Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chyba miałem kiedyś coś podobnego. Żeby leciała woda, musisz odciągnąć (jakby rozsunąć) plastik, do którego mocowany jest ten "cumelek". Jedną ręką złap za rurkę w miejscu jej mocowania do plastiku a drugą za sam plastik i ciągnij w przeciwne strony. Sam "cumelek" powinien mieć już otwór - ściśnij go palcami w najszerszym miejscu przy wylocie.

Posted

Nic tam się nie odciąga :) Trzeba naciąć. Natnij wzdłuż widocznego łączenia odlewu. Chcąc się napić, zgryzasz końcówkę i ssiesz wodę z camela :icon_smile: Nie rób długiego nacięcia od razu, najpierw krótkie ale głębokie. Testuj i przecinaj do zadowalającego skutku.

Posted

Nic tam się nie odciąga :icon_smile: Trzeba naciąć. Natnij wzdłuż widocznego łączenia odlewu. Chcąc się napić, zgryzasz końcówkę i ssiesz wodę z camela :icon_smile: Nie rób długiego nacięcia od razu, najpierw krótkie ale głębokie. Testuj i przecinaj do zadowalającego skutku.

Może być i tak :) Sugerowałem się tym, że niegdyś miałem identycznie wyglądający ustnik w jakimś chińskim camelu, i tamten działał tak, jak opisałem :) Ale jak widać systemy są różne.

Posted (edited)

Nie zgadziłbym się z powyższymi teoriami. Tenże gumowy ustnik nie przecinasz, po prostu ściągasz go, a to co jest pod nim odciągasz i przez niego pijesz. To gumowe coś jest po to, by ustnik się nie zabrudził. No chyba, że lubisz pić z ziemią, gdyż grunt to zdrowie. Wtedy możesz równie dobrze wypierdzielić gumową nakładkę.

#edit.

Oczywiście to jest moja opinia w tymże temacie. Te droższe camelbaki mają coś podobnego, już naciętego, ale przede wszystkim mają osłonę, która zapobiega brudzeniu się.

Edited by WszystkoZajęte
Posted

Zdjęć nie ogarniacie :)

Na pierwszej fotce widać króciec ze zdjętym ustnikiem bez żadnego zaworka. Na trzeciej fotce widać ustnik gumowy założony na króciec. Koniec baśni o camelu.