Snipernr1 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Ja przy mocnych "upach" czasem robię tak że na zębatkę tłokową ślizgi a na resztę kulki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Jakiej średnicy łożyska ? 7 czy 8mm ? Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 8 mm ;) Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 (edited) Chyba zdecyduję się na te: http://taktyczny.com...al-classic.html Są jeszcze ceramiczne, ale 150 zł na łożyska to duuużo :icon_wink: Choć biorąc pod uwagę to, że kosztują 2 razy więcej, a według danych posiadają 100-krotną żywotność stalowych + inne plusy, to taka inwestycja miałaby sens, ale czy warto? Edited May 9, 2014 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Ceramiki to dla takich juz szpanerów :) Róznicy nie zauwazysz... Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Ok, tak myślałem, ale wolałem zapytać ;) W takim razie biorę stalowe Kanzeny. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 (edited) Przechodzimy do finału i tu pytanie do mniej lub bardziej doświadczonych serwisantów. Czy poradzę sobie z podkładkowaniem (bo nigdy wcześniej tego nie robiłem), czytając i oglądając filmy instruktażowe? (coś już tam wiem) Bo rozumiem, że trzeba będzie je wykonać 'od nowa' po wymianie łożysk. Kilka GB V.2 już złożyłem. Dwóch lewych rąk nie mam, ale chciałbym zrobić to idealnie, ale najlepiej samemu. Lubię wiedzieć, co mam w środku :icon_wink: Edited May 10, 2014 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Jak idealnie to do obcykanej osoby lepiej oddaj. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Jeśli sam chcesz podkładkować, to najważniejsze abyś się nie śpieszył, sprawdzał wszystko kilka razy i najważniejsze, mnóstwo cierpliwości i ogrom podkładek od 0,1;0,15;0,2;0,3;0,5 :) Podkładkowanie nie jest trudne, jeśli załapiesz o co chodzi to będzie to dla Ciebie jak kichnięcie, apsik i już spodkładkowane. Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 (edited) Chcę to zrobić sam, bo tylko poprzez praktykę mogę się tego nauczyć. Dodatkowo, czyją replikę dopieszczę najdokładniej jak potrafię, jak nie swoją :icon_biggrin: Po przeszukaniu Youtube'a mam taki film, który dużo mi uświadomił: Bez pośpiechu, wszystko sprawdzane po kilka razy i dobrze pokazane. Teraz jestem w stanie się tego podjąć :icon_wink: Edited May 10, 2014 by Marnus Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 12, 2014 Author Report Share Posted May 12, 2014 Części zamówione. Montaż planowany na przyszły tydzień. Can't wait! :icon_biggrin: Wszystkim wielkie dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 15, 2014 Author Report Share Posted May 15, 2014 Może mi ktoś wyjaśnić, gdzie jest + a gdzie - ? W poszukiwaniu udałem się na Googla, ale tam też jest przeważnie jeden otwór normalny, plastikowy, a drugi zabarwiony na niebiesko/zielono. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 (edited) Na logikę kolor to +. Ale najlepiej podłączyć bezpośrednio akumulator i sprawdzić czy kręci się w tą stronę co chcemy :icon_biggrin: Edited May 15, 2014 by adrIan Quote Link to post Share on other sites
Marnus Posted May 17, 2014 Author Report Share Posted May 17, 2014 Będę rzeźbił w przyszłym tygodniu z montażem wszystkiego. Póki co, przylutowałem Deans'a do repliki i podpiąłem nowy aku. Jest kosa! Mega różnica, aż boję się o żywotność, ale póki wszystko działa mam banana od ucha do ucha. :D Ciekawe jak będzie dokładając nowy silnik :P Domówiłem jeszcze MBlocka od SHSa i opóźniacz popychacza, też SHS plastikowy. Kosztował kilka ziko, a może się przydać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts