inne sposoby niż sama CTI :P Wstawiłem ten bore-up od CA i niestety bez dyszy deep fire uszczelnionej i uszczelki tłoka kupionej w hydraulicznym jest większa o pół milimetra na sprężynie sp140, mój mp7 ma lepszy zasięg. Po zmianach zanotowana poprawę na kulkach 0.25 zasięg celnego ognia to 65m i max 70 ale to już loteria. W terenie będzie mniej, ale nie miałem okazji sprawdzić. Edited March 24, 2009 by samael16 Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 jak komuś się przyda ta informacja to borek do m4 deep fire tez pasuje Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Czytałem tą przytoczoną wyżej opinię na temat midów King Arms'a i dlatego się dopytuję czy są jakieś innej produkcji? Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Wie ktoś czy są takie mgazynki jak na zdjęciu dostępne ? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 (edited) Orginalne low capy TM i CA maja najjaśniejszy kolor - nie będzie taki jak ten na zdjęciu ale jaśniejszy od chińskich lowcapów. Chollender zobaczyłem teraz że są krótsze niż normalne... Edited October 18, 2009 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 3 Raz mi kulka wpadła ,gdzieś gdzie nie trzeba i spust nie działa (w tym 2 razy na 6 wystrzelonych kulek O_o) :C Jak się dobrać do tego miejsca, gdzie kulka ewentualnie mogła wpaść? (obstawiam, że ta część to zębatki). Ewentualnie jak zapobiegać takim wydarzeniom? Bo codziennie do sklepu asg jeździć mi się nie chce:C Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 3 Raz mi kulka wpadła ,gdzieś gdzie nie trzeba i spust nie działa (w tym 2 razy na 6 wystrzelonych kulek O_o) :C Jak się dobrać do tego miejsca, gdzie kulka ewentualnie mogła wpaść? (obstawiam, że ta część to zębatki). Ewentualnie jak zapobiegać takim wydarzeniom? Bo codziennie do sklepu asg jeździć mi się nie chce:C Kulka musiała utkwić gdzieś w zespole spustu... Przesuń duży pin przy gnieździe magazynka i wyciągnij lufę wraz z upper receiverem. Powinieneś zobaczyć w body zespół spustu do którego możesz dostać się bez problemu za pomocą śrubokrętu krzyżakowego. Quote Link to post Share on other sites
kalinus Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Hej Mam kurcze problem nie moge znalezc nigdzie odpowiedzi , poza tym ze to jest czesta rzecz. Kulki wpadly mi do srodka , lataja sobie tam gdzie ciagnie sie ,aby dostep do HU byl. Nie mam pojecia jak lufe zdemontowac. Odkreciłem srube Barrel lock button , odciagnolem cocking handle . ale dalej lufa ani drgnie... Co zrobic Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 na srodku lufy masz taki dzynks maly ktory musisz przekrecic, plus wlasnie odciagnac raczke przeladowania. Wtedy przekrecasz lufe o okolo 30 stopni i mozna ja wyjac. Pokombunuj. Lufe przed wyjeciem sie obraca moze to ci pomoze. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Zamierzam kupić niedługo Auga od CA. I nie wiem jaka tam jest lufa w Stocku, preclufa czy zwykła. Bo kupując nie chciałbym wymieniać preclufy na preclufę. Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 zwykła 6,08 Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 A takie pytanie, bo u mnie lufa się wyjmuje jak złapie za czubek i mocniej pociągnę (nie szarpnę, tylko bardziej zdecydowanie pociągnę). Jakby ją umiejscowić, żeby sama nie wypadała, bo raczej tak nie powinno być, że trzymam broń(replika) za lufę, po czym broń upada na ziemię ,a lufa mi zostaje w rękach. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Pod chwytem przednim - jest malutki imbus ktory mocuje kolniez lufy. Niestety ale ta srubka jest bardzo malutka i jak jej odpowiednio mocno nie dokrecisz to lufa moze wyleciec. Warto tez lufe ustabilizowach choby tasma zeby ciezko wchodzila. Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 (edited) trochę tutaj kopałem ,ale nie znalazłem... jakieś link do magazynka do auga z Ca, albo informacja czy istnieje tj mid cap chyba (żeby kuleczki nie hałasowały jak w hi capie i było ich jak najwięcej). Edited May 4, 2011 by Marek_pno Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6133 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts