Koyama Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Witam mam głupi problem :D ale wolę się dopytać znawców czy ten gumowy ustnik należy przebić/przeciąć? Jak tak to w jaki sposób by potem nie ciekło, czy ten gumowy "cumelek" jak ja to nazywam służy jako zatyczka i nie przebija się go? http://www4.zippyshare.com/v/19170449/file.html http://www4.zippyshare.com/v/18929814/file.html http://www4.zippyshare.com/v/53561935/file.html Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Chyba miałem kiedyś coś podobnego. Żeby leciała woda, musisz odciągnąć (jakby rozsunąć) plastik, do którego mocowany jest ten "cumelek". Jedną ręką złap za rurkę w miejscu jej mocowania do plastiku a drugą za sam plastik i ciągnij w przeciwne strony. Sam "cumelek" powinien mieć już otwór - ściśnij go palcami w najszerszym miejscu przy wylocie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Nic tam się nie odciąga :) Trzeba naciąć. Natnij wzdłuż widocznego łączenia odlewu. Chcąc się napić, zgryzasz końcówkę i ssiesz wodę z camela :icon_smile: Nie rób długiego nacięcia od razu, najpierw krótkie ale głębokie. Testuj i przecinaj do zadowalającego skutku. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Nic tam się nie odciąga :icon_smile: Trzeba naciąć. Natnij wzdłuż widocznego łączenia odlewu. Chcąc się napić, zgryzasz końcówkę i ssiesz wodę z camela :icon_smile: Nie rób długiego nacięcia od razu, najpierw krótkie ale głębokie. Testuj i przecinaj do zadowalającego skutku. Może być i tak :) Sugerowałem się tym, że niegdyś miałem identycznie wyglądający ustnik w jakimś chińskim camelu, i tamten działał tak, jak opisałem :) Ale jak widać systemy są różne. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 (edited) Nie zgadziłbym się z powyższymi teoriami. Tenże gumowy ustnik nie przecinasz, po prostu ściągasz go, a to co jest pod nim odciągasz i przez niego pijesz. To gumowe coś jest po to, by ustnik się nie zabrudził. No chyba, że lubisz pić z ziemią, gdyż grunt to zdrowie. Wtedy możesz równie dobrze wypierdzielić gumową nakładkę. #edit. Oczywiście to jest moja opinia w tymże temacie. Te droższe camelbaki mają coś podobnego, już naciętego, ale przede wszystkim mają osłonę, która zapobiega brudzeniu się. Edited May 23, 2014 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Mam taki sam, trzeba naciąć :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 jeżeli to chiński camel, to nic nie trzeba naciąć. :P to się zdejmuje i pod spodem jest ustnik. ustnik jest rozsuwany i z niego się pije. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Zdjęć nie ogarniacie :) Na pierwszej fotce widać króciec ze zdjętym ustnikiem bez żadnego zaworka. Na trzeciej fotce widać ustnik gumowy założony na króciec. Koniec baśni o camelu. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Ja tam dawno temu w podobnym dziadostwie nacinałem tę gumkę. :) Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted May 28, 2014 Author Report Share Posted May 28, 2014 Temat zamykam pytałem znajomych, okazało się że trzeba naciąć po odlewie jak wskazał kolega. To jest chińska niedoróbka :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts