YoungZ Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Witam, czas zaopatrzyć się w coś lżejszego do CQB. Pistolet na razie odpada, więc poszukuję niedrogiej, dobrej strzelby z mocą odpowiednią do CQB. AGM 003 jest ponoć bardzo dobry, ale za nic nie mogę tego znaleźć w sklepach. Ba, są, tyle że niedostępne. Są jakieś ciekawe zamienniki w cenie <50zł ; 150zł > ? Quote Link to post Share on other sites
marcepan222 Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 są. proca Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Strzelby GFG, do cqb o wiele fajniejsze niż AGM Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Jak niema jak jest... http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=454 są. proca Śmiej się śmiej ale ja na ostatnią strzelankę wziąłem proce. Kulkami 0.40 dawało radę trafić na 30 metrach człowieka. Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted June 13, 2014 Author Report Share Posted June 13, 2014 Strzelb od GFG jest sporo. Czytając opinie np. na gunfire to mam mieszane odczucia - dana strzelba ma np. dwa pozytywne komentarze 5/5 i 2 negatywne 1/5 v 2/5 - bo odpada rączka itd. itp. Jakieś konkretne modele ? Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Jak niema jak jest... http://zbrojownia.li...products_id=454 Tam też jest "oczekiwanie na dostawę". Co do opinii na stronie sklepu - często nie ma co się nimi przejmować, gdyż nie wiemy przez jakie osoby są one wystawiane. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 ^ No to szkoda bo wczoraj jeszcze nie było słowa "brak". Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 (edited) Fakt, nie wiemy kto pisze te opinie pod produktem, ale mimo wszystko wpływają na to, czy kupimy czy nie. Bardziej lub mniej ale wpływają. Mógłby ktoś polecić jakiś konkretny model od GFG ? Edited June 14, 2014 by YoungZ Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 (edited) Nie wpływają bo trzeba wyjść z założenia, że te opinie mogą być pisane przez właściciela sklepu, pracownika sklepu lub kogoś z rodziny wyżej wymienionych. Edited June 14, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 Te negatywne również ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Negatywne mogą być wystawione przez konkurencje (szczególnie gdy dotyczą produktów dostępnych tylko w jednym sklepie, a tak jest ze strzelbami GFC - są dostępne tylko na GF i w tym drugim sklepie, który jest młodszym bratem GF, lub dotyczą obsługi sklepu). Tak, wiem - to brzmi jak teoria spiskowa, ale każdy ocenia wg siebie, a ja w całym mym życiu wystawiłem chyba dwa komentarze na stronie sklepu (Allegro nie liczę bo tam jest inny system) i jakoś nie chce mi się wierzyć by inni walili drzwiami i oknami by te opinie wystawić. Zawsze jak przychodzi mail z prośbą o wystawienie komentarza to sprawę odwlekam bo uważam, że dwa dni posiadania repliki to za mało by ją obiektywnie ocenić. Odwlekam aż w końcu zapominam o sprawie. Dlatego też uważam, że nie warto wierzyć opiniom na stronie sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Foley11 Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Mam GFG27, do CQB polecam jak najbardziej. Zasięg nie powala, ale w budynkach spokojnie wystarcza ;) Quote Link to post Share on other sites
YoungZ Posted June 17, 2014 Author Report Share Posted June 17, 2014 Jeśli chodzi o CQB to ilość kulek wystrzeliwanych podczas pojedynczego wystrzału ma znaczenie ? Lepiej 3, jedna, czy w ogóle nie ma to znaczenia ? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 (edited) Lepiej 3, jedna, czy w ogóle nie ma to znaczenia ? Znaczy, lepiej żeby przynajmniej jedna leciała :icon_razz: Jak dla mnie trzy kulki są lepsze niż jedna, trochę rozrzutu jest, więc jakaś mała przeszkoda może zatrzymać jedną, drugą, ale trzecia już doleci do celu. No i bardziej shotgunowy feel to też plus. Edited June 17, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Jeśli chodzi o CQB to ilość kulek wystrzeliwanych podczas pojedynczego wystrzału ma znaczenie ? Lepiej 3, jedna, czy w ogóle nie ma to znaczenia ? W CQB lepiej sprawdzają się shoty strzelające trzema kulkami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts