Bart_Forrester Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Albo możesz drażnić hejterów i pomalować na taki który ci się radośnie podoba. i nie będzie w tym nic złego, tylko, skoro już chce nam się pieprzyć ze zdjęciem chińskiej farbki, to czy jest sens dać inną, niewiele mniej paściatą, skoro można walnąć coś bardziej 'czoko' i 'koszer'? Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 a jest ktoś , Kto się zna na na owijaniu kolby sznurkiem paracord ? Czy po prostu go tak owinąć czy jest na to jakaś metoda ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Możesz użyć jednego ze splotów jakich używa się np. do robienia bransolet survivalowych. W necie jest masa tutoriali. Quote Link to post Share on other sites
RedEpic Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 panowie jakis sposób na ściągniecie pinu selektora ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 tam nie ma pinu. odkręcasz śrubę. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 panowie jakis sposób na ściągniecie pinu selektora ? kombinerkami złap go i odkręcisz :) Quote Link to post Share on other sites
RedEpic Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 (edited) Chce wymienic gumke, zobaczyłem ze stokowa cała pływa w jakimś smarze. Przy zakładaniu nowej dać świeży smar ? Edited October 16, 2014 by RedEpic Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Chce wymienic gumke, zobaczyłem ze stokowa cała pływa w jakimś smarze. Przy zakładaniu nowej dać świeży smar ? nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale starym smarem tym co był na gumce wysmarowałem nową , bo co za dużo tez nie zdrowo :P Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Jedyny powód mi znany by smarować gumkę to łatwiejszy jej montaż... Quote Link to post Share on other sites
RedEpic Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 (edited) Panowie, jaką śrubą przykręca się zębatki od selektora http://zapodaj.net/5...dda87e.jpg.html. Poszła mi wczoraj śrubka w cholerę w miejsce gdzie nie wyciągane tak łatwo i prościej jak dam nową. Edited October 19, 2014 by RedEpic Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Witam , dziś na strzelaniu zauważyłem ze czasami mi 2 kulki leciały , ktoś może mi pomóc ? Używam kulek G&G Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 serwisanci z Gunfire napisali mi ze to gumka moze być uszkodzona, ale mam nową od 2,3 miesięcy G&G zielona. Tak szybko by sie uszkodziła? Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Wczoraj montowałem w RK-01 i CM 0.40I długą dyszę SHS do AK (Fioletowa) szczelność doskonała polecam. Podaje bez problemu na stockowej komorze BOYIA tak samo bez problemu jest na komorze CYMY. Quote Link to post Share on other sites
Hexsus Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Panowie! Niech mi w końcu, ktoś przejrzyściej objaśni jak to jest z tymi akumulatorami, do tej repliki. Chodzi mi o to, czy można założyć do niej 7.4v? Czy lepiej tak jak w stocku 9.6v? Rozumiem że 11.1v to duża przesada tak? A i czy coś z hobbykinga dałoby się znaleźć? Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Ja przez rok jechałem na 11.1 v i wszystko ładnie działało jedyne co wymieniłem to kable i wstawiłem mosfet. Quote Link to post Share on other sites
Hexsus Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Czyli żeby sobie na to pozwolić raczej wymienić kable i zamontować mośka? Ile by to kosztowało?Trochę się boje, żeby na pełnym stocku, zębów nie wymieniać po zamontowaniu 11.1v... Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 (edited) Panowie! Niech mi w końcu, ktoś przejrzyściej objaśni jak to jest z tymi akumulatorami, do tej repliki. Chodzi mi o to, czy można założyć do niej 7.4v? Czy lepiej tak jak w stocku 9.6v? Rozumiem że 11.1v to duża przesada tak? A i czy coś z hobbykinga dałoby się znaleźć? Ogólnie z napięciem jest tak, że silnik pracuje w pewnym zakresie napięć. Im wyższe napięcie tym szybciej się kręci, ale to nie samo napięcie go napędza, a prąd jaki zapewnia ogniwo. W momencie obciążenia baterii (po wciśnięciu spustu) napięcie na niej spada, zależnie od jej wydajności. Im jest ona wyższa, tym mniej spadnie napięcie i tym stabilniej będzie kręcić się silnik. Dlatego kluczową sprawą jest wydajność baterii - prąd jaki jest w stanie zapewnić (pojemność * wartość C). Pakiety LiPo mają przynajmniej o rząd wielkości lepszą wydajność, dzięki czemu takie 7.4 LiPo pracuje równie dobrze co 9.6 NiMH, nie mówiąc już o warunkach zimowych kiedy te drugie tracą parametry jeszcze szybciej i przepaść między nimi a LiPo jeszcze się pogłębia. Dlatego moim zdaniem lepiej trzymać niższe napięcie, ale wysoką wydajność baterii. Ja używałem https://www.hobbykin...RSOFT_Pack.html tego i było bdb. Edited November 8, 2014 by hindus Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Wymiana kabli, wstawienie mosfetu lepsza bateria i guma to wg mnie norma w każdym chińczyku. A co do ceny to różnie za kable z mosfetem możesz zapłacić 50-150 zł. Zależy kto to robi i jaki mosfet wstawia. Jak będziesz chciał robić coś w AKSU to pisz. Fajna zabawka niedawno sprzedałem swoje a w zeszłym tygodniu kumpla tuningowałem. Co do zjechania zębów tłoka to przy rozsądnym strzelaniu to nic się im nie dzieje. Ja swojego kałaszka katowałem i nic nie poleciało, oczywiście serie nie trwały np 10 sekund bo maga by mi nie starczyło. Quote Link to post Share on other sites
Hexsus Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Przynajmniej chłopaki na WMASG-u zawsze pomogą! AKSU miodnie wygląda i po zakupię ją dopieszczę. Jak będę coś przy niej majstrował, to będę wiedział do kogo się zgłosić. A jeśli chodzi o baterię, to wezmę tę co hindus polecił. Wiecie ile taki transport by kosztował? Bo opinie słyszałem różne, a ta tabelka z Hobbykinga trochę pogmatwana... Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
pecet3 Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 (edited) Witam. Od trzech dni jestem szczęśliwym posiadaczem RK-01 W Chciałbym w tym poście opisać moje pierwsze wrażenia, bardziej pod kątem wizualnym. Replika jest moją pierwszą elektryczną pukawką do gier airsoftowych (wcześniej posiadałem agm 003) Pierwsze wrażenia po wyjęcia repliki z pudełka - wow ale ona fajnie leży w dłoni i jest ciężka. Rzeczywiście replika ma idealną wagę, bardzo zbliżoną do ostrego odpowiednika. Niestety gorzej jest ze spasowaniem części i drewnem w wersji real wood. Co do drewna to jest to bardzo słabe jakościowo drewno okryte jakimś słabym lakierem. Górna część chwytu się mocno rusza, tłumik lata jak szalony, kolba tak samo, magazynek również. Na szczęście wszystkie te wady da się wyeliminować małym nakładem pracy i kosztem, wystarczy trochę pokombinować :icon_wink:. Warto również dodać, że wraz z repliką przychodzi świetny pasek, który jest miłą niespodzianką ze strony chińskiego producenta. Co do awaryjności to wczoraj nagle replika odmówiła mi posłuszeństwa (czyt. nie chciała strzelać), tylko silnik dziwnie chodził i leciały z jego dołu iskry. Tego samego dnia przez przypadek próbując, przyciskając niechcący mocno chwyt pistoletowy replika strzeliła. Owinąłem cały silniczek taśmą izolacyjną, żeby dociskała silnik i na dzień dzisiejszy działa wszystko bez zarzutów. Co do celności i zasięgu to replika mile mnie zaskoczyła. Jej zasięg skuteczni sięga do 50 m i ma bardzo dobre skupienie. Replika bardzo fajnie wygląda i dobrze się ją trzyma w dłoni. Ma wady jak każdy chińczyk, ale można je łatwo wyeliminować. Gorąco polecam na pierwszego aega ! Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś pomogłem. Edited November 9, 2014 by pecet3 Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 Witam serdecznie. Panowie powiedzcie czy taki zestaw się nada do mojego RK-01? Lufa: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&%20products_id=825 Gumka: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_59&%20products_id=183 Sprężyna: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_62&%20products_id=1203 Na chwilę obecną jest to full stock. Chciałbym nieco polepszyć zasięg i celność. Sprężyna 110 tylko po to, żeby zrobić downgrade do około 350 FPS. Z chęcią przeczytam każdą sugestię. Michał Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Jeżeli nie masz zamiaru strzelac głównie semi to nie ma sensu wymieniac lufy ogólnie jakosc i cena tej lufy jest ok. Sprawdź ile masz obecnie fps, sp 110 moze dawac pow. 350 fps.wszysto zalezy od szczelnosci układu . Gumka jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts