wanted_2 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Hej, szukam repliki na początek za cene podaną w tytule. Akutalnie mam paskudnego, śmierdzącego chińskim plastikiem AUGa za 100zł, i po jednej strzelance zdecydowałem, że koniecznie musze go sprzedać i kupić coś porządniejszego. Bardzo by mi zależało na tym, by była z metalu i była w dość solidna. Szukałem w innych tematach w tych dziale i w googlach, lecz wszystko co znajdywalem to przestarzale linki. Zakup planuje na najblizsze 2 tygodnie, wiec jakies promocje, wyprzedaze etc. byłyby bardzo na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
BackLogers Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Na początek przygody z ASG zawsze polecane są repliki G36 oraz AK w twoim przedziale cenowym można znaleźć wiele modeli które powinny odpowiadać twoim preferencją. Poszukaj dokładnie na forum na pewno znajdziesz tu informacje jakie są potrzebne w wyborze repliki. Popularnym wyborem są Ak od boyi lub cymy lub G36 od JG o obu replikach istnieją obszerne tematy na forum. Co do sklepów aktualnie jest promocja na niektóre repliki na gunfire. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Tańsze emki specny, kałasze bojca, giety jg. Quote Link to post Share on other sites
wanted_2 Posted April 6, 2014 Author Report Share Posted April 6, 2014 (edited) http://www.taiwangun...&campaign-id=17 Co myślicie o tej? Przeglądałem sklep i wpadła mi właśnie w oko. Przy czym słyszałem, że CM robi naprawdę solidne repliki, jak z tym jest? http://gunfire.pl/product-pol-1152191506-Replika-karabinu-CM042A.html lub o tej? Edited April 6, 2014 by wanted_2 Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Ludzie chwalą, jest o niej temat na forum. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Mp5 zarąbista sprawa, mam to co podesłałeś, tylko z blow backiem (cm.049), już około dwa lata i śmiga super. Quote Link to post Share on other sites
wanted_2 Posted April 6, 2014 Author Report Share Posted April 6, 2014 (edited) Kolega który siedzi dość dłużej odemnie w asg powiedział, że ta mp5 którą podesłałem jest do niczego, bo ma plastikowy gearbox zniszczy mi sie po jednym upadku, jak z tym jest? http://gunfire.pl/pr...G5-GALAXY-.html i powiedział, że ta replika jest lepsza od tamtej, co jest dość dziwne jak na różnice 200zł Kazał szukać czegoś z dłuższą lufą i metalowym gearboxem na otwartą przestrzeń, więc bardzo prosze o repliki idące w tym kierunku Edited April 6, 2014 by wanted_2 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 (edited) Kolega który siedzi dość dłużej odemnie w asg powiedział, że ta mp5 którą podesłałem jest do niczego, bo ma plastikowy gearbox zniszczy mi sie po jednym upadku, jak z tym jest? Piszesz o tej? Jeśli tak to kolega Ci naściemniał i zna się na replikach jak ja na fizyce kwantowej - wiem, że istnieje. MP5 Galaxy jest fajne, ale nie jest lepsze od tej Cymy. Kazał szukać czegoś z dłuższą lufą i metalowym gearboxem na otwartą przestrzeń, więc bardzo prosze o repliki idące w tym kierunku Jeśli chodzi o metalowy gb to się zgodzę, ale dłuższa lufa nie gwarantuje lepszego zasięgu czy skupienia i nawet z MP5 (oczywiście nie każdym) można śmiało walczyć na otwartej przestrzeni Edited April 6, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wanted_2 Posted April 6, 2014 Author Report Share Posted April 6, 2014 Dobra, zarzuce jeszcze raz tym samym linkiem ktory podawalem wyzej http://gunfire.pl/product-pol-1152191506-Replika-karabinu-CM042A.html czy warto tą replike kupić, i czy na otwartą przestrzeń będzie lepsza niż tamta mp5? Lub coś w tej samej cenie lepszego się znajdzie? Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Kolega ma podobnego kałasza, bodaj nawet troche niższy model i moge śmiało powiedzieć, że kosi konkretnie. Z tym, że kupując replike chińską musisz sie liczyć z wymianą gumki hop up, także do ceny repliki dolicz jeszcze 30zł, bo różnica w zasięgu po wymianie i w przypadku kolegi i w moim była lekko mówiąc spora na plus oczywiście. Podsumowując: Tak, ten kałasz sprawdzi się w lesie bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 (edited) Z tym, że kupując replike chińską musisz sie liczyć z wymianą gumki hop up, także do ceny repliki dolicz jeszcze 30zł Phi, gówno prawda, teraz nawet chińczycy do swoich lepszych wyrobów (np. cm.040+) dają dobrej jakości gumki. Dopóki nie skują mrozy można bez obaw używać fabrycznej. Silikonowa gumka da jakiekolwiek bonusy dopiero w zimie, bo twardnieje mniej niż guma i nie traci tak wydajności. W sumie da sie strzelać nawet na fabrycznej, po prostu trzeba mocniej podregulować i tyle. Co do tych replik. Kałach i mp5 strzelają tak samo, więc zostaje wybór na podstawie wyglądu, bierz tą która bardziej Ci się podoba. Od siebie mogę dodać, że mp5 warto wziąć ze stałą kolbą, zmieści się tam solidny akumulator. To samo tyczy się AK, jednak w mniejszym stopniu, bo pod pokrywą AK jest nieco więcej miejsca niż we froncie mp5. Edited April 6, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Dobra, zarzuce jeszcze raz tym samym linkiem ktory podawalem wyzej http://gunfire.pl/pr...inu-CM042A.html czy warto tą replike kupić, i czy na otwartą przestrzeń będzie lepsza niż tamta mp5? Lub coś w tej samej cenie lepszego się znajdzie? Zasięg MP5 i kałasza w stocku nie różni się aż tak znacząco, ale w CM.042A masz gearbox V.3, co już stawia tę replikę na lepszej pozycji (choć ja jestem fanem MP5 i G36). Weź tego kałaszka, nie zawiedziesz się. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 (edited) Phi, gówno prawda, teraz nawet chińczycy do swoich lepszych wyrobów (np. cm.040+) dają dobrej jakości gumki. Dopóki nie skują mrozy można bez obaw używać fabrycznej. Silikonowa gumka da jakiekolwiek bonusy dopiero w zimie, bo twardnieje mniej niż guma i nie traci tak wydajności. W sumie da sie strzelać nawet na fabrycznej, po prostu trzeba mocniej podregulować i tyle. Ośmielę się jednak nie zgodzić z Tobą, może Ty miałeś szczęście, może My mamy pecha, ponieważ Ja zamawiałem replike razem z kolegą i też daliśmy sobie wmówić, że stockowe gumki dają rade. Efekt? Kolega na pierwszej strzelance po kupnie elektryka biegał z pompką AGM-u, bo przez prawdopodobnie źle założony fabrycznie dystanser lub replika o mocy 430FPS* miała zasięg... 20 metrów, kulki podkręcało w przeciwną strone. Po założeniu czarnej systemy stockowa emka G&G o mocy 400fps* nie ma podejścia... W mojej emce Specny winna była gumka, przez pierwszy miesiąc musiałem strzelać na wyłączonym hop-upie, ponieważ tylko wtedy zasięg był największy i tylko wtedy dało się określić w jakim kierunku poleci kulka. Po założeniu czarnej systemy sam nie mogłem uwierzyć, że taka mała rzecz może tak bardzo wpływać na zasięg. Trzeci przykład to G36c cymy zakupione przez innego kumpla z teamu 3 tygodnie temu. Strzelałem z niej ostatnio na strzelance i nie mogłem trafić odsłoniętego typa na bunkrze z 20 metrów, byłem na tyle osłonięty że wystrzelałem w niego całego Hi Capa i zaliczyłem chyba wszystkie możliwe ustawienia Hop Up, za każdym razem kulka tuż przed typem leciała w kosmos. Także moim zdaniem mimo wszystko warto dołożyć na start te 30zł do gumki, bo nawet jak w stocku będzie dobrze kręcić, to i tak można tanim kosztem dodać sobie te pare metrów zasięgu, a w większości sklepów wymienią mu to na miejscu za darmo. *tak wiem, FPS to nie moc a prędkość kulki, ale w przypadku tego sportu chyba najlepiej tak określać moc repliki. Pozdrawiam :icon_smile: Edited April 7, 2014 by Piledriver Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Zacznij od poradników podpiętych w tym dziale :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Ajax89 Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Polecam RK03, metal i dobre osiągi. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Metal i stal, szyna montażowa pod optyke... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 (edited) Metal i stal, szyna montażowa pod optyke... Ręce i majtki opadają. Jak już coś piszesz to chociaż zajrzyj w dane techniczne repliki: Nazwa: Model 74S [RK-03] Producent: BOYI/DBOYS Gwarancja: 12 miesięcy Prędkość wylotowa [FPS]: 350 Napęd repliki: Napęd elektryczny Wersja gearboxa: Gearbox v3 Tryb ognia: Ogień pojedynczy i ciągły Wykonanie: Metal + drewno Długość repliki [mm]: 710 / 940 Długość lufy wewnętrznej [mm]: 490 Waga [g]: 2910 Akumulator: 8,4 Rodzaj akumulatora: Ni-Mh Rodzaj magazynka: Magazynek typu Hi-Cap Pojemność magazynka [szt.]: 450 Widzisz gdzieś tu "stal" :icon_question: Raptem pokrywa zamka i kolba są wykonane ze stali, reszta to "metal" a co to jest wszem i wobec wiadomo. Drewno to raptem chwyt przedni, reszta ABS, więc czym się tak zachwycasz :icon_question: Widzisz gdzieś tu szynę :icon_question: Nie pisz jak nie masz pojęcia :icon_exclaim: Te walory posiada dopiero RK-03W, więc nie wprowadzaj w błąd, co już zdarza Ci się po raz kolejny. :icon_evil: Edited April 8, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 (edited) O co ty się Powała prujesz? RK-03 został wykonany z elementów metalowych oraz z ABS. Korpus repliki, pokrywa zamka oraz składana kolba zostały wykonane z tłoczonej blachy stalowej. Lufa, przyrządy celownicze, oraz wycior zostały wykonane również z metalu. Chwyt przedni został wykonany z drewna. Rękojeść, oraz magazynek zostały wykonane z tworzywa.[ Zarówno stal, jak i szynę widzę, z tym że jest to szyna pod szynę ^^. I nie krzycz na świerzaka, jak sam pojęcia nie masz. Każdy sklep ma inny opis, dlatego przed zakupem warto przydzwonić i się dowiedzieć, co dokładnie się kupuje. Z tego co wiem Boyi już znalowych korpusów nie robi. Dotyczy to jedynie jakiś magazynowanych replik z przed paru lat Edited April 8, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 O co ty się Powała prujesz? (...) O różnicę pomiędzy RK-03, a RK-03W... :icon_evil: (...)I nie krzycz na świerzaka, jak sam pojęcia nie masz.(...) Przepraszam Cię Wielki GURU... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Ajax89 Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Określenie szyna może lekko mylić, niektórzy zaraz pomyślą o typowym RISie a tu tylko jaskółeczka z boku;) Może się mylę, ale na moje oko różnica między RK03 a RK03W to wynikający z nazwy dodatek drewna. Choć ostatnio na gunfire wersja bez W też w opisie miała drewno.. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Podaję tyle ile wiem ;) Z obserwacji powiem jego replika jest bardzo słabo wyważona, leci cały czas do przodu. W midzie CyMy z tworzywa trzeba lekko podpiłować ząbek od dołu. Kolba może mieć luzy, ale to nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Ajax89 Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Nie zaobserwowałem czegoś takiego, ani luzów ani słabego wyważenia. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 No nie jest to uciążliwe, ale mam dla porównania pół kilo cięższą emkę, a komfort użytkowania jest taki sam. @Ajax- chińcik Ci dobrze replikę złożył :D Quote Link to post Share on other sites
Ajax89 Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 @Ajax- chińcik Ci dobrze replikę złożył :icon_biggrin: Dostał więcej ryżu to się postarał :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
wanted_2 Posted April 9, 2014 Author Report Share Posted April 9, 2014 http://gunfire.pl/product-pol-1152191506-Replika-karabinu-CM042A.html Zdecydowałem się na tego AK. Teraz możecie mi powiedzieć, czy da się tu wymienić kolbe i magazynek na metalowe oraz zmienić chwyt z pionowego na poziomy ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts