Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK416 VFC vs. M4 KWA lub G&P

Recommended Posts

Witam

Po swoich doświadczeniach z kwa mam bardzo dobre odczucia lecz czegoś mi brakuje i właśnie kusi mnie na zmianę repliki czytałem o HK416 od VFC ma świetne wykonanie czego oczekuje oraz bębechy są średnie chodź da się wymienić interesuje mnie standarowe jak na ten moment 450fps i koło 60 m skutecznego zasięgu.

Mój budżet da radę na p

Pokryć kwotę kupna i tuningu.

Tylko co jest bardziej opłacalne na ten moment nie interesuje mnie 1111111 fps tylko wyglada i średnia moc z dobrym zasięgiem :)

Sorrki jestem na tel i nie moge edytować.

Pozdrawiam.

Przeczytałem i nie zrozumiałem o co Ci chodzi. Klawiatury telefonów dysponują takim czymś jak przecinki... a już na pewno pozwalają na zastosowanie właściwej, zrozumiałej składni i polskiego słownictwa! :icon_confused:

Edited by Powała

No wiem wiem :icon_smile: sorrki

Głownie chodzi czy HK bedzie dobrym wyborem i nada sie pod tuning 450 fps oraz 60 m z lipo 7,4 i czy bedzie wytrwały jeśli bie to wiadomo ze lepiej m4 od kwa albo G&P

W tym dziale masz temat poświęcony tej replice. Z tego co pamiętam można zrobić taki tuning (o tym poczytasz już więcej w dziale poświęconym tuningowi replik).

Edited by OFF

KWA-syf z zewnątrz, prosty tuning "na armatę" (450-500) wewnątrz (i niestandardowe body, coś pękniesz albo urwiesz i będzie zdrowa rzeźba).

G&P-ładne z zewnątrz, niezłe wewnątrz,tuning na 450-500 droższy niż KWA,ale do zrobienia w rozsądnych pieniądzach.

VFC-piękne z zewnątrz, doskonałe odwzorowoanie, miernota w środku, przy mocnym tuningu cała pneumatyka do wymiany.

Reszta w stosownych tematach.

450 fps i przyzwoity zasięg to można na boyi wykręcić :) 7.4 to też żadne wyzwanie. Szkielety typu g&p, vfc mogą nie lubić się z m140 ew. 130, ale na m120/m125 powinno ładnie działać.

Swoja drogą po przesiadce z kwa będzie cie czekać zdziwienie

Edited by Erkiii
  • 5 weeks later...

Pod 450FPS można podejść nawet na m120, ale w emkowatych raczej będzie bardzo ciężko, pomijamy KWA.

Jeżeli chcesz HK od vfc, bo ci się podoba, to sobie kup, zrobisz tuning i nie będziesz miał na co narzekać, ewentualnie na koszta, bo sama replika to 1700zł a tuning też może te 400-500zł pochłonąć.