Ventarion Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 (edited) Witam. Wczoraj kupiłem Kałacha i planuję kupić do niego kilka mid-capów. Znacie jakieś dobre magazynki, które się nie zacinają? Znalazłem kilka: http://www.specshop....roducts_id=3092 http://asg.warszawa....wkowy,4575.html http://www.specshop....roducts_id=3095 http://azteko.pl/cym...lek-p-4458.html http://azteko.pl/cym...omo-p-7755.html Czy każdy będzie współpracować z moją repliką? W związku z tym tematem ponowie moje pytanie o smarowanie mid-capów silikonem. Należy to robić? Edited June 9, 2014 by Ventarion Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Ja swoje RK-02 karmiłem czarnymi midami cymy z tworzywa. Wymagały podpiłowania ząbka zaczepu od dołu, ale później siedziały stabilnie. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Plumy pasują. Wafle za to nie pasują stylistycznie - wyglądają na wersje od kalibru 7.62, a nie 5.45 jak powinny być w AK-74. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 MAG wchodzi bez problemów, w midach Cymy trzeba podpiłować ząb na którym magazynek się zatrzaskuje, jak na zdjęciu poniżej. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Jest jakiś "przepis" na to ile trzeba spiłować, czy jakoś zauważę kiedy będzie dość? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Piłujesz niewiele, ale na tyle, by zatrzask magazynka dochodził do końca. Sprawdzaj co chwila, jak działa całość. Jak nie zatrzaskuje się odpowiednio, to piłuj dalej. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Być może kupię MAGi, może CYMki. Czy metal nie jest lepszy od plastiku (ta sama cena)??? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Zależy. Metalowy zatrzask magazynka to plus, ale mag za to jest cięższy. Kilka takich w ładownicach i zauważysz różnicę. Co do piłowania, najprościej jest wziąć hicapa z zestawu dla porównania i jednocześnie przymierzać do gniazda między drobnymi podpiłowaniami. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Skoro zaczep jest plastikowy to według mnie nie jest lepszy. Poza tym w sklepie redberet.pl, co jakiś czas pojawiają się midy Cymy plastikowe za 25 zł. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 (edited) Skoro cymki trzeba piłować, to rozejrzałem się za MAGami i znalazłem coś takiego Watro tutaj kupić, a co ważniejsze: czy dotrze mi bezproblemowo do Polski? @edit od razu mógłbym kupić replikę. Jak uważacie? Edited June 10, 2014 by Ventarion Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Sklep raczej zaufany, ale pamiętaj, że jak celnik zechce to dowali cło. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Właśnie, jak to jest z tym zaniżaniem wartości na fakturach, bo szukałem trochę po forum, ale dosyć niejasno jest to opisane??? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Jest tak, że jak Cię złapią to masz ciepło. Cło i podatek nie powinny wynieść więcej jak 30-50zł dla tych magazynków. O ile w ogóle na cło wejdą, bo wartość paczki jest niska. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Z takimi opłatami to samych magazynków raczej nie opłaca mi się zamawiać ;( A co gdybym do tego dowalił replikę??? 120$(replika)+30$(magi)+20$(przesyłka)...? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Łącznie podatek i cło powinny wyjść około 30 procent kwoty zamówienia (wliczając przesyłkę), tak się przynajmniej orientuję. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Cło to chyba 7% - policz sobie. Z resztą, jest temat o zamawianiu z zagranicznych sklepów i są ludzie, którzy się w tym specjalizują. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Idzie to jakoś zmniejszyć? Przynajmniej w nieznacznym stopniu? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Pewnie że idzie, tyle że to przestępstwo skarbowe, kraść można ale nie z koryta z którego świnie z Wiejskiej i ich stójkowi żrą. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Nath, jesteś geniuszem, lepszego określenia trudno byłoby użyć... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Przypominam że to temat o magazynkach a nie o omijaniu cła i innych opłat. Nastepne posty nie w temacie lecą do kosza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts