Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaki wybrać rewolwer asg dla poczatkujacych?

Recommended Posts

Errhile, w zasadzie wyczerpał temat, ta replika nadaje się do rzucania na odległość ale jest gorsza od bumerangu, bo nie wraca.

Chcesz "poćwiczyć", kup MP5PDW [Galaxy] albo CM.028, będą bardziej przydatne. Możesz z nimi też śmiało "startować" w imprezach ASG, a w przyszłości będą Ci służyły jako replika CQB i awaryjna.

Edited by Powała

1. Jeżeli boisz się, że wiatrówka jest niebezpieczna to, tak jak napisał Errhile, nie bierz nawet pistoletu na wodę. Jeśli będziesz myślał, odpowiednio zabezpieczysz strzelnicę (czyli pocisk nie poleci Bóg wie gdzie, nikt nie będzie łaził pomiędzy Tobą, a celem) i samą wiatrówkę (by np. młodsze rodzeństwo nie wzięło nienadzorowane) to będzie git;

2. jeśli chcesz walić do tarczy to wiatrówka będzie najlepsza;

3. jeśli chcesz później przejść na ASG to przyoszczędź troszkę kasy i kup AEGa - np. MP5 Galaxy, Cm 028, GFG14. Każda replika strzela troszkę inaczej więc lepiej ćwiczyć celność na tym, na czym będziemy potem działać "w boju".

Powało drogi ja cały czas powtarzam że cymy 028 nie schowa do tornistra i nie będzie jak się w podstawowej lansować. a za wiatrówkę mogą nawet ze szkoły pogonić.

Cuchillo jedyną zaletą tego "rewolweru" jest to że wygląda i czasami strzela. Dlatego jest idealny na gangstersko westernowe larpy. tam gdzie nie strzela się za dużo.

Mój egzemplarz się rozsypał po niewiele więcej niż 200 wystrzelonych kulkach.

Dobry, tani i trwały rewolwer? Takie rzeczy tylko w erze...

Kupisz tani, to się rozsypie jak Arendowi. Kupisz Westona, fakt, trwały jest, ale moc ogromna, a celność słaba, nadaje się co najwyżej na ścianę.

Jak już się uparłeś na gaziaka, to bierz to co Powała radzi.

A jak nie to pozostaje proca, albo łuk z pluszowymi strzałami.

Rewolwer/pistolet to bron boczna. czyli dodatkowa. nie zaczynaj zabawy w asg od zakupu pistoletu, na nic sie nie nada, o ile nie trafisz na klamkozabawe:P

jesli juz naprawde chcesz cos malutkiego to mp5k, g36c, aks74u, pierwszy da ci to czego szukasz plus mozliwosc w miare zabawy z pozostalymi pr0asgowcami:P g36 da mozliwosc rozbudowy w bron dluga i mozliwosc doczepiania cvelownikow raczek itp... a aks74u... aks74u to religia tu trzeba sie zatracic :maniak_luzik:

Edited by Okota

A jako bron dodatkowa by sie nie nadal? Szybciej by sie rozpadl niz lawman?

Po ilu ladowaniach green gasem ci sie rozsypal? Ja nie bede nim strzelal jakos bardzo czesto ale nie wiem czy oplaca sie 100 zl wydawac jak sie zaraz rozwali. Lubie tez rewolwery bo spoko wygladaja i kojarza mi sie z westernami a dodatkowo moglbym nimi potrenowac strzaly z biodra do tarczy.

Jaka bron asg polecacie na green gas elektryczna czy sprezynowke?