Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika do ~500zł, przeznaczenie: plener/hala

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dostaję swędzącej wysypki na tę "nowomowę" :icon_exclaim: :icon_evil:

Myk, pocz sob ten tem http://forum.wmasg.p.../page__st__1080 bę wszy wie...

(tłumacznei na język dla ludzi: Mykail, poczytaj sobie ten temat (...) będziesz wszystko wiedział...) :icon_wink:

Mnie też wkurzają te nowomowy - aż się myślozbrodnie popełnia (aczkolwiek nie przeciw partii, a przeciw autorowi) czytając te dziwne słowa.

• 2 weeks later...

No i dostałem swoją suczkę. Niestety po dokładnych oględzinach i sprawdzaniu wszystkiego magnesem (<-tutaj magnesowa mapka), okazało się, że jeden element plastikowy jest pęknięty (<-katalog z większą ilością fotek).

Nie wiem co to za element bo w instrukcji go nie ma (do wglądu dla zainteresowanych) ale wygląda jakby klinował komorę HU o przód komory zamkowej.

Czy mam wymieniać czy to nic istotnego i karabinek bez tego pociągnie?

Dodatkowo widać na zdjęciach w folderze, że ktoś nieumiejętnie używał śrubokręta i to mogło spowodować pęknięcie. Znak śrubokręta znajduje się w łezce tego plastikowego regulatora HU, tego z miarką i cyferkami, który odchylam poniżej. Ślad jest po jego prawej stronie.

8AdZwJL.jpg

Afcfvbd.jpg

Edited by mykail

Warto w takim razie to odsyłać czy można zignorować z zamysłem wstawienia tam czegoś trwalszego? Strzelanka idzie pod Krakowem i chciałbym potestować to cacuszko ale nie chciałbym potem pluć sobie w brodę, że mogłem oddać, kiedy już coś się stanie i będzie za późno.

Czy żadne siły nie działają na ten kawałek plastiku? Przecież sprężyna udeża wewnątrz GB...Możliwe, że to pękło podczas kiedy serwisanci testowali karabin w sklepie?

Edited by mykail

A ja bym do nich napisał, udokumentował uszkodzenie zdjęciem i zapytał co proponują w związku z tym. Czasem dla obu stron korzystniej będzie wydać jakiś bon na 20 zł czy przesłać paczkę kulek jako rekompensatę, zamiast wysyłać replikę w tą i z powrotem.

Ten element to klocek L, weź nie szalej tylko go wyciagnij i sklej cyjnoakrylem. Gdybym mial z takiego powodu wysyłać replikę na gwarancję to chyba bym się najprościej w świecie przyznał że nie potrafie sobie poradzić z taka pierdółką.

Dodatkowo pod klockiem L masz sprężynę która też robi za docisk komory do GB. Możesz jeszcze tą sprężynkę rozciągnąć dla zwiekszenia parcią komory na szkielet GB.

Klocek potrafie skleić. Nie róbmy sobie jaj. Już prawie ją całą rozłożyłem na części. Martwi mnie tylko, że skoro to było złamane to nie wiadomo co jeszcze może być. Mam pewną wątpliwość co do istnienia śrubki na imbus, która trzyma lufę wewnetrzną, która to lekko chodzi góra dół. Dziś chyba wyjmę HU i GB i popatrzę dokładnie.

Edited by mykail

Czy ktos mógłby mi powiedzieć, czy wszystko co powinno być stalowe jest stalowe? A może to jakiś mieszaniec? Klik

Ze ZnAlu są obsada kolby z zaczepem, obsada lufy, podstawa szczerbinki z zawiasem dekla, lufa zewnętrzna, dźwignia przeładowania, zatrzask pokrywy, przedni celownik z atrapą rury, obsada dolnego łoża, język spustowy, szyna boczna jaskółka, szczerbinka (ta mała z dwoma położeniami).