MrCiastko Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Mam mały dylemat. http://gunfire.pl/product-pol-1152204627-Replika-karabinka-CM16-MOD0-tan.html a http://gunfire.pl/product-pol-1152203172-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-A04-Half-Tan.html Możecie mi coś o nich powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 G&G lepsze, ale plasticzane. Specna gorsza ale nie jest zła, z metal body, z szybkązmianą sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Znaczy mi tam bez różnicy czy bd szybka wymiana sprężyny czy nie bo do CQB mam już replikę a teraz szukam odpowiedniej na tereny otwarte Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 To bierz specnę. Bardziej podatna na tuning, ale kultura pracy będzie gorsza (czyt. głośniejsza repla) Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Specna którą rozbierałem (kupiona nowa) miała w środku opiłki alu, była sucha jak pieprz- aby było nasmarkane smarem miedzy cylindrem a kostka stykową, a na zębatkach była tylko jedna podkładka (latały jak cholera) + do tego replika po wyjęciu z kartonuf replika nie miała dystansera. Tak to z wyglądu fajna, ale jeśli nie potrafisz rozbierać gb lub nie chcesz jej dawać komuś do zrobienia to chyba lepsze będzie dżi n dżi. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Ja bym bardziej brał specnę niż g&g, ze względu choćby na większy potencjał tuningowy - g&g nie lubią jak się w nich grzebie. No i w g&g masz plasticzany korpus, a w specnie całkiem ładnie wykonany metalowy. O samej specnie szkrobnąłem tekst, może rozwieje Twoje wątpliwości :) część 1 i część 2. Niestety pierwsze co w niej trzeba zrobić po wyjęciu z pudełka to rozebranie, przeczyszczenie i złożenie ponownie - taki jej chiński urok ;). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 (edited) Xenon, True story. Specna tylko dla grzebaczy. Edited June 15, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 A ja powiem tak- głośna cholera, ale działający BC mi to wynagradza. Część gb można nasmarować po wyjęciu samej sprężyny. Poza tym- wiele zależy, jak chińczyk poskłada ;) Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Ja bym bardziej brał specnę niż g&g, ze względu choćby na większy potencjał tuningowy - g&g nie lubią jak się w nich grzebie. No i w g&g masz plasticzany korpus, a w specnie całkiem ładnie wykonany metalowy. O samej specnie szkrobnąłem tekst, może rozwieje Twoje wątpliwości :icon_smile: część 1 i część 2. Niestety pierwsze co w niej trzeba zrobić po wyjęciu z pudełka to rozebranie, przeczyszczenie i złożenie ponownie - taki jej chiński urok :icon_wink:. Poczytałem sobie Troszku nie i troszku czuje zniesmaczenie do Specny. A jeśli chodzi o G&G wiecie co tam w bebechach słychać ? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Wszystko fajnie działa, ale nic nie stuningujesz- chyba, że całe gb wymienisz. Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 No właśnie a jak bym kupował teraz repkę na tereny leśne to od razu mocny tuning byłby. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 To lepiej Specne, bo i tu i tu gearbox leci do kosza, a w Specnie przynajmniej korpus metalowy. Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 Okey czyli jednak specna. No to jutro robimy duże zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts