sawes05 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Siemka, mam problem z baterią Li-Po GFC energy 1800 mAh, a mianowicie strzelałem normalnie z repliki i nagle spadło napięcie i się nie dało wystrzelić. Podłączyłem batkę do ładowarki, bo myślałem że zdechła (ładowarka też GFC energy, mikroprocesorowa) i nagle Error nr.5, że wystąpiła nieprawidłowość. Podłączyłem drugie lipo i normalnie zaczęło mi ładować. Wiecie, co może być przyczyną? Napięcie na ogniwo nigdy nie spadło poniżej 3V i nie przekroczyło 4.2V. Bateria nigdy nie była uderzona i w sumie użyłem ją raptem 4 razy. Z góry dziękuję za pomoc, bo szkoda mi 77 zł, wyrzuconych w błoto Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Kable niepourywane? Jaki tryb wyłączyłeś? Quote Link to post Share on other sites
sawes05 Posted August 19, 2014 Author Report Share Posted August 19, 2014 Semi i przestało strzelać. Włożyłem drugą batkę i normalnie śmiga ;) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 A kolejność podpinania ładowarki i batki zachowałeś poprawną? Powinno się najpierw podpinać ładowarkę do prądu i dopiero potem batkę do ładowarki. Moja ładowarka nie ładuje gdy się najpierw podłączy batkę do ładowarki, a dopiero potem ładowarkę do prądu. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Skombinuj najpierw jakąś normalną ładowarkę, a nie taką atrapę. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 (edited) A kolejność podpinania ładowarki i batki zachowałeś poprawną? Powinno się najpierw podpinać ładowarkę do prądu i dopiero potem batkę do ładowarki. Moja ładowarka nie ładuje gdy się najpierw podłączy batkę do ładowarki, a dopiero potem ładowarkę do prądu. U mnie ten problem w REDOX Beta nie występuje, najpierw podpinam pakiet, a dopiero później ładowarkę, ustawiam parametry i startuję ładowanie. Ps Tutaj jest dostępna i w niższej cenie. Edited August 20, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts