Nowy_w_ASG Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie, interesują mnie te trzy repliki: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 http://www.taiwangun...&campaign-id=20 http://www.taiwangun...&campaign-id=20 Pytanie, chyba wszystkim znane: którą z nich wybrać? Interesuje mnie coś na średnie/dalekie dystanse (las). Chciałbym też wiedzieć jaką lufę do której repliki, jakiej firmy, jakiej średnicy, jakiej długości; jaki kolimator (mam na myśli coś typu reddot za max. 200zł) do tego wybrać i jakie magazynki. Pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Z tych trzech: Cm.048 jest bardziej uniwersalne w zakresie doboru akumulatora, z kolei .045 jest poręczniejsze. Jeśli lubisz (dużo) biegać więcej zdziałasz tym więcej im masz lżejszą replikę - więc .045. Jeśli cenisz sobie wygodę polecam cm.048 Jeśli chodzi o zasięg to obie repliki będą porównywalne, gdyż w przypadku aeg`ów liczy się głównie wartość fps, i jakość/regulacja gumki hop-up, skupienie może być nieco wyższe w modelu cm.048. Ja w każdym razie z tych replik wybrałbym cm.048. Co do optyki - musisz doliczyć także koszt montażu na "jaskółkę" (30-50zł), a z samej optyki polecam repliki EOtech`a - ACOG`i mają tendencję do gubienia pokrętła, podobnie z resztą jak pochodne compM2-M4. Ewentualnie jeśli dozbierasz trochę więcej to "micro red dot" także wchodzi w grę. Quote Link to post Share on other sites
adrian0403 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Wybrałes lepsze repliki CM w których wykonanie zewnetrze stoi ma bardzo przyzwoitym poziomie. Posiadałem najtansza z twoich opcji czyli cm.045 i robiła bardzo zadowalające wrażenia. Przy wyborze pomiedzy tymi 3 replikami kierował bym się kwiestiami wizualno-uzytkowymi, taki mi jak np montaż akumulatora, dostępność magazynków itp. Jakosciowo te repliki nie powinny odbiegać od siebie zbut znacząco. . Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Przy takiej różnicy długości lufy jaka jest pomiędzy cm.045 a cm.048 odczuwalna jest już dość znacznie różnica w celności. Jeśli szukasz czegoś na średnie i długie dystanse to z tej dwójki zdecydowanie cm.048 :) Quote Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 CM 048 jest lepsze od CM 045. Polecam dokupić gumkę hop up od G&G i do boju! Przy okazji kałach z red dotem o którym napisałeś wygląda słabo więc za zaoszczędzone pieniądze dokup dodatkowe magazynki lub lufę z km heada. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Przy takiej różnicy długości lufy jaka jest pomiędzy cm.045 a cm.048 odczuwalna jest już dość znacznie różnica w celności. Bulszit. Różnica jest minimalna (no chyba że w warunkach laboratoryjnych). Cięższe kulki (np. 0.28g) + guma HU i replika niesie celnie i daleko, pomimo krótkiej lufy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Bulszit. Różnica jest minimalna (no chyba że w warunkach laboratoryjnych). Cięższe kulki (np. 0.28g) + guma HU i replika niesie celnie i daleko, pomimo krótkiej lufy. Dokładnie, to jakieś kity. A swoją drogą, te cymy są warte max 2/3 tej ceny. kup Boyi full steel, będziesz bardziej zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Nowy_w_ASG Posted March 30, 2014 Author Report Share Posted March 30, 2014 Ale cyma ma lepsze bebechy od boyi a :/ a co z Galilem? Warto kupic do niego mocniejszą sprężynę, żeby miał max. 430 fps? Jak juz to jaką? I czy żeby zamontowac szynę boczną trzeba wiercić dziuryw body? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 a skąd to wiesz? miałeś jakiegokolwiek boyi? jakąkolwiek replik w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 (edited) Moja rada CM.045. Replika bardziej mobilna, krótsza (co praktycznie nie ma wpływu na zasięg) i posiada składaną kolbę. Pamiętaj: - nawet do luf stockowych warto stosować dobre kulki G&G lub MadBull, do tych replik, które wymieniłeś w pierwszym "poście" optymalne będą kulki 0,25 g, - dobre okulary to podstawa bezpieczeństwa w ASG, warto też zaopatrzyć się w dobrą ochronę twarzy, ostatnio byłem świadkiem "odstrzelenia" zęba... - jeśli będziesz startował w terenie mieszanym (las, CQB) - przy tej mocy replik - musisz zaopatrzyć się w replikę broni bocznej <350 fps. Edited March 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Bebechy boya i cymy są na podobnym poziomie, a jakość wykonania przemawia za boyem. A długość lufy nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts