gloomer Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Zauważyłem, że jeszcze nie ma tematu o nowych taktycznych kawaszach od Cymy dlatego pozwoliłem sobie go założyć. Sam nabyłem CM.040I i powiem, że naprawdę jest bardzo dobrze zrobiony. Wszystko sztywno złożone, risy nie drgną, magazynek sztywno siedzi w gnieździe a jedyny luz jest na kolbie ale to normalne w emkowych kolbach. Jeśli chodzi o osiągi to jest stabilne 430fps ale na razie nie strzelałem w terenie. Zapraszam do dzielenia się opiniami :). Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Czy da się wymienić ten ochydny chwyt pistoletowy na zwykły z AK ?Ten wygląda strasznie jak od M249 :D Jakiekolwiek luzy/gibanie się na połączeniu body-prowadnica kolby ? Jak z wykonaniem szyn ris ? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 3, 2014 Author Report Share Posted June 3, 2014 Da się na luzie bo ja taki montowałałem do zwyczajnego ak. Zero luzu a szyny są eleganckie. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 I jak tam użytkowanie tego kałaszka sam planuje go kupić w przeciągu miesiąca. Jest opcja kupić same szyny i podwójne suwadło gdzieś na necie. Jak myślicie ten kolimator będzie dobrze siedział na tej replice tzn czy muszka nie będzie go przysłaniać ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Szyny bez problemu kupisz bo sam zamawiałem, natomiast suwadła dwustronnego nie widziałem. Suwadło dwustronne myślę że jest chybionym pomysłem, wisząca repla na jednopunktowym zawieszeniu powoduje wbijanie się rączki przeładowania w oporządzenie lub w bebzol :teeth: U siebie pociąłem to i zrobiłem jednostronny :) Quote Link to post Share on other sites
316_Danny Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Kolego gloomer a czy mógłbyś coś powiedzieć na temat gearboxa w tej replice? Po zdjęciach z taiwangun widać że jest inny Ma czerwony tyłek (nie wierzę, że zrezygnowano z magnesów neodymowych bo to by był krok w tył) I inny cylinder (niemiedziany) Jestem ogromnie ciekawy jak sprawa wygląda z szczelnością układu i z podkładkowaniem zębatek. Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 verb007 gdzie i za ile takie szyny można kupić? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 http://airsoft.tiger111hk.com/p23042/CYMA-Lower-Aluminum-Handguard-For-AK-Series/product_info.html http://shop.ehobbyasia.com/cyma-ak-tactical-lower-aluminum-handguard-rail.html#.VAhlbKOTTKc Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 5, 2014 Author Report Share Posted September 5, 2014 Powiem tak. Czerowny tyłek silnika to chyba tylko wygląd bo dalej silnik jest bardzo mocny. Co do samego gb to na luzie wytrzymuje lipo 11.1 i daje niezłą kosiarkę. Szczelność układu jest ładna bo na stocku wychodzi 430fpsow po zmianie gumki na madbulla. Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Kupiłem ten wynalazek na promo w gunfire. Normalna cena mnie wcześniej straszyła ale ten model podobał mi się najbardziej. Przód z RIS-ami z body sztywne jak jedna bryła. Replika oprócz pinu ma dodatkową śrubkę pod celownikiem, która wszystko usztywnia. Kolba regulowana troszkę luźna ale już sobie z nią poradziłem. Wymieniłem gumkę na zieloną. Celność, zasięg i skupienie jak na stock bardzo dobre. Dokupiłem lipo 2000 mah i śmiga jak należy. Mróz -8 jej nie szkodzi, sprawdzone. Jedyne mankamenty to właśnie kolba oraz troszkę za długa dźwignia regulacji HU, trzeba przyszlifować bo suwadło lubi ją przesunąć. Obustronne suwadła mi nie robią, jestem praworęczny ale celuję na lewą. Do tego końcówki oblane są plastikiem, które łagodniej opierają się o bebechy Ogólnie wykonanie super, wg. mnie bardzo dobry zakup. Byłem miło zaskoczony jak rozpakowałem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 2, 2014 Author Report Share Posted December 2, 2014 (edited) To prawda. Replika jest wykonan na bardoz wysokim poziomie, i Cyma wskoczyła jeszcze wyżej. Ja przy używaniu lipo 11,1 2000mAh mam kosmiczna reakcje na spust. Ludzie, którzy biorą kawasza pytają się czy mam mosfeta w replice. Edited December 2, 2014 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
AREK99999 Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 (edited) A co z wersją L (CM040L) tej repliki chodzi mi głównie o zatrzask kolby czy jest ze stali bo znalowe szybko się łamią i nieda się ich CHYBA potem wymienić.No bo jak można się domyślić szyny i body jest zrobione tak samo i ztego samego materiału jak w replice wyżej wymienionej. Edited December 3, 2014 by AREK99999 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 6, 2014 Author Report Share Posted December 6, 2014 Przecież to normalny zatrzask kolby. Wczoraj Cymka przeszła bój i elegancko się sprawiła. Konfiguracja Guma MB czerwony z dystanserem typu H który jest w zestawie Precka guarder 6.02 Lipo 11,1 Redox 1400 20C Na singlu to istna maszyna zła :icon_biggrin:. Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 A podpowiesz mi jaką długość ma lufa, czy to 370 mm jak podają w specyfikacji? Jak wymieniałem gumkę zapomniałem zmierzyć. Czy wymiana na guardera wiele pomogła na skupieniu i zasięgu? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 15, 2014 Author Report Share Posted December 15, 2014 Ja i tak mam dłuższą precke bo zakryłem tłumikiem. Tak skupienie uległo poprawie. Quote Link to post Share on other sites
Mały Gościu Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 (edited) Witam, Czy jak zejdę do 330-350 Fps to dużo stracę w lesie? Chcę mieć do lasu i CQB. Model 040H. Edited January 20, 2015 by Mały Gościu Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 20, 2015 Author Report Share Posted January 20, 2015 Stracisz godność i honor... a skąd mamy wiedzieć takie rzeczy? Wszystko zależy od konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Wg. mnie w lesie stracisz wiele :) Do CQB kałach trochę za ciężki :) Szkoda go "psuć". Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 No cóż...pierwsza awaria kawacha. Zębatki lub tłok mi pofrunęly. Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 11,1 robi swoje :) Mój odpukać na 7,4 działa, a przebieg to pewnie ponad 10 tys. Okazja do większego tuningu :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Najlepsze jest to że ja w ogóle serią nie strzelam i podkusiło mnie puścić dwie serie :D. I skończyło się rumakowanie. Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Rozbierałeś już GB? Co tam faktycznie siedzi w środku i co się rozsypało? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 Nie rozbierałem bo mam jeszcze gwarancję więc zawiozę na serwis. Stawiam na tłok bo on jest full plasztyk fantasztyk albo na zębatkę tłokową :D. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 5, 2015 Author Report Share Posted February 5, 2015 Update po naprawie. Poszła zębatka srodkowa która straciła połowę zębów i tłokowa która straciła jeden ząbek. Wymienione od razu na shsy. Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Wymienione na gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts