Powała Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Może coś takiego? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Widziałem właśnie, ale jak na moje "gabaryty", to chyba niezbyt mobilny. Widziałem wiele osób, które miały bardziej podłużny ten chlebak, ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć. Może to są samoróbki? Nie jestem pewien. Chciałem się jeszcze zapytać odnośnie samej broni. Jakie są jej wady, prócz niezbyt wydajnej baterii? :D Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Zawsze możesz nosić worek po masce P-GAZ. Wygląda to tak jak na zdjęciu http://hindus.pl/reko/stalkers/rubieze-29-10-11/images/bw/Untitled-25.jpg gdzie z powodzeniem załadowałem się na całodniową wyprawę w 4 takie worki. Względnie wygodnie, ale koszt groszowy. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 To mi w sumie wystarczyłby jeden taki. Chyba, że przekonam się do tej, którą podał Powała. Cóż, na pytanie o samej broni nikt nie odpowiedział... To więc jakiej firmy i za jaką cenę polecacie AKS-74U? Liczyłbym raczej na nie drewniany chwyt i nie pomarańczowe magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 11, 2014 Author Report Share Posted September 11, 2014 Cóż, nie mam możliwości edytowania posta wyżej. Nie wiedzieć czemu. Ale do rzeczy. Oglądałem akurat sobie Cymkę 045? Jakie są różnice między 45-tką a eRką? I którą bardziej byście mi polecili. Zanim założyłem ten temat, bardziej oglądałem się za "Sukami", a nie AKS-ami. Dlatego już karabinek od Cymy wpadł mi wcześniej w oko i teraz... w sumie mam dylemat lekki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 14, 2014 Author Report Share Posted September 14, 2014 Hm, nikt nie odpowiedział. No cóż. Stwierdziłem, że jednak przerzucam się na Suki, więc takie pytanie. Czy RK-01W jest lepsze od CM.045? Czytałem, że jednak tak. RK szczelniejsze, lepsze do tuningu i nie trzeba wiele grzebać na samym początku. Wystarczy nawet wymiana gumki HU. I jeszcze jedno pytanie - front grip z wyżej wspomnianej Cymy będzie pasować na RK? Drewno mi się nie podoba ani trochę. Ah, i czy wszystko (prócz front gripu, lufy wewnętrznej, rączki) jest ze wspomnianej na Taiwangunie, stali (giętej blachy)? Zaczep na kolbę też? Czy... jak to zwać - zawias, na którym pracuje? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Cymki mają lekko lepszy środek. Boyi są lepsze zewnętrznie. Lepiej brać Boyi. Części wewnętrznych jest od groma, zewnętrznych już nie za bardzo. Cymy 040+ to ten sam system co Boyi, więc części można przekładać. A, i Boyi nie jest ani szczelny (zazwyczaj), ani taki super, że nic nie trzba poprawiać. Zwykły chinol. Strzelać strzela, gumka do zmiany i da się bawić. Jednak w środku siedzi sporo chochlików ktore warto poprawić z czasem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 (...) Zwykły chinol. Strzelać strzela, gumka do zmiany i da się bawić. Jednak w środku siedzi sporo chochlików ktore warto poprawić z czasem. Jak zresztą w każdym "Chińczyku"... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 No dobra, czy jednak Boyi. Z tego, co się orientuję, Powała posiadasz tę replikę. Z jakiej baterii w niej korzystasz? Moc? Nazwa? Link? :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=7622&name=VB_Power_-_Bateria_AEG_-_LiPo_-_7,4V_-_25C/50C_-_1300mAh Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 Czy ten akumulator będzie odpowiednim, zamiast tego ze Specshopu? http://www.taiwangun.com/akumulator-li-po-1200mah-7-4v-20-40c-8fields?from=listing&campaign-id=19 Ewentualnie ten? http://gunfire.pl/product-pol-1152205021-Akumulator-LiPo-1300mAh-7-4V-25C-stick.html No i kwestia ładowarki. Prosiłbym o polecenie mi jakiejś w miarę taniej, ale dobrej ładowarki plus niezbędny zasilacz, bo wiem, że jest potrzebny, a zazwyczaj w zestawach z ładowarką, ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Ten z gunfire chyba będzie ok (jakość), bo wymiary pasują. Ewentualnie zakup sprawdzoną Tunigy z deltashop.pl, ten stick 1300mah. Ładowarka Imax B6 + zasilacz + przejściówka z Tconnect na męską Tamyie na skyrc.pl Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Ten akumulator z GF ma jedną bardzo poważną wadę - jest niedostępny... :icon_cry: Rozejrzyj się w sklepach modelarskich, wymiary już znasz zarówno z mojego linku, jak i z tego z GF. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 No, niestety nie. Zresztąjak większość rzeczy u nich. Dlatego zamierzam zamawiać na Taiwangunie, a przynajmniej większość tego, co mi potrzebne. Co do ładowarki, to wiem, że jest u mnie sklep modelarski w mieście, ale nie sądzę, by mieli coś takiego. A ta ładowarka, z której korzystasz, Powała? Jest dobrą alternatywą zamiast IMAX B6? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Ja nie mam do niej zastrzeżeń. Jeśli jest w Twoim mieście sklep modelarski, to na pewno będą mieli i baterie i ładowarki. Warto tam zajrzeć. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Powała ma również Imaxa, tyle że z metką innej firmy. Chińczyki kopiują jeden projekt. Ten sam program i bebechy ładują do innych obudów. Stąd Imax B6 od SkyRC/Model B6 od ImaxRC/Tunigy Accucell(?)/Redox Beta itd, itd.... Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Kilka stron wcześniej podałem Ci i namiar na ładowarke i na baterie, zaśmiecasz niepotrzebnie i piszesz w kółko to samo. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 Tak, tylko że z allegro mnie nieszczególnie interesuje, bo nie posiadam tam konta/nie chcę mieć i nie mam też, by ktoś dla mnie zamówił. Okej, jak będę mieć czas, no i pieniądze, to przejdę się do modelarskiego, zapytać. Chociaż sklep wysokich lotów nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 BTW, od jakiegoś czasu można kupować na Allegro nie posiadając konta. Info na przyszłość, bo czasem są sytuacje bez wyjścia i trzeba kupować w tym serwisie szatana ;) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 Nie wierzę! No kurde! Zrobili przecenę, a tu brak kasy. No... no smutno mi. A tyle bym zaoszczędził. Ale dość tego lamentowania. Czy po zmianie trybu "ognia" na pojedynczy, jest widoczna szczelina między pokrywą na baterię a korpusem? No i czy w końcu łożyska są stalowe/metalowe czy jakiś plastik? Czytałem, że plastik, ale posty z... 2007 roku. :D Powała, Ty masz ten karabinek. Mógłbyś więcej o nim opowiedzieć? Wady? Zalety? Dzięki Emcet. Zapmiętam na przyszłość. :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 (edited) Mam RK-01, właściwie strzela z niego mój wnuczek. Mam go dopiero od wiosny i od razu po lekkim tuningu: Preclufa 6,03 mm, gumka zielona G&G, bateria LiPo 7,4 1300 mAh 25C, mosfet, 390 fps Zasięg po tych zmianach maksymalny >50 m (trafienie w sylwetkę), skuteczny, czyli odczuwalny przez przeciwnika >40 m. Bardzo dobre skupienie (kulki G&G 0,25g).Z obserwacji uważam, że jest to replika na dobrym poziomie. Nawet plastiki foregripu mają bardzo przyjemny wygląd i są bardzo przyjemne w dotyku. Wada - po założeniu bocznej szyny, nie można złożyć kolby, ale do transportu szynę bardzo szybko można zdemontować, więc problem nie jest tak bardzo upierdliwy. Kolba nie jest niestety ergonomiczna, ale to wada wszystkich "suczek". Edited September 16, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 16, 2014 Author Report Share Posted September 16, 2014 Od razu gumka do wymiany? W sensie, żeby napisać w serwisie. Na Taiwangunie wymienią za free? Co do kolby i szyny, to się nie dziwię. No cóż, ruscy nie przemyślanie to zrobili. :D I prócz baterii i gumki na początek wystarczy "wymieniania"? Tak? I tak zanim skoczę na pierwszą strzelankę, to trochę potrwa. Goły i wesoły przecież nie pójdę. :P Teraz pytanie co do szpeju. http://www.taiwangun.com/replika-kamizelki-commando-recon-chest-harness-black-8fields Czy ta replika kamizelki będzie dobrą repliką? :D Na początku myślałem o mundurze wz.93 i plus kamizelka OLV też wz.93. Oczywiście może i w polskim umundurowaniu będę jednak latać, ale myślałem też nad Camogrom plus ta kamizelka. Czy to będzie dobry wybór? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Nic z taiwangunowych "rzeczy taktycznych" nie jest dobrze zrobione. Będą ludzie, którzy ci powiedzą, że jest gites, bo oni noszą i z nich nie spada. Jakość materiałowa słaba, możesz poszukać na forum tematu o wyrobach ACM czy 8-fields czy jak to się tam nazywa teraz. OLV też nie polecam, bez wkładów z karimatki czy czegokolwiek wygląda to jak woras na katrofle. Jak już coś włożysz jako "płyty" to będziesz się pocił jak świnia. Legion z Mord nosił/nosi OLV jeszcze. Część z nich rezygnuje z nich jak może mimo kilku lat wymogu posiadania i noszenia ich. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Najtańsza opcja szpejowa to TMC. Taiwangunowe rzeczy nosiłem, pomimo że gram mega lajtowo, to i tak się rozpadało. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 16, 2014 Author Report Share Posted September 16, 2014 Nooo... czyli będę musiał poszukać czego z demobilu. :D Zapewne kupię tę kamizelkę holenderską najprędzej. Co do OLV, to w sumie coś w tym jest. Jeszcze przy mojej posturze, to w ogóle będzie worek na ziemniaki. No, ale to na razie będzie na drugim planie. Chciałem tylko zapytać. ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts