Fishbonee Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Hej, Ma ktoś to? Używa? Macał? http://www.taiwangun.com/8-5-key-mod-handguard-rail-sand-acm?from=listing&campaign-id=19 Cena ładna, a nie powiem że mimo sceptycznego podejścia do frontów typu keymod ostatnio zaczęły mi się dziwnie podobać :D. Dziwi mnie jednak brak dostępnych do niego szyn (za to widziałem je na ebairsofcie). Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Jutro powinna do mnie dotrzeć paczka z tym frontem (tylko czarnym i dłuższym :) więc napiszę co i jak - też szukałem informacji ,ale nikt na ich temat się nie wypowiada... ciekawe czemu :D Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Kolega założył ACM-owski front NSR 13,5 cala do swojej M16. Mówi, że bardzo dobrze zrobiony, lekki front, są nawet oznaczenia. Jego instalacja też jest bezproblemowa, przez co samemu zaczynam się nim interesować. A szyny są, trzeba tylko poszukać: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5337 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5335 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5336 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Ja bym z szynami uwazal, bo sa dwa standardy szyn do keymodow i nie sa kompatybilne. Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Front chwalę sobie bo jest gładki, a nie lubię drapać rękawiczek szynami. Aby przykręcić go muterką, musiałem zrobić dłuugi nasadowy klucz z aluminiowej rury. Dytac na PTW może wyglądać np tak: Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 A tak będzie wyglądać 13,5":) Ja akurat mam NSR od Madbull'a i leży świetnie. Szyna to właśnie Dytac. Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 No więc tak, front wczoraj dotarł ale jestem z niego średnio zadowolony. Po pierwsze nie wiem czy to wina tego konkretnego egzemplarza, ale na M4 GBB AGM i WA nie mogłem zamontować tego frontu bez modyfikacji - mianowicie po dokręceniu front blokował się o pół obrotu od "miejsca docelowego", czyli górny RIS był na boku repliki a nie na górze ;/ To na szczęście dało się naprawić w 10 minut, gorszym problemem jest to, że górna szyna jest o prawie 1 mm wyższa niż szyna na AGM i WA przez co mam "schodek" między frontem a body. (na zdjęciu wydaje się, że więcej niż 1mm ponieważ body miesza się z dywanem :icon_biggrin: ) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Ktos instalowal panele z szynami do tych acm keymodow? Jakie pasuja? Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 te keymody lepiej wyglądają na krótszych emkach. Swoją droga coś poza szynami ris na te keymody wejdzie? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Popatrz tu: http://www.knightarmco.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=10 Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 (edited) Widział może ktoś gdzieś (polska/zagranica) te szyny dostępne najlepiej 9 cali. Pozdrawiam /Edit: Właśnie sprawdziłem dodali te szyny na TG :P Edited December 11, 2014 by Wintar Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 (edited) Ponawiam pytanie o to czy ktoś do tych chińskich keymodów od Krakmana dokładał jakieś szyny boczne/dolne etc. i ewentualnie które pasują. Edited January 13, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Dzisiaj otrzymałem swój front keymod 13" z Azteko (ostatni czarny egzemplarz) i też mam "schodek" między szynami w Specnie. Ktoś wie czy te chińskie kopie NSR mają tak samo? I pytanie czy "oryginalne" Dytac mają podobnie. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 (edited) Jak widać na moim zdjęciu, schodka nie ma (Dytac na PTW). Ale ogólnie jest problem. W tym modelu (URX 4) ścianka ma aż 3 mm grubości. Przez co nie pasują flat panele, które są montowane na wcisk, a nie za pomocą nakrętek. Model Bravo jest już dostosowany do paneli - ma nawet wcięcia, ale wizualnie nie jest to kopia KAC URX 4... Te ACM (KAC URX) z Azteko też mają grube ścianki. NSR już trzymają wymiar. Edited February 4, 2015 by roos Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 (edited) To nie jest błąd że te UXRowe szyny mają ścianki 3mm, ale według specyfikacji Keymoda otwory powinne być ścięte pod kątem. Trochę więcej szcegółów na ten temat można doczytać tutaj: http://www.popularai...irsoft-products Czyli już Dytac skopał, a reszta tylko powiela ich błąd. Dalej jednak nie rozumiem tej górnej szyny. Nie chcę zamawiać specjalnie szyny Dytac tylko by to sprawdzić, ale aż mi się nie chcę wierzyć że zamiast skopiować je 1:1, podwyższyli szyny. Dlatego zastanawia mnie jedna rzecz - czy w PTW szyna jest na identycznej wysokości co w standardzie Marui? Bo widzę że Dytac produkuje osobne szyny UXR dla Marui i PTW. Czy różnicą między nimi jest tylko gwint? U mnie wygląda to tak: Edited February 4, 2015 by matrigs Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Mam pytanie: Czy ta szyna http://tnij.org/szynakm będzie pasowała dobrze do ekmki od EA, czy będzie szpara/nierówność górnej szyny ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Odświeżam temat.Przy dokręcaniu brakuje mi jakiś kawałek żeby zgrać risy razem ze sobą.Jakiś patent ?? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Szpara jest czy jest nie osiowo? Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 (edited) Odświeżam temat.Przy dokręcaniu brakuje mi jakiś kawałek żeby zgrać risy razem ze sobą.Jakiś patent ?? albo podkładki (to jest gwint drobnozwojny to nie powinno znacznie oddalić szyny od body) albo kontra z drugiej strony np. tłumikiem - ja tak zrobiłem i całkiem fajnie (moim zdaniem) to wygląda: i wbrew temu co widać nie trzyma się to na montażu eotech-a tylko właśnie na kontrze tłumikiem. Edited September 16, 2015 by GuloGulo Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 No właśnie już dostałem info że podkładki i dałem radę ale dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
dik89 Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Mógłbyś napisać, co to za krótka szyna ris, na której trzyma się rączka?(chodzi mi o jej kompatybilność z Twoim KeyModem). Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 ACM :) kupiłem w taiwangun-ie za 26 zł z groszami, ale teraz nie mogę znaleźć, więc mogą już nie mieć. Mówiąc szczerze, trochę się bałem czy będzie pasować, ale psuje idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
bd_dziku Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Witam właśnie dotarł do mnie acm-owski keymod do mojej m4 i mam 2 problemy. - po dokręceniu górna szyna znajduje się o połowę obrotu poza miejscem docelowym - po rozebraniu starego ris i założeniu keymoda strasznie lufa w środku latała, zauważyłem że była jeszcze tam część "taki grzybek" który stabilizuje lufę jednak z nim jak założę keymod nie dochodzi on do body. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10237 Potrzebujesz tego aby risy się pokrywały. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Oczywiście - ubertaktyczne podkładki za 30 zyla :) A wytnij je sobie sam z butelki pet albo z wieczka puszki po kukurydzy - będziesz miał satysfakcję i 30 zyla na oranżadę albo kilo kulek :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts