ThePlacek2010 Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Witam. Rok temu zakupiłem M4A1 firmy BOYI (BI-3981) ze strony taiwangun.com. Niestety ciągle miałem z nią problemy np. zatykająca się lufa, ruszający się front, gumka hop-up, która po 1 imprezie jest do wymiany, cięgle odkręcająca się kolba i wiele innych. Po wielu próbach doprowadzenia jej do perfekcji - zrezygnowałem. Teraz uzbierałem trochę kasy i mam zamiar kupić coś nowego. Mogę wydać do 1200 zł. Poradzicie mi coś? Moje wymagania: -daleki zasięg -moc +-430 FPS -szyna ris pozwalająca na łatwy montaż oporządzenia -dobrą celność -metalowe body -szybostrzelność -bezawaryjność Jestem otwarty na propozycje. Każdy karabin mi się podoba oprócz G36. Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam Paweł Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 To właściwie wszystko- emki I klasy, kałachy E&L, wszystko. Na twoim miejscu celowałbym w kałacha e&l, tylko, że w zwykłej wersji nie podebniesz za dużo akcesoriów. Z emek to g&p, kwa. Link to post Share on other sites
ThePlacek2010 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 A może złożę karabin z poleconych części. Polecacie jakieś ( tylko żeby pasowały do siebie) ? Mam jeszcze pytanie: z czego składa się karabin? Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Ogólnie? Body (całe), lufa wew., komora hopsiup, gumka, dystanser, gearbox, silnik, prawie metr kabla, magazynek i ew. inne taktyczne wibratory. Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 (edited) Od zera na nowych częściach nic ciekawego nie złożysz. Kup sobie jaką bazę i po troszku ją modyfikuj. Od siebie polecam gietę Aresa/ umarex, kałaszka lct/e&l/real sword, mp5 src, emki g&p, kwa, od bidy king arms. Emki celowo na końcu, bo są to kapryśne repliki. Możesz celować teź w coś rzadziej spotykanego, typu p90, l85 ics itd. Edited June 15, 2014 by Nitro Link to post Share on other sites
ThePlacek2010 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 A dało by się zmodyfikować mojego Boyi`a (full metal)? Wydałem na niego 700zł i teraz żałuję Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Nie warto. Zrób go, żeby działał i sprzedaj. Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 @Nitro- on nie chce giety. W cenie do 1200, to kałach E&L, zmienias gumkę hopsiup i jazda. Z emek to najlepiej KWA, ale ona zewnętrznie kuleje. Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Polecam to co miałem, lub macałem, i wiem że spelni jego oczekiwania. Co wybierze, to już mi koło tyłka lata. Poza tym podałem też inne warte uwagi pozycje. Emki są kapryśne, znalowe, i w ogóle bee. Link to post Share on other sites
ThePlacek2010 Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 A z maszynowych do 2500zł jaki polecacie? Dzięki za wcześniejsze odpowiedzi :icon_mrgreen: Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 (edited) Pkm, bo w większości stalowy. Resztę da się dorobić, dokupić by był total koszer. Repliki typu m249 odpuśc bo to kupa złomu, znaczy się znalu. Pęka, i rozpada się w rękach. Edited June 15, 2014 by Nitro Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 RPK LCT, pomimo wyglądu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts