GRO9NO Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Zakładam z kolegami drużynę asg .Teraz gramy praktycznie codziennie i zużycie kulek jest spore. W jakich hurtowniach lub sklepach opłaca się kupować kulki 0,25g?Oczywiście chodzi o kulki dobrej jakości :) Link to post Share on other sites
Powała Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 (edited) Jesteś w dobrym dziale, poczytaj tematy o sklepach. To nie boli... :icon_biggrin: Edited July 17, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
GRO9NO Posted July 17, 2014 Author Report Share Posted July 17, 2014 Poczytałem ,poszukałem i nie znalazłem nic tzn. kulek w niższych cenach niż aktualnie kupuję. Mam pytanie do ludzi współtworzących drużyny asg. Czy składacie się na kulki raz na jakiś czas czy każdy kupuję według własnego zapotrzebowania? Zastanawiam się nad kupowaniem bezpośrednio u producenta. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 W mojej ekipie raczej nie praktykujemy składania się na kulki (co innego wspólne zamówienia celem obniżenia kosztów przesyłki). Załóż konto drużynowe na GunFire - będziecie mieli 10% zniżki. Co prawda obecnie chyba nie ma na GF kulek, które mógłbym z czystym sumieniem polecić, ale 10% zniżki zawsze warto mieć. Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 (edited) pejoty i kulki gunfire (rockets) to masówki - te kulki zawsze będą, do tego w przeciwieństwie do innych można je wyłapać w paczkach 10, 20kg więc zawsze wyjdą taniej. Edited July 17, 2014 by Erkiii Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 To ile ton chcesz zamówić, że bierzesz od producenta? Link to post Share on other sites
Said Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Kolega pomylił pojęcia. chciał zapytać o sklepy a nie hurtownie. Hurtownia osobie fizycznej nie sprzeda. Ot całe zamieszanie. Link to post Share on other sites
Powała Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 (edited) (...) Co prawda obecnie chyba nie ma na GF kulek, które mógłbym z czystym sumieniem polecić, ale 10% zniżki zawsze warto mieć. Mareczku, ciut się mylisz, trochę jest. Nawet G&G się pojawiły. Brakuje najpopularniejszych wagomiarów, asortyment lekko ubogi jak na razie ale już można co nieco wybrać. Teraz po przeprowadzce będą mieli dostawy, więc można oczekiwać poprawy zaopatrzenia. Edited July 18, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 A to każdy w teamie ma repliki tej samej mocy itd. że chcesz kupować całą paczką? Ilu Was tam jest? Link to post Share on other sites
Said Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Mi to bez różnicy czy strzelam 0.20 czy 0.25 . I tak je zwiewa po jakiś 40 metrach więc kupuje te tańsze. Zawsze G&G. Miałem rocetsy pro i różnicy może w strzałach nie było ale za to były w podawaniu. Link to post Share on other sites
GRO9NO Posted July 18, 2014 Author Report Share Posted July 18, 2014 Generalnie większość drużyny ma repliki podobnej mocy. Nie chodziło mi o producenta kulek w chinach tylko dystrybutora na Polskę, mój błąd. W drużynie jest około 20 osób. Z rabatem na gunfire opłacałoby się kupić rocketsy w paczkach 25kg ,ale one są słabe jakościowo tzn. strasznie się zacinają. Napisałem maila do dystrybutora kulek Dum Dum odnośnie współpracy z drużynami asg. Link to post Share on other sites
Said Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 A DUM DUM myslisz, że lepsze? To samo co rocketsy. Prawda jest taka, że lepiej dopłacić do G&G. Z tymi kulkami nigdy nie ma problemów. Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Z drugiej strony, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście i schodzą wam takie ilości to może czas przesiąść się na low/real-cap'y. Na dłuższą metę możecie wyjść na plus. A pieniądze nie będą leżały na ziemi po jednorazowym użyciu. Link to post Share on other sites
GRO9NO Posted July 18, 2014 Author Report Share Posted July 18, 2014 (edited) Ale Dum Dum nie zacinają mi się w replice ,a rocketsy już tak. To jeszcze nie czas na low-capy i real-capy :icon_razz: .Duże zużycie kulek wynika z codziennych strzelanek ,które są dość dynamiczne :icon_smile: Znacie jakąś alternatywę dla dum dum i rockets? Edited July 18, 2014 by GRO9NO Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 G&G - jedyne, które mnie nie zawiodły (aczkolwiek DD nie próbowałem). Link to post Share on other sites
GRO9NO Posted July 18, 2014 Author Report Share Posted July 18, 2014 Niektórzy mówią ,że DD są jak G&G. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Niektórzy mówią, że DD to to samo, co Rocketsy, a Rocketsy napewno nie są tym samym co G&G. Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Już niejedna osoba pisała o zacinkach w magach na Dum Dumach. O zacinkach na GG nie słyszałem nigdy... Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Dopóki nie wywalacie tych kulek tonami i również ich w takich ilościach nie zamawiacie, to nie ma co liczyć na większe zniżki niż teamową gf lub stałego klienta w innym sklepie :F. Link to post Share on other sites
White1981 Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Jeszcze Guardery są dobrej jakości, ale na waszym miejscu zastanowiłbym się czy idziecie w cenę czy jakość. Cena - Rockets Jakość - G&G Pomiędzy nimi jest kilka marek, ale większość jakościowo jest zbliżona do Rocketsów niż do G&G. Link to post Share on other sites
fonker Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 militaria.pl Link to post Share on other sites
mike88 Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 (edited) może jakiś ewenement :icon_smile: ale u mnie DD 0,25 się nie tną, PJ też nie, a cena niższa niż GG używam na różnych lufach i strzelając na 30-40m różnicy nie ma, więc biorę co tańsze Edited October 23, 2014 by mike88 Link to post Share on other sites
Recommended Posts