wiciok Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Pytanie od obcykanych w gazowcach - jak wygląda sprawa wymienności głowic tłoczka BB w replikach standardu TM? Jest wymienność pomiędzy 1911/hi-capą, a glockami? Bo niektóre głowice (dyna deepfire) mają w opisie, że pasują rzekomo do 1911, hi-capy, p266 i G26, a z kolei większość innych produktów jest jednak niby dedykowana do konkretnej serii. Jak to jest w rzeczywistości - średnica jest ta sama, czy nie? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Głowice do1911 i klocka są wymienialne, co do reszty nie jestem na 100% pewien, ale sądzę że też. Różnią się na 100% cylinderki i ich osprężynkowanie. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Glock TM: cylinder Guarder, głowica PDI, doteflonowana do cylindra Guardera 1911 Army: cylinder AIP, głowica stock, chyba od 1911 (mam wuchtę stocków od 1911 i glocka, więc pewien nie jestem, wszystkie wyglądają tak samo) Głowica PDI przełożona do Army, ciasno wchodzi, ale strzela. Głowica stockowa przełożona do TM, wchodzi lekko, ale strzela. Nie wypowiem się co do wydajności gazowej, bo nie mam praktycznie już gazu. W każdym razie żaden strzał nie zakończył się wywaleniem całego gazu. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 18, 2014 Author Report Share Posted March 18, 2014 Ooo, wielkie dzięki Pany, widzę, że mogę na spokojnie nabyć głowicę elementa od 1911 do siedemnastki od Army, co najwyżej pokombinuje się z oringami jakby coś nie banglało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts