Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gogle czy okulary ?>

Recommended Posts

Zastanawiam się czy lepiej gogle bo są bezpieczniejsze ? Czy okulary z wygody i nieparowania???

Podobają mi się używane ess, tylko gogle czy okulary?

Primo, zarówno okulary jak i gogle nie mają się "podobać", tylko "chronić" oczy, a używane nie są najlepszym wyborem, bo nigdy nie wiadomo co i ile "przeszły" w swoim żywocie... :icon_confused:

Secundo i okulary i gogle parują, okulary mają do tego nieco mniejszą tendencję i łatwiej (szybciej) "odparowują". Ja preferuję okulary ale to jest subiektywne odczucie i nikt za Ciebie nie wybierze... :icon_confused:

Edited by Powała

Sporo zależy też od tego jaki masz budżet na to przeznaczony. Jeśli dysponujesz tymi kilkoma stówami zainwestuj w dobre gogle (np bolle) bo wyroby dobrych, sprawdzonych firm nie dość że będą chronić oczy to i parować nie powinny. Tyle że do gogli takich jak przykładowo x800 bolle wskazany jest hełm, bo bez niego troche komicznie się wygląda.

Wyglądają podobnie, ale mają na opakowaniu jakiś certyfikat (vide foto), więc może to nie "Biedronka". :icon_confused:

Ps

(...) Jak nikt za niego nie wybierze? Ja wybrałem.

Z ciekawości, możesz zdradzić tajemnicę co dla Niego wybrałeś? :icon_mrgreen:

Edited by Powała

Od siebie mogę polecić gogle, nie jestem zwolennikiem okularów. Osobiście mam ESS NVG i są bardzo dobre i wygodne, mam pewność że mi nie spadną albo kulka bokiem jakoś nie wleci. To jest moja skromna opinia :P

ESS'y można wyłapać za 70-90zł.

Wyglądają podobnie, ale mają na opakowaniu jakiś certyfikat (vide foto), więc może to nie "Biedronka". :icon_confused:

Ps

Z ciekawości, możesz zdradzić tajemnicę co dla Niego wybrałeś? :icon_mrgreen:

Mamy wybrać za Ciebie? Wybierz gogle! Bo tak bo dzięki mocy udzielonej mi przez forum stwierdzam, że tak właśnie powinieneś zrobić.[/size]

Te z biedronki mają swiatełka :) wytrzymały 4 strzały z swd.