Paveleq2 Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Witam. Mam w domu 2 lufy. Jedna to stock 500mm, a druga to 407mm precka ultimate. Replika to ak74 (zewnętrznie aps, w środku gb cymy i czerwony hopek elementa). Teraz nie wiem co zrobić, czy warto wrzucić tą preckę do mojego kałacha? Nie będzie za krótka? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Warto. Co prawda "Ultimate" nie jest najwyższych lotów, ale zawsze lufa precyzyjna poprawi skupienie i celność a długość lufy ma drugorzędne, niwielkie znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Paveleq2 Posted May 17, 2014 Author Report Share Posted May 17, 2014 Dzięki wielkie :D Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 W przypadku precek gorszych ta różnica jest nie wielka, ale przy preckach PDI bądź promyka różnica jest wyraźna na plus. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 A ja z doświadczenia powiem że lepszy 50cm stock od 25cm Promyka. Mniejsza różnica długości miedzy stokiem a preclufą działa na korzyść precki. Mam nadzieje że zrozumiecie :teeth: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Swoją drogą, to pytanie, czy to zasługa stricte lufy, czy może fpsów, których na długiej lufie rzecz jasna będzie więcej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Też, jednak mowa o długości luf. Przy długiej lufie mamy lepsze skupienie na dystansie zasięgu skutecznego. Na krótkiej lufie uzyskamy podobny zasięg skuteczny lecz skupienie już takie sobie. Rzeczą jasną jest że przy serii i tak jesteśmy w stanie zasypać cel gradem kulek :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Czy aby na pewno przy tej długości (407-500) różnica 93 mm będzie miała większy wpływ na parametry niż różnica 4-6 setnych milimetra kalibru? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Powała, czy ja się odwoływałem do długości luf z pierwszego postu ? Nie. Różnica 9cm miedzy stokiem a Ultimatem będzie minimalna, aczkolwiek te 9cm mogą nam podnieść lekko FPS'y. Im dłuższa lufa tym lepiej stabilizowany jest tor lotu kulki, nie zapominajmy o tym. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) OK, rozumiem. :bialaflaga: Edited May 17, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts