Rogaś Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Polecam szkielet Retro :) Quote Link to post Share on other sites
iboy205 Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 głównie ludzie polecają szkielety wykonane na CNC, koszt ok. 400zł jak się dobrze poszuka/trafi - Specna/Retro. Z tego co czytałem, Retro są nieśmiertelne - a nawet jak się trafi egzemplarz lipny to na podstawie zdjęć/odesłania starego szkieletu, przysyłają nowy więc inwestycja do końca życia - albo zmiany gb na inną wersję :) Quote Link to post Share on other sites
wojtas0305 Posted December 11, 2019 Report Share Posted December 11, 2019 Niestety to przekracza mój świąteczny budżet na przyjemności :( ;) kolega mnie poratuje swoim zapasowym szkieletem G&G. Co myślicie o Mblockach? Jest sens to włożyć dla spokoju ducha? I jeszcze pytanie: jak mam już wymieniony tłok (już bez jednego zęba) i głowicę tłoka to jak określić grubość sorbopadu? Quote Link to post Share on other sites
iboy205 Posted March 10, 2020 Report Share Posted March 10, 2020 (edited) Witam, Panowie a jak z kompatybilnością szkieletów Retro w body EA? Będzie trzeba piłować? Lone Star Rancher [EH04AR] I jeszcze pytanie, gb z poniższego linku różni się troche wyglądem od tego z oficjalnej strony Retro, ten ma jakies takie nacinki na boku, patrząc na niższą odrobinę cenę podejrzewam, że to wcześniejsza wersja, można śmiało brać? https://gunfire.com/pl/products/wzmocniony-szkielet-gearboxa-cnc-v-2-9mm-qsc-1152224495.html Edited March 10, 2020 by iboy205 Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 Nasze zabawki i kompatybilność części to z reguły loteria, szkielet retro jest stosunkowo wąski, tak samo jak body EA więc powinno grać. Bez przymiarki możemy sobie gdybać. Bierz, mierz i w razie czego odeślij na zwrot kasy, nie ma innej rady. Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted March 11, 2020 Report Share Posted March 11, 2020 W dniu 10.03.2020 o 08:45, iboy205 napisał: I jeszcze pytanie, gb z poniższego linku różni się troche wyglądem od tego z oficjalnej strony Retro, ten ma jakies takie nacinki na boku, patrząc na niższą odrobinę cenę podejrzewam, że to wcześniejsza wersja, można śmiało brać? Tak to starsza wersja. Aktualnie do najnowszych dodawana jest w pełni stalowa prowadnica sprężyny. Ta w szkielecie z linku ma stalowy trzpień i aluminiową podstawę. Potrafi się to złamać Szkielety Retro pasują do EA bez większych problemów. Kwestia umiejętności bo nawet coś co pasuje można źle zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Szkielet Retro (zwykły lub split) pasuje idealnie do EA. Nic nie trzeba robić, wrzucasz i będzie grać. Wiem, bo mam EA na pełnym secie Retro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts