pitek130 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Cześć, witam wszystkich. Mam taki problem: Mam lunetę, która nie jest dedykowana do ASG ale jest bardzo dobrej jakości więc chciałbym właśnie ją zamontować na moim Wellu MB07. Niestety jej chwyty montażowe sa za wąskie do szyny RIS znajdującej się na replice. Jak mogę zamontować tą lunetkę? Czy można kupić jakieś inne chwyty pasujące do RIS albo coś takiego? A może jakoś inaczej to zamontować? Prosiłbym o linki jeżeli mam coś takiego kupić. Nie chciałbym wydawać na to jakichś nie wiadomo jak wielkich pieniędzy. Troszkę zależy mi na czasię. Z góry dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Prawdopodobnie masz montaż na szynę 11mm a potrzebujesz na 22. Kup nowy montaż i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
pitek130 Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 http://olx.pl/oferta/s-wysoki-montaz-aimpoint-kolimator-luneta-laser-latarka-asg-ris-m4-CID767-ID5k999.html#b52e70c29b Coś takiego podpasuje? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 podpasuje, ja bym brał, polecam wręcz, hehe! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 podpasuje, ja bym brał, polecam wręcz, hehe! Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Nie wiemy jaką masz lunetę ani jaką ona ma średnicę tubusa. Więc wrzucanie rad w tym wypadku nie ma najmniejszego sensu. Równie dobrze może się okazać że luneta wymaga dedykowanego montażu. Dlatego właśnie rozsądek podpowiadałby żeby choć telefonem zrobioną fotkę wrzucić celem poglądowym. Lesio, wiesz za co? Quote Link to post Share on other sites
pitek130 Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 Już załatwione. Biorę to: http://allegro.pl/montaz-do-lunety-18-22-mm-wysoki-ris-uchwyty-i4125320168.html Pod średnice lunety będzie pasować no i jest na RIS 22mm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts