Powała Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Mykail, zerknij na to. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 Mykail, zerknij na to. Świetne ! :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 Nie moge edytować poprzedniego. Zapytam jeszcze raz: Na co mam patrzeć przy zakupie RK abym nie kupił jakiegoś leżaka magazynowego a w miarę aktualną wersję? Czy RK-01 od RK-01W różni tylko przednia okładzina? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Mind Fuck jak w Incepcji, już nie ogarniam ile równoległych tematów o RK idzie o.0 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 RK od RK W różni się tylko drewnem. Nie dostaniesz leżaka magazynowego. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 I to chciałem wiedzieć bo znalazłem info od Dread'a o zielonych bateryjkach, bitych numerach, przeźroczystych komorach, itd. ale to było w 2012 roku. Dlatego pytałem, czy to dalej aktualne. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 (edited) Nie możliwe, RK schodzi w tym kraju szybciej niż Crocksy z Lidla. O ile kupujesz w normalnym sklepie to leżaków nie wylapiesz. Edited August 6, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 Gunfire. Dobrą promke mają. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Gunfire. Dobrą promke mają. Co to jest "promka" :icon_question: :icon_exclaim: :icon_eek2: Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 @Powała :D Taka dzisiejsza młodzież. Małe wytłumaczenie promka = promocja. Oczywiście jeśli dobrze zrozumiałem. @Mykail jeśli znajdziesz w gunfire interesujący model to bierz ;). Sklep dobry tylko teraz ma problemy w wysyłce. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 (edited) Dostaję swędzącej wysypki na tę "nowomowę" :icon_exclaim: :icon_evil: Myk, pocz sob ten tem http://forum.wmasg.p.../page__st__1080 bę wszy wie... (tłumacznei na język dla ludzi: Mykail, poczytaj sobie ten temat (...) będziesz wszystko wiedział...) :icon_wink: Edited August 7, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Dostaję swędzącej wysypki na tę "nowomowę" :icon_exclaim: :icon_evil: Myk, pocz sob ten tem http://forum.wmasg.p.../page__st__1080 bę wszy wie... (tłumacznei na język dla ludzi: Mykail, poczytaj sobie ten temat (...) będziesz wszystko wiedział...) :icon_wink: Mnie też wkurzają te nowomowy - aż się myślozbrodnie popełnia (aczkolwiek nie przeciw partii, a przeciw autorowi) czytając te dziwne słowa. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 7, 2014 Author Report Share Posted August 7, 2014 Dzięki Panowie za pomoc. Wcale tak dużo nowomowy nie używam. Myślałem, że 'promka' to znane 'zdrobnienie' :) Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 (edited) No i dostałem swoją suczkę. Niestety po dokładnych oględzinach i sprawdzaniu wszystkiego magnesem (<-tutaj magnesowa mapka), okazało się, że jeden element plastikowy jest pęknięty (<-katalog z większą ilością fotek). Nie wiem co to za element bo w instrukcji go nie ma (do wglądu dla zainteresowanych) ale wygląda jakby klinował komorę HU o przód komory zamkowej. Czy mam wymieniać czy to nic istotnego i karabinek bez tego pociągnie? Dodatkowo widać na zdjęciach w folderze, że ktoś nieumiejętnie używał śrubokręta i to mogło spowodować pęknięcie. Znak śrubokręta znajduje się w łezce tego plastikowego regulatora HU, tego z miarką i cyferkami, który odchylam poniżej. Ślad jest po jego prawej stronie. Edited August 19, 2014 by mykail Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Możesz go zastąpić nawet kamieniem. Byle on, albo coś innego dociskało komorę do gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 (edited) Warto w takim razie to odsyłać czy można zignorować z zamysłem wstawienia tam czegoś trwalszego? Strzelanka idzie pod Krakowem i chciałbym potestować to cacuszko ale nie chciałbym potem pluć sobie w brodę, że mogłem oddać, kiedy już coś się stanie i będzie za późno. Czy żadne siły nie działają na ten kawałek plastiku? Przecież sprężyna udeża wewnątrz GB...Możliwe, że to pękło podczas kiedy serwisanci testowali karabin w sklepie? Edited August 19, 2014 by mykail Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Podjąłbym na Twoim miejscu próbę reklamacji, ale może być nieskuteczna. Po prostu zarzucą Ci, że to Ty dokonałeś tych "zniszczeń". :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 A ja bym do nich napisał, udokumentował uszkodzenie zdjęciem i zapytał co proponują w związku z tym. Czasem dla obu stron korzystniej będzie wydać jakiś bon na 20 zł czy przesłać paczkę kulek jako rekompensatę, zamiast wysyłać replikę w tą i z powrotem. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Słuchaj się hindusa, dobrze pisze. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Ten element to klocek L, weź nie szalej tylko go wyciagnij i sklej cyjnoakrylem. Gdybym mial z takiego powodu wysyłać replikę na gwarancję to chyba bym się najprościej w świecie przyznał że nie potrafie sobie poradzić z taka pierdółką. Dodatkowo pod klockiem L masz sprężynę która też robi za docisk komory do GB. Możesz jeszcze tą sprężynkę rozciągnąć dla zwiekszenia parcią komory na szkielet GB. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Ten klocek w sumie to możesz z powodzeniem zastąpić mocniejszą sprężyną dociskającą, lepszy efekt. Przyciąć jakąś starą z repliki, wyjąć ze starej parasolki itd itp i o klocek nie będziesz się musiał martwić. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 20, 2014 Author Report Share Posted August 20, 2014 (edited) Klocek potrafie skleić. Nie róbmy sobie jaj. Już prawie ją całą rozłożyłem na części. Martwi mnie tylko, że skoro to było złamane to nie wiadomo co jeszcze może być. Mam pewną wątpliwość co do istnienia śrubki na imbus, która trzyma lufę wewnetrzną, która to lekko chodzi góra dół. Dziś chyba wyjmę HU i GB i popatrzę dokładnie. Edited August 20, 2014 by mykail Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 21, 2014 Author Report Share Posted August 21, 2014 Czy ktos mógłby mi powiedzieć, czy wszystko co powinno być stalowe jest stalowe? A może to jakiś mieszaniec? Klik Ze ZnAlu są obsada kolby z zaczepem, obsada lufy, podstawa szczerbinki z zawiasem dekla, lufa zewnętrzna, dźwignia przeładowania, zatrzask pokrywy, przedni celownik z atrapą rury, obsada dolnego łoża, język spustowy, szyna boczna jaskółka, szczerbinka (ta mała z dwoma położeniami). Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 (edited) Panowie, możecie pomóc? Czy zostałem, lekko mówiąc, nabity w butelkę? Edited August 23, 2014 by mykail Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Jeez, nie panikuj. Kupiłeś wersję ZnAlową, ja bym się cieszył, że cokolwiek jest ze stali. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts