luki527 Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Witam! Kupiłem przedwczoraj m16a4 z oznaczeniami noveske na podzespołach WE. Dziś doszła paczka. Ku mojemu zaskoczeniu zamek jest stalowy. Czy to normalne w tej wersji repliki czy został wymieniony wcześniej? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 To gaziak czy elektryk? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted September 25, 2014 Author Report Share Posted September 25, 2014 Gaziak Jest to CB. Magnes wykazuje, iż zamek (bolt) jest stalowy. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 To chyba dobrze, no nie :D Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted September 25, 2014 Author Report Share Posted September 25, 2014 Tak, wiem ze dobrze. Nawet bardzo dobrze. Lecz chcę wiedzieć czy jest on od razu z tą wersją repliki w zestawie, czy wcześniejszy właściciel kupił go oddzielnie (było dwóch właścicieli; ten od którego kupowałem nie wiedział jaki to jest). Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Chyba, pewny nie jestem w zestawie leciał znalowy bolt więc pewnie jest założony od Ra-Techa lub TSC. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted September 25, 2014 Author Report Share Posted September 25, 2014 Też tak myślę, bo nie słyszałem o stockowym karabinku WE ze stalowym boltem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Jeśli zamek jest stalowy to na bank został wymieniony. Czy to dobrze, no ja bym powiedział że niebałdzo. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 No, na pewno lepiej mieć bardziej wytrzymały stalowy bolt niż pękający znalowy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Rekord serwisowanego u mnie M4 WE OB na znalowych flakach to dwa i pół sezonu na gg (potem poddał się bcg, no ale nowy można kupić za miskę ryżu, więc mała strata i żal krótki). Jeśli reszta flaków jest ze stali to jeszcze pół biedy. Co prawda stalowe flaki RATecha są z dość pośledniej stali, więc padają dość szybko. Jeśli jednak reszta flaków jest znalowa to smutek i żal, bo bardzo szybko się poddadzą, a wtedy nowy komplet stalowych części, albo nowy komplet części znalowych plus znalowy bolt. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted September 26, 2014 Author Report Share Posted September 26, 2014 Wiem o niszczeniu się części ze względy na materiał. Lecz na razie nic złego nie widzę. Używam GG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts