colonial_hangman Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Witam! Na bazie starego melexa tworzę "wóz bojowy" z obrotową wieżą. Ze względu na ograniczone gabaryty wieży potrzebuję repliki karabinu maszynowego (około 450fps / 300strz/min) zasilanego z magazynka drum, z długą lufą, ale krótką resztą. Kaem ma być co do kierunku zamontowany "na stałe" na gumach z tolerancją wychylenia do 5 stopni, góra - dół na zawiasie. Czy jako bazę przyjąć replikę m16 czy coś innego? Cała estetyka repliki nie ma znaczenia bo zewnętrznie widoczna lufa będzie w ażurowej rurze a'la Mg34, liczy się tylko skromność miejsca zajmowanego przez istotne flaki. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Emkę olej - kałach albo g36 z drumem - bo gb v3. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Tak jak wiciok Ci powiedział, szukaj repliki z GBv3 :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 (edited) Może m249, ta wersja zdługą lufą (mk2?) do tego kolba od wersji Para? Gearbox jeszcze solidniejszy niż v3, do tego wygląd rasowy :D Edit. Oj, niedoczytałem, wygląd się nie liczy :P. Ale gabaryty powinny być w miarę ok. Edited March 17, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
colonial_hangman Posted March 17, 2014 Author Report Share Posted March 17, 2014 Też myślałem o m249, ale kolba jest mi niepotrzebna, a poza tym sam magazynek jest dosyć spory. Pojemnika na baterię nie potrzebuję, wystarczy kabelek. OK, rozglądnę się za G36 Quote Link to post Share on other sites
Gelayev Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Też myślałem o m249, ale kolba jest mi niepotrzebna, a poza tym sam magazynek jest dosyć spory. Pojemnika na baterię nie potrzebuję, wystarczy kabelek. OK, rozglądnę się za G36 Rozważałeś RPK bez kolby ? Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Najprościej kałach ze składaną kolbą ;) Quote Link to post Share on other sites
colonial_hangman Posted March 18, 2014 Author Report Share Posted March 18, 2014 pytam bo od zawsze biegam z L85 i innych nie znam, niestety moja elka ma wszystkie "zalety" oryginału, żadko kiedy dotrwa do końca spotkania, zależy mi na czymś trwałym co te 1500-2000 kulek dziennie zniesie, potem może być remont Quote Link to post Share on other sites
mufa_pl Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Jakiej firmy masz tą eLkę że Ci się tak często psuje? :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts