dawjas Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Zastanawiam się czy lepiej gogle bo są bezpieczniejsze ?czy okulary z wygody i nieparowania??? Podobają mi się uzywane ess tylko gogle czy okulary? Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Wszystko zależy od tego co jest dla ciebie wygodniejsze i gdzie więcej grasz. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 A kto Ci powiedział ,że okulary nie parują ? :-) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) Mamy wybrać za Ciebie? Wybierz gogle! Bo tak bo dzięki mocy udzielonej mi przez forum stwierdzam, że tak właśnie powinieneś zrobić. Zrób ankietę na głównej i potem sprawdź na co było więcej głosów. Edited May 5, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Zastanawiam się czy lepiej gogle bo są bezpieczniejsze ? Czy okulary z wygody i nieparowania??? Podobają mi się używane ess, tylko gogle czy okulary? Primo, zarówno okulary jak i gogle nie mają się "podobać", tylko "chronić" oczy, a używane nie są najlepszym wyborem, bo nigdy nie wiadomo co i ile "przeszły" w swoim żywocie... :icon_confused: Secundo i okulary i gogle parują, okulary mają do tego nieco mniejszą tendencję i łatwiej (szybciej) "odparowują". Ja preferuję okulary ale to jest subiektywne odczucie i nikt za Ciebie nie wybierze... :icon_confused: Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Sporo zależy też od tego jaki masz budżet na to przeznaczony. Jeśli dysponujesz tymi kilkoma stówami zainwestuj w dobre gogle (np bolle) bo wyroby dobrych, sprawdzonych firm nie dość że będą chronić oczy to i parować nie powinny. Tyle że do gogli takich jak przykładowo x800 bolle wskazany jest hełm, bo bez niego troche komicznie się wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Jeśli chodzi o gogle, dobrym, sprawdzonym i tanim rozwiązaniem są DEFENDER. Co prawda wygląda się w nich (bez hełmu) jak rekin młot, ale chronią dobrze i mają niewielką tendencję do parowania. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Od siebie polecę też kopie Bolle X800/X1000. Nie parują, pasują pod hełmy, nie wygląda się w nich jak rekin młot. Mają opcje wymiennych wizjerów. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Od siebie polecam uvexy ivo z okularów,i ess nvg z gogli. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Ostatnio pokazały się okulary balistyczne. Pytałem w ArmyWorld, odpowiedzieli że spełniają normy użytkowania w ASG. Na ile to prawda, przetestuję jak dotrze do mnie przesyłka. Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) ^ wyglądają identycznie jak te z biedronki za 10zł :icon_wink: Jak nikt za niego nie wybierze? Ja wybrałem. Edited May 6, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Wyglądają podobnie, ale mają na opakowaniu jakiś certyfikat (vide foto), więc może to nie "Biedronka". :icon_confused: Ps (...) Jak nikt za niego nie wybierze? Ja wybrałem. Z ciekawości, możesz zdradzić tajemnicę co dla Niego wybrałeś? :icon_mrgreen: Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 ja specsy mam od 3 lat, kupione kiedyś na allegro za 10 czy 20 zł i jeśli chodzi o atesty to wytrzymują przestrzelenie z jakiejś broni ostrej więc o wytrzymałości w asg nie ma co pisac ;) Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Od siebie mogę polecić gogle, nie jestem zwolennikiem okularów. Osobiście mam ESS NVG i są bardzo dobre i wygodne, mam pewność że mi nie spadną albo kulka bokiem jakoś nie wleci. To jest moja skromna opinia :P ESS'y można wyłapać za 70-90zł. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Wyglądają podobnie, ale mają na opakowaniu jakiś certyfikat (vide foto), więc może to nie "Biedronka". :icon_confused: Ps Z ciekawości, możesz zdradzić tajemnicę co dla Niego wybrałeś? :icon_mrgreen: Mamy wybrać za Ciebie? Wybierz gogle! Bo tak bo dzięki mocy udzielonej mi przez forum stwierdzam, że tak właśnie powinieneś zrobić.[/size] Te z biedronki mają swiatełka :) wytrzymały 4 strzały z swd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts